Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sammanfattning oktober
2017-11-01 13:44

Arena Cup 23-24 september


För de flesta av våra simmare var Arena Cup i Upplands-Väsby den första tävlingen för den här säsongen och deras första chans att se vilken nivå de ligger på efter sommaruppehållet. Tävlingen visade sig bli lyckad med många oväntade personliga rekord. Det gjorde coacherna riktigt glada och simmarna motiverade att fortsätta jobba hårt. Vi hade 95 starter och elva av dem nådde topp tre i sina respektive åldersgrupper. Liv Asp Olsson vann 3 olika grenar och blev vår mest framgångsrika simmare på denna tävling. 


400FR Liv Asp Olsson 1.

Jacob Danielsson 3.

100FR Jacob Danielsson 1.

Martin Nilsson 2.

Paola Kylberg 3.

Tyrone Nilsson-Deya 3.

100BR Lea Granert 2.

200RY Liv Asp Olsson 1.

100RY Martin Falk 2.

100ME Paola Kylberg 1.

Liv Asp Olsson 1.


Svenska Simspelen 7-8 oktober


Upplands-Väsby arrangerade den nionde upplagan av Svenska Simspelen som utgjorde en spännande möjlighet för Polisens junior- och seniormästerskapssimmare att tävla mot toppsimmare från hela världen.

En av tävlingens höjdpunkter ägde rum lördagen den 8 oktober, då Jacob Danielsson simmade 25"05 I försök, en tid som seedade honom snabbast inför finalen. Trots att han där fick möta kända simmare från hela världen, behöll han fattningen och förbättrade sin prestation från försök. I finalen simmade han på 24"83, vilket ledde till guldmedalj.Stockholms Distriktsmästerskap 14-15 oktober 


Simmare från junior- och seniorgrupperna deltog i Distriktsmästerskapen i Torvalla, vilket också var sista chansen för dem att kvala till SM tre veckor rsenare. De flesta av dem testade formen och vi var nöjda med prestationerna. Pojkarna överraskade oss med en stafettvinst i 4x50 meter frisim vilket gjorde dem till Stockholmsmästare. Martin Nilsson tog hem fyra, Jacob Danielsson tre och Martin Falk två individuella medaljer. Vi såg många fina simningar och vi är spända på att se vad de har att ge på SM. Det återstår nu två veckor av hård träning, följt av en vecka med lättare träning, innan vi åker mot Jönköping för att möta Sveriges bästa simmare.


200RY Martin Nilsson 3.

50FJ Jacob Danielsson 2.

50RY Martin Nilsson 2.

100FR Jacob Danielsson 3.

400ME Martin Falk 2.

100RY Martin Nilsson 2.

400ME Martin Falk 3.

50FR Martin Nilsson 3.

Jacob Danielsson 2.

4x50ME herrar 1.

4x50FR herrar 3.U-GP 1, Ungdoms Grand Prix 21-22 oktober 


Under helgen 21-22 oktober anordnade Neptun den första Ungdoms Grand Prix-tävlingen för säsongen 2017-2018 på Eriksdalsbadet. Ett stort antal simmare från Stockholmspolisen - främst från Simiaden-, Mästerskap ungdom-, junior- och seniorgrupperna - deltog i evenemanget. De som närvarade vid tävlingen kan vittna om att Polisens simmare var starka. Vi hade flera nya personbästan och tog hem medaljer båda dagarna. Här är en lista över dem som fick stå på prispallen: Oliver Rasool, Liv Asp Olsson, Alexander Sidorov, Gustav Niring, Ljuba Berg, Kenzo Buchli, Sofia Walsh, Paola Kylberg, Hugo Seemann och Axel Lewander.


Mästerskapssimmare om sina framgångar i triathlon
2017-09-01 14:36
Alida Liljequist

Alida Liljequist är en av våra simmare i vår Mästerskap Senior-grupp som har haft stora framgångar både i triathlon och i öppet vatten under denna säsong. Så här skriver hon själv om sina insatser:


Förutom att tävla i simning så tävlar jag i triathlon, där jag tävlar i både sprint och olympisk distans. På en sprint distans så är det 750m simning, 20km cykel och 5km löpning. På en olympisk distans så är det dubbla sträckorna, 1500m simning, 40km cykel och 10km löpning. Jag började med triathlon våren 2015 och under säsong 2017, så har jag än så länge gjort sju triathlon tävlingar och en öppet vatten tävling.

 

Den här säsong har gått ganska bra, jag har vunnit Junior SM i både sprint och olympisk distans. Jag har tagit hem vinsten i Svenska Junior Cupen och en andra plats i Svenska Senior/Elit Cupen. Svenska Cupen består av fyra deltävlingar, Uppsala Triathlon (SM i olympisk distans), Borås Triathlon (SM i sprint distans), Gävle Triathlon (olympisk distans) och Malmö Triathlon (sprint distans).  I junior klassen kom jag 1:a i Uppsala, 1:a i Borås, 1:a i Gävle och 2:a i Malmö och i dam elit klassen kom jag 4:a, 6:a, 4:a och 2:a i Malmö.

 

Jag har också blivit uttagen till juniorlandslaget och fick chansen att få åka till Junior EM som gick i Kitzbuel, Österrike. JEM var bara 5 dagar efter SM i Uppsala, olympisk distans, så jag hade inte återhämtat mig ordentlig, men det var jätteroligt att vara med och uppleva det och jag lärde mig massor.

 

Sista veckan av sommarlovet tillbringade jag i Kalmar under Ironman veckan. Veckan började med Kalmar Kanalsim där vi simmade 1800m i en kanal med väldigt mycket motström. Trots tuffa förutsättningar så blev jag 3:a bland dam eliten, bara 3 tiondelar från 2:a platsen! Det var den jobbigast, men roligaste simtävling jag har någonsin gjort.

 

Sammanfattningsvis så är jag hyfsat nöjd med säsongen, men den har inte slutat riktigt som jag hade velat. Jag har skadat min vänster fot så jag har inte kunnat avsluta säsongen som planerat, men bland annat två missade landslagsuppdrag.  

 

Eftersom i år var mitt sista år som Junior, så hoppas jag på att förbättra mig så bra som jag har gjort det senaste året, så jag har en chans att vara med och tävla om topp 3 placering på Cup tävlingarna bland Seniorerna. Nu ser jag fram emot ny simning säsong med polisen och hoppas på flera PB. 

Årets manliga profil 2016
2017-05-23 11:59
Årets manliga profil 2016
Martin Falk utsågs till årets manliga profil 2016. 

Motiveringen ljöd:
Martins höga närvaro och hårda slit visar en professionalitet till både träning och tävling. Han visar även god vilja och kamratskap gentemot sina klubbkamrater där han är en förebild för klubbens yngre simmare. Utvecklingskurvan hos Martin under 2016 visar att hans träningsvilja har gett resultat.
Bronsmedalj i Öppet Vatten
2015-06-30 21:42
Idag har JSM/SM truppen landat här I Sundsvall tävlingspigg och redo för landsmästerskapen i simning. Idag avgjordes Öppet Vattnet simning där vi hade två simmare som representerade SPIF, Ida Österman och Christian Norberg. Dock gjorde inte Ida sin karriärs starkaste lopp men kämpade hela vägen under sitt första Öppet vatten USM någonsin. Christian Norberg simmade ett väldigt taktiskt lopp där han fick spurta i slutet och säkrade sin USM-brons medalj! Grattis Christian!
Fina prestationer på UGP1
2015-01-30 08:01

I helgen 24-25 januari gick årets första UGP av stapeln på Eriksdalsbadet. Polisens simmare från samtliga grupper stod för mycket fina prestationer som helhet. Värt att nämnas var Paola Kylbergs tid på 200 medley som var Sveriges snabbaste tid för tjejer födda 2002 med en marginal på nästan 2,5 sekunder till nästa tid.
Tävlingen arrangerades av SKK med hjälp av flera av våra egna funktionärer från Polisen som ställde upp och hjälpte till. Varmt tack för det!

Här finns hela tävlingsresultatet.

Framgångsrikt Seriesim
2015-01-11 08:07

Årets första omgång i Seriesim gick av stapeln i Sydpoolen i Södertälje den 11 januari. Division 2 och 4 tävlade samtidigt och Polisens båda lag gjorde mycket bra ifrån sig. De kammade lätt hem både första och andra platsen följda av Botkyrka Rönninge, Norrtälje SK och Åland IF.

Vi fick se fin simning med bra insatser både från våra yngre och äldre simmare.

Här finns resultat från tävlingen.

Här hittar du några bilder.

SUM-SIM Riks 2014 i Helsingborg
2014-12-08 17:59
Jacob Danielsson efter att ha kvalat till JSM på 200 Fjäril

Tävlingen började på fredag eftermiddag med två starka prestationer i både killarnas (16 o yngre) 4x100 Frisim lagkapp och yngsta tjejernas 4x100 Medley lagkapp.  Killarna tog sig uppåt i placering, laget med Niclas Eriksson, Martin Falk, Christian Norberg och Jacob Danielsson jobbade sig upp till tionde plats i landet med ett personligt rekord av alla fyra simmare!


Tjejerna gjorde en fin insats på sin lagkapp med ett personligt rekord av Sofia Walsh på ryggsimmet.  Bröstsimssträckan simmades av Amanda Carlbom som också persade.  Nästa var Paola Kylberg i vattnet med fjäril och en bra simning lite över pers.  Lagkappen avslutades med Hermella Alem på frisim som också gjorde ett stark personligt rekord.

Efter en skön natts sömn och en god frukost på hotellet var simmarna redo för att prestera igen.  Även om Polisen bara hade en simmare på lördagens förmiddagspass så var denna simmare tillräcklig för alla!  Niclas Eriksson kom i mål med ett 12 sekunder personligt rekord på 1500 frisim. Det var ett väldigt spännande lopp att titta på då Niclas krigade hela vägen i mål med simmarna bredvid honom och verkligen tog över under de sista 200 meterna.  Roligt att se!


Polisen fortsatte med sina snabba simningar på eftermiddagens tävlingspass.  Efter en stark simning av Ida Pettersson på 200 Medley som var hennes andra snabbaste lopp någonsin i grenen, väntade Jacob Danielsson i "Call Rummet" på sin tur att prestera.  Jacob kom i mål med sitt första JSM kval med tiden 2.09.77 på 200 Fjärilsim.  Sedan var det dags för Niclas Eriksson igen på 200 Frisim där han kämpade på en gång till och kom i mål med ett personligt rekord och en tid på 1.57.86.  Sist i vattnet på detta tävlingspass var Martin Falk på 100 ryggsim. Med starka fina undervattenskickar och nästan ett personligt rekord på första 50:an avslutades Martins 100 meter med ett personligt rekord till och var för första gången under 1.01.00 i denna gren.


Efter lördagens tacobuffé var simmarna välmatade och redo för mer snabba simningar på söndagen, sista tävlingsdagen av SUM-SIM.  Dagen började med ytterligare ett personligt rekord av Jacob Danielsson på 100 frisim med 2 sekunders förbättring och en sluttid på 53.03. Efter var det dags för Jessica Berg på 100 Fjäril där hon gjorde sin snabbaste öppning någonsin och avslutade med ett väldigt stabilt race och sin näst snabbaste tid någonsin. 


Sista passet av tävlingen bestod av fyra simningar och fyra personliga rekord till. Det började med Niclas Eriksson på 400 frisim där han för första gången gick under 4.10.00 på denna sträcka.  Ett antal strykningar gjorde att Ida Pettersson fick en reservplats på 100 frisim där hon satsade fullt ut och avslutade med ett nytt personligt rekord på 59.66! Polisens yngsta tjej i laget gjorde sin individuella debut på 100 ryggsim (13 o yngre), Sofia Walsh.  Med ett väldigt "smart" upplägg så kom Sofia i mål med 1 sekunds förbättring!  200 Ryggsim blev Polisens nästa gren där Martin Falk satte personligt rekord på 200 Ryggsim. Slutligen var det dags för Jacob Danielssons 100 Fjäril där det blev ännu ett personligt rekord och dessutom kval till JSM!


Det var en väldigt framgångsrik tävling och en bra vecka för Polisens framtid!   

SM/JSM 2014
2014-11-24 19:38
I helgen gick SM/JSM, landets snabbaste simtävling.  Polisens IF SF var välrepresenterad med några stycken lagkapper och individuella simningar av Martin Nilsson, Ayleen Burt och Joakim Q Hammarlind.  

Tävlingen började på onsdagen med en stark satsning av Ayleen Burt på 200 ME och på finalpasset  avslutade killarna med 4x200 Frisims lagkapp. Laget bestod av Joakim Q Hammarlind, Niclas Eriksson, Martin Nilsson och Emil Dansk.  Det blev riktig stark simning av killarna med några stycken personliga rekord.

Nästa dag var det tjejernas tur att prestera på deras 4x200 lagkapp.  Det också blev några starka prestationer och personliga rekord av detta tjejlag som bestod av Sofia Bergkvist, Ida Pettersson, Rebecka Bergström och Ayleen Burt.

Tävlingen fortsatt under de nästa kommande dagarna med några väldig starka simningar exempelvis så gjorde Jocke ett personligt rekord på alla sina resterande grenar (50 fr, 100 Fj, och 100 fr)   Martin tog sig till antingen B eller A finalen på följande grenar: 200 Rygg, 100 Rygg och 50 ryggsim, samt en stark prestation på 100 Frisim.  Även fast Ayleens 200 Fjäril kom med en diskvalifikation så var det en väldigt bra insats med ett  inofficiellt personligt rekord.

Tävlingen avslutades på ett riktigt fint sätt med både Martin och Jocke på finalpasset.  Jocke avslutade tävlingen med ett pers på 100 frisim och 12:e plats i Sverige.  Martin avslutade sin tävling med ett personligt rekord på 50 ryggsim och 7:e plats i landet!
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 04/06 13:40 
Hem, 17/04 19:31 
Hem, 13/04 11:47 
Hem, 28/03 13:57 
 
 
 
 
Stöd Stockholmspolisens IF Simförening
 
Vår bildsida