Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
SPIF:s Martin Nilsson nytt guld på NM
2018-12-10 18:02
Ny guldmedalj på NM till Martin efter framgångarna på SM
7-9 december arrangerades Nordiska Mästerskapen i Uleåborg i Finland. SPIF Simförenings SM-guldmedaljör Martin Nilsson var uttagen till landslaget att representera Sverige. Martin simmade hem guldmedaljen på 100 m ryggsim med tiden 53,04 vilket var hela 1,67 sek före silvermedaljören.
Han tog även silver på 50 m ryggsim med tiden 24, 67.
Martin simmade ryggsimssträckan i medleylagkappen 4x100 m och satte nytt personbästa på sträckan med 52,86. Laget tog silvermedalj.

Stockholmspolisens IF Simförening gratulerar varmt till framgångarna! Yoggi Yoggi!

Här finns resultaten.
2 x guld till SPIF på SM/JSM
2018-12-10 16:29
Jacob Danielsson, JSM-guld, hela truppen på plats, Martin Nilsson, SM-guld
Kortbane-SM gick den 14-18 november på Sveriges nationalarena för simidrott, Eriksdalsbadet, i Stockholm och arrangerades av Svensk simidrott tillsammans med Stockholmspolisens IF Simförening, Neptun och Södertörns simsällskap.
Polisen hade en 5 man stark trupp simmare som gjorde mycket starkt ifrån sig.

Jacob Danielsson tog JSM-guld på 50 m fjäril med tiden 23,91. Han slutade som JSM-4:a på 100 m fjäril.
Jacob simmade även ett nytt personbästa på 50 och 100 m fritt och tog sig till B-final.

Martin Nilsson tog SM-guld på 100 m ryggsim med tiden 53,20.
Martin tog också SM-brons 3:a på 50 m ryggsim med nytt personbästa 24,43

De andra i truppen var Dennis Wilkman, Victor Wågström och Esbjörn Ohlsson som simmade på sina personbästa. Tränare var Polisens chefstränare Grega Zore, Katerina Varsamidou och Jesse Faria. Polisens egen Christian Norberg var massör.

Ett varmt grattis till alla simmare och tränare som jobbat hårt och tagit sig till toppen! Yoggi Yoggi!

Samtliga resultat.
Klädkampanj
2018-12-10 08:20

Nu är det dags att beställa nya profilkläder inför våren och sommarens alla tävlingar. Ni kan i samma veva se till att handla utrustning för hela sommarens äventyr. Detta innebär att ni som vill satsa på swimrun eller triathlon också har ett förmånligt erbjudande på våtdräkter och tillbehör.

Kampanjen börjar imorgon tisdagen den 11 december håller på t.o.m. den 6:e januari och produkterna levereras under början av februari. Se till att ladda upp med nya badkläder, t-shirts och varför inte en väska med ditt namn på? 

Använd er av rabattkoden* “polisensimning” för att få 15% rabatt.

Om du valt att få ditt namn tryckt, var vänlig och skicka ditt ordernummer och namnet du vill ha tryckt till: support@sportextreme.com

Här är länken till alla SPIF-produkter: http://www.sportextreme.com/simning/simklubbar/spif.html

*Rabattkoden gäller inte bara på simutrustning och profilkläder utan på all utrustning som finns på www.sportextreme.com. Den gäller på alla ordinarie priser men ej på reavaror och eventuell frakt.  


Bokningen för VT2019 är öppen
2018-12-03 09:10
Bokningen öppnar för anmälan till simskola och teknik-motionsgrupper inför våren den 3/12 för aktiva medlemmar och den 10/12 för nya medlemmar.

Det finns beskrivningar för grupperna i Bokningen och även lathund för hur man registrerar sig och bokar in sig i en grupp.

Polisensimmare och sekreterare i styrelsen tog VM-silver i Swimrun
2018-10-02 21:39
Desireé Andersson under ÖtillÖ
Desirée Andersson, som utöver att hon simmar i Polisen även är sekreterare i föreningens styrelse, har under året vunnit flera av deltävlingarna i världscup-serien ÖtillÖ. Från början var tanken att endast köra den inledande tävlingen på Hvar i Kroatien, men det fina resultatet samt den roliga och sporrande upplevelsen ledde till att hon även ställde upp i tävlingarna på Utö och i Engadin (Schweiz). 
Måndagen den 3:e september var det dags för ”den riktiga” ÖTILLÖ (tillika VM i swimrun) som går från Sandhamn till Utö. Distansen är 75 km varav 65 km är löpning och resterande 10 km är simning. I swimrun tävlar man i par och Desirée körde ÖTILLÖ tillsammans med Fanny Danckwardt Liljeström (f.d. Simmare i Södertörn). Efter att ha lett den inledande delen av loppet fick de till sist se sig besegrade av de numera trefaldiga världsmästarinnorna med ca 4 minuter. Desirée och Fanny hade en tid av 9h och 15 sek och kammade hem silvermedaljen.
Simkampen
2018-09-24 12:35

Under helgen 22-23 september anordnades för elfte gången Simkampen mellan Stockholms simförbund och Svenska Finlands Idrottsförbund. Tävlingen gick av stapeln på neutral mark i Godby simhall på Åland. Stockholmsdistriktets bästa simmare hade tagits ut till ett lag och Stockholmspolisens Liv Olsson, Axel Lewander, Gustav Niring och Alexander Suei deltog i Simkampen. 

 

På lördagseftermiddagen gjorde våra simmare mycket bra ifrån sig och simmade under sina personliga bästa tider i olika grenar. Liv och Gustav simmade 200 backstroke nära sina personliga bästa tider, Axel och Gustav registrerade sina bästa tider på 100 fjäril och Alexander var imponerande i 200 ME. Bortsett från att vinna 200 backstroke, fick Gustav även den vinnande tiden på 200 FR.

 

Under söndagen öppnade Polisen med lagkapp, 4x100 frisim. Först var det damernas tur och Liv simmade 3:e sträckan på 1:04:46. Sedan var det herrarnas tur och då simmade Gustav, Axel och Alexander. Gustav simmade första sträckan på 59:35, Axel andra sträckan på 1:01:77 och Alexander fjärde på 59:96. Efter lagkappen var det Axel och Alexanders tur att simma 200 fjäril. Axel simmade in på 2:29:30 och tog förstaplatsen i grenen, tyvärr blev Alexander diskad men han simmade in på en bra tid, 2:38:00. Sen simmade Liv 400 medley på 5:36:00, men tyvärr blev även hon diskad. Efter 400 medley för damer var det Axels tur att simma det. Han simmade på 5:08:65. Bra simmat Gustav, Alexander, Liv och Axel!  

SPIF Masterssimmerskor Europamästare
2018-09-05 17:52

I söndags startade Master-EM i långbana i Kranj, Slovenien och på plats hade SPIF fyra deltagare.

 

I regn och rusk lyckades 4x50 medley laget knipa en guldmedalj i åldersklassen 120-159 år. Jenny Johnsson öppnade med ryggsim och lämnade över till Beatriz de Uña Bóveda som på bröstsimsträckan simmade upp laget till en första plats. Guldmedaljen säkrades efter en fjärilsträcka av Emelie Wallin och ett avslutande frisim av Jenny Björkman.

 

Även fina individuella prestationer nära personliga rekord noterades under dagarna i sträckor från 50 till 800 meter.

 

Härliga dagar i Slovenien för vårt SPIF mastersgäng, stort grattis till alla fina prestationer och till guldet!


Nu ser vi framemot härliga träningar och fler tävlingar när säsongen startar på riktigt.

Polisen HEAD Summer Cup 2018
2018-08-30 13:26
Fullsatta läktare under Polisen HEAD Summer Cup

Med 750 simmare, 4000 starter, fullsatt publikläktare och en härlig stämning på Eriksdalsbadet genomfördes Polisen HEAD Summer Cup 2018 den 29/6-1/7.


Glada hejarop från klubbkompisar i alla tävlande klubbar gjorde att det presterades många personliga rekord, fantastiska tider och bra placeringar. Stockholmspolisens simmare tog flera pallplatser och flera hamnade topp 10 i sina respektive åldersgrupper. Grattis till er alla!
Sum-Sim i Malmö 2018
2018-07-05 17:11
Sum-Simtruppen med tränare på plats på Lindängsbadet i Malmö

Stockholmspolisens IF SF är precis hemkomna med en 12 simmare stor trupp. Mästerskapet bjöd på enastående väder, glada simmare, många personliga rekord och en bronsmedalj. Yoggi yoggi!


Bokningar för HT18
2018-06-04 13:40
Bokningen öppnar för anmälan till simskola och teknik-motionsgrupper inför hösten 2018 den 11/6 för aktiva medlemmar och den 25/6 för nya medlemmar.

Det finns beskrivningar för grupperna i Bokningen och även lathund för hur man registrerar sig och bokar in sig i en grupp.

SPIF Simförening Årsmöte 2018
2018-04-20 14:00
SPIF:s ordförande Jan Lundin delar ut förtjänstmärken till Arne Jägerblom och Martin Nilsson. Styrelsen framför klubbkansliet.
Måndagen den 16 april hölls årsmöte i Stockholmspolisens IF Simförening. Styrelsen för 2018-19 består av samma ledamöter som förra verksamhetsåret.
Mötesordförande var SPIF:s ordförande och simföreningens veteran Jan Lundin.
Under årsmötet delades Alliansföreningens förtjänstmärke ut till Martin Nilsson för sitt SM-guld på 50 m ryggsim med tiden 24.76 under SM/JSM i Jönköping i november 2017.
Ytterligare förtjänstmärke delades ut till Polisens Arne Jägerblom för sina mångåriga och föredömliga insatser inom föreningens funktionärsarbete både som tävlingsledare inom alla kategorier tävling och som utbildare av nya funktionärer.
Alliansföreningens diplom delades ut till SKK:s Christina Hancock Bruhn för fina insatser för Stockholmspolisen IF Simförenings tävlingsverksamhet där hon många gånger bidragit med sin kompetens i tävlingsledningen.
Träningsläger på Åland
2018-04-17 19:31
Stockholmspolisens IF

Påsklovet firade Mästerskap Ungdom och Simiaden Guld på ett kylslaget Åland. Träningslägret hölls på Godby Idrottscenter en dryg mil från Mariehamn.

Tre träningspass per dag var upplägget och dagarna började med ett rejält simpass direkt efter frukost. Efter lunch genomfördes landträning som både handlade om löpning och aktiviteter i gymmet samt ett sent eftermiddