SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stockholmspolisens IF
Simförening

Sim & Hälsa grupper

Se hur man som simmare går vidare bland de olika nivåerna och var de ingår i föreningens grupputbud på simlinjen.

 

Sim & Hälsa Brons (7-15 år)

Här får simmarna lära sig crawl, ryggsim, bröstsim och grunderna i fjäril, samt utveckla sin simteknik inom de fyra simsätten. Det finns inga krav på att tävla, dock erbjuds alltid möjligheten att delta i föreningens Utmanartävling. 

 

Förkunskaper

Vänligen gå igenom kriterierna nedan noggrant innan du bokar kursen. Vi kan inte garantera plats i någon annan grupp i fall man bokar fel.

 

-Kraven för märkena Hajen Brons och Silver.

 

Terminsavgift: 2 050kr (träning 1 ggr/vecka)

 

Sim & Hälsa Silver (7-15 år)

Här får simmarna börja träna kondition i simningen och fortsätta utveckla tekniken i de fyra simsätten crawl, bröstsim och ryggsim och fjäril (dock med fokus på de tre första).  I denna grupp börjar vi även lägga fokus på starter. Det finns inga krav på att tävla, dock erbjuds alltid möjligheten att delta i föreningens Utmanartävling.

 

Förkunskaper

-Kraven för märkena Hajen Brons, Silver och Guld. 

-Simma 50 meter crawl

-Simma 100 meter ryggsim

-Simma 50 meter bröstsim

-Simma 25 meter fjäril 

 

Terminsavgift: 2 600kr (träning 2 ggr/vecka)

 

Sim & Hälsa Guld (13-17 år)*

Här får simmarna fortsätta träna kondition i simningen och utveckla sin simteknik inom de fyra simsätten crawl, bröstsim, ryggsim och fjäril. Vi fortsätter att öva och utveckla våra starter och introducerar även vändningar. Förutom simning får deltagarna testa på livräddning, gemensam löpning och landträning och öppet vatten-träning på sommaren. Det finns inga krav på att tävla, dock erbjuds möjligheten att delta i någon av de 6 tävlingar som föreningen organiserar.

 

För att få gå i denna grupp måste man ha tränat i Simiaden Guld, Mästerskap Ungdom eller uppnått motsvarande nivå.
 
Notera att vårterminen är något längre än höstterminen, då denna termin avslutas med olika sommaraktiviteter. Fram tills slutet på juni testar gruppen träningsformer såsom exempelvis swim-run och öppet vatten, för att introducera simmarna till dessa simrelaterade idrottsriktningar. 
 

Förkunskaper

-Simma 200 meter crawl, ryggsim och bröstsim

-Simma 100 meter medley

-Simma 50 meter fjäril

 

Terminsavgift: 2 800kr (träning 2-3 ggr/vecka)

 

Sim & Hälsa Elit (15-20 år)

Här får simmarna fortsätta träna kondition samt vidareutveckla sin simteknik inom de fyra simsätten och de resterande förmågorna som ingår i simningen, såsom starter och vändningar. Förutom simning får deltagarna testa på livräddning, gemensam löpning och landträning och öppet vatten-träning på sommaren. Det finns inga krav på att tävla, dock erbjuds möjligheten att delta i någon av de 6 tävlingar som föreningen organiserar.

 

För att få gå i denna grupp måste man ha tränat i Mästerskap Junior, Mästerskap Senior eller uppnått motsvarande nivå.
 
Notera att vårterminen är något längre än höstterminen, då denna termin avslutas med olika sommaraktiviteter. Fram tills slutet på juni testar gruppen träningsformer såsom exempelvis swim-run och öppet vatten, för att introducera simmarna till dessa simrelaterade idrottsriktningar. 
 

Terminsavgift: 2 900kr (träning 2-3 ggr/vecka)

 
Våra tävlingar
Sponsorer
Sociala medier
Samarbetspartner