SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stockholmspolisens IF
Simförening
Anpassade restriktioner från den 15 juli - ökad tillgång till idrottsanläggningarna

Från den 15 juli har det beslutats om att anpassa restriktionerna ytterligare. Det som berör verksamheten på och runt våra idrottsanläggningar är främst:
- Regleringar som begränsar kvadratmeter per person i inom- och utomhusmiljöer tas bort.
- Rådet om munskydd i kollektivtrafik tas bort.
- Rådet om begränsning av antalet passagerare per fordon tas bort.

Det innebär följande för våra idrottsanläggningar:

Simhallar
1. Vi tar bort maxantalet (som satts utifrån pandemilagen) och återgår till normalt insläpp av besökare.
2. Vi öppnar upp duschar, omklädningsrum och bastu

Nytt beslut - alla får börja träna

Från och med måndag 17 maj 2021 öppnar staden upp samtliga idrottsanläggningar - inomhus och utomhus - för all organiserad idrottsverksamhet. Det betyder att även de födda 2001 och tidigare ges möjlighet att i börja träna i organiserad verksamhet

Nuvarande restriktionerna förlängs

Regeringen och Stockholm stad meddelade inte något nytt vilket betyder att samma restriktioner gäller vidare till och med söndag 16 maj 2020. Organiserad föreningsverksamhet för barn och ungdomar födda 2002 och senare kan fortsätta att bedrivas i Stockholms stads anläggningar.

Nytt beslut - äldre ungdomar får börja att träna
Med anledning av regeringens glädjande besked igår och idrottsförvaltningen i Stockholms stads beslut idag kommer vi nu kunna öppna upp mer av vår verksamhet i våra simhallar. 

Från och med måndag 8 februari kommer även barn och unga födda mellan år 2002 och 2004 att kunna simma. De undantas därmed liksom verksamhet för yngre barn från rekommendationen om att hålla icke-nödvändig verksamhet som drivs av staten, regioner eller kommuner stängda. 

För de som är födda 2001 och tidigare gäller de tidigare rekommendationerna om stängda kommunala inomhusanläggningar som förlängs till den 21 februari. 

Vi återkommer så snart som möjligt med särskild information via e-post om vad som gäller just er
Terminsstart för barn födda 2005 eller senare
Regeringen meddelade igår att idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för barn födda 2005 eller senare, såväl inomhus som utomhus, ska kunna hålla öppet. Alla födda 2005 eller senare alltså undantas från rekommendationen om att hålla icke-nödvändig verksamhet som drivs av staten, regioner eller kommuner stängda. 

Dialog förs med Stockholm stad och berörda anläggningar för att vi på ett smittsäkert sätt nu ska kunna återuppta verksamheten för barn födda 2005 och senare även inomhus från och med måndag den 25 januari. Mer detaljer kommer löpande till berörda grupper via e-post.  

För de som är födda 2004 och tidigare gäller de tidigare rekommendationerna om stängda kommunala inomhusanläggningar som förlängs till den 7 februari. Vi återkommer så snart som möjligt med särskild information via e-post om vad som gäller just er.
Organiserad utomhusträning kan börja från 16 januari

Smittskyddsläkaren i Stockholm i samråd med Stockholm stad släpper på de lokala restriktionerna gällande organiserad utomhusträning. Redan från imorgon kan föreningslivet börja mötas och träna ihop igen där det är möjligt och lämpligt. För vår förening betyder detta att följande grupper börjar med utomhusträning från och med måndagen den 18:e januari: simiaden brons, simiaden silver, simiaden guld, mästerskap ungdom, mästerskap junior, mästerskap senior och masters. Berörda grupper kommer att få mer information från sina respektive tränare.


TÄNK PÅ!

Smittläget i regionen är fortsatt allvarligt. Ett stort ansvar vilar på dig som besökare att följa myndigheternas rekommendationer och lagstiftning för att begränsa smittspridning. Fortsatt gäller stor försiktighet.

 • Stanna hemma om du har förkylningssymtom.
 • Res säkert, dvs begränsa ditt åkande med kollektivtrafiken.
 • Håll avstånd till andra.
 • Var beredd att ändra dina planer om det är mycket folk där du hade tänkt att vara.
Senaste uppdateringarna om coronaviruset
 
Ytterligare skärpta restriktioner

Under fredagseftermiddagen presenterade regeringen ytterligare skärpta restriktioner.


Stockholms stad har efter detta och till följd av smittläget i Stockholm beslutat att all verksamhet för alla åldrar är inställd på alla stadens idrottsanläggningar, inom- och utomhus. Beslutet som i första hand gäller till och med 24 januari omfattar bland annat simhallar. Härutöver avråder staden från all spontan gruppverksamhet.


För oss som simförening innebär detta: Vi ställer in alla träningar från och med idag söndag 20 december. Vi siktar på att starta all verksamhet igen 25 januari om inga andra besked kommer från myndigheterna. Vi informerar löpande om det kommer lättnader i restriktionerna.


Ta hand om er själva och varandra. 

God Jul och Gott Nytt År!

Nya restriktioner påverkar inte födda 2005 och yngre
Under dagen har Stockholm stad informerat om nya rekommendationer och regler med start från lördag 21 november till och med 13 december. Stadens egna simhallar och gym stänger för allmänheten. Stängningen av simhallarna för allmänheten påverkar inte verksamheten för våra aktiva födda 2005 och senare. 


Mer information finns på Stockholm stads hemsida.

Förlängda lokala allmänna råd i Stockholms län
Med anledning av dagens beslut om att förlänga de allmänna råden i Stockholms län till och med den 13 december 2020 kommer verksamheten på våra bad för alla födda år 2004 och tidigare att fortsatt vara inställd.

Vi fortsätter att noga följa utvecklingen och uppmanar alla att följa de allmänna råden. För de barn som vi fortsatt bedriver verksamhet för vill vi påminna om vikten av att så gott det går hålla avstånd till varandra och följa övriga rekommendationer. Vi uppmanar föräldrar att prata med sina barn om vikten av detta.

Ni kan läsa mer på Folkhälsomyndighetens webbsida.  
Påverkan av de nya skärpta allmänna råd i Stockholm på vår verksamhet

Den 29 oktober har Folkhälsomyndigheten fattat beslut om skärpta allmänna råd. Läs mer på deras webbsida. Det står bland annat att man ska avstå från att vistas i inomhusmiljöer vilket även innefattar badhus. Att man ska avstå från att delta i idrottsträningar och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.


För vår verksamhet innebär detta att vi måste ställa in alla aktiviteter till och med den 19 november för alla som är födda år 2004 och äldre. Simmare födda 2005 eller senare (yngre) får träna som vanligt. Se till att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att motverka smittspridningen. Läs mer på länken här


Även vår tävling HEAD to Head kommer att ställas in på grund av ovanstående information. 


Alla berörda simmare får mer detaljerad information via mejl.


Vi följer ständigt situationens utveckling och vi kommer med nya besked så snart som möjligt.

Uppdatering 24 augusti (Information från Stockholm Stad)

Föreningsverksamhet i stadens simhallar

 

Vi är väldigt glada att er förening har verksamhet i stadens simhallar. Men pandemin gör att inget kommer vara sig likt hösten 2020.

 

I dagsläget har vi ingen maxgräns på antal gäster som får vara i simhallen samtidigt kopplat till Covid-19, men för att skapa förutsättningar för våra gäster att kunna ta sitt ansvar och hålla avstånd till varandra så behöver vi hjälpas åt.

 

Detta påverkar självklart även er verksamhet:

     -  Endast 1 vuxen medföljande per aktiv får följa med in i omklädningsrum och simhall. Detta för att undvika trängsel

     -  Ni måste informera era deltagare att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer

     -  Den som är sjuk, även med milda symtom ska stanna hemma

     -  Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten

     -  Alla arrangörer ska anpassa antalet personer som deltar så att trängsel undviks

     -  Om deltagarna står i kö, se till att alla håller tillräckligt avstånd

     -  Arrangören av verksamheten ska göra en riskbedömning kring rekommendationer för evenemang med färre än 50 deltagare och anpassa verksamhet      utifrån resultatet. Mall för detta finnas på www.folkhalsomyndigheten.se

 

Skulle dessa riktlinjer inte efterlevas så kommer Stockholms stad agera och restriktioner kommer införas kring lokalens användning.

 

Tillsammans tar vi ansvar för att minska smittspridningen.

Uppdatering 1 april

Vi vill förtydliga att vår verksamhet fortsätter precis som förut. Simhallarna håller fortfarande öppet. Vänligen visa hänsyn och tänk på följande som Folkhälsomyndigheten rekommenderar:


 • Alla som är känner sig sjuka med symtom som snuva, hosta eller feber ska stanna hemma. Det gäller även om man bara känner sig lite sjuk. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra. Stanna hemma så länge ni känner er sjuka. Vänta minst två dygn efter tillfrisknande innan ni kommer tillbaka.
 • Duscha och tvåla in dig ordentligt innan bad.
 • Kom tidigast till bassängen 5 min innan simskolan/simträningen startar.
 • Dela inte utrustning eller vattenflaskor med andra i gruppen under träningen.
 • Lämna badet så snart din simskola/simträning är avslutad.
 • När ni är i lokalen är det VIKTIGT att hålla avstånd till varandra, även runt bassängen.

Vi har gett följande riktlinjer till våra tränare att förmedla till simmarna:

 • Undvik trängsel i omklädningsrummen, välj skåp så långt ifrån andra som möjligt.
 • Undvik trängsel när instruktioner ges.
 • Max 4 simmare per bana, vid fler simmare starta från båda håll.

 

Folkhälsomyndigheten, Folkhälsomyndigheten , och Svenska Simförbundet, Sv Simförbundet har gått ut med förtydligande rekommendationer för idrotten och simhallar.

Kloreringen av vattnet i badanläggningarna minimerar risken för att Coronavirus sprids.

Uppdatering 17 mars

Stockholmspolisens IF Simförening följer dagligen Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vi kommer att fortsätta vår verksamhet tills annan information kommer eller tills dess att det kommer beslut om att stänga grundskolor eller simhallar.

 

Folkhälsomyndigheten menar att mindre evenemang inte behöver ställas in på grund av risk för viruset.

– Det finns ingen anledning att ställa in mindre evenemang, som idrottsträningar med 10-20 personer. Tvärtom är det viktigt att aktiviteter för hälsan pågår, att helt förlama samhället på aktiviteter tjänar inte det här syftet och motverkar de allmänna hälsomålen.

 

I övrigt gäller det som tidigare kommunicerats:

Vi ber alla medlemmar följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer i dagsläget gällande det nya coronaviruset. 

Det innebär att alla som är känner sig sjuka med symtom som snuva, hosta eller feber inte ska komma till vår verksamhet. Det gäller även om man bara känner sig lite sjuk. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra. Stanna hemma så länge ni känner er sjuka. Vänta minst två dygn efter tillfrisknande innan ni kommer tillbaka. 

Det är även viktigt att tänka på att tvätta händerna ofta och noga med tvål och vatten, och att hosta/nysa i armvecket. 

 

Mer information hittar ni på Folkhälsomyndighetens sida (https://www.folkhalsomyndigheten.se)

Information 5 mars

Polisen simning ber alla medlemmar följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer i dagsläget gällande det nya coronaviruset. 

Vi uppmanar därför alla simmare som varit i ett riskområde att avstå från att träna/tävla ifall man visar symptom som exempelvis hosta, feber och luftvägsbesvär. 

Det är även viktigt att tänka på att tvätta händerna ofta och noga med tvål och vatten, och att hosta/nysa i armvecket. 

Mer information hittar ni på Folkhälsomyndighetens sida (https://www.folkhalsomyndigheten.se)

 
 
Sponsor
 
Partners
Vår bildsida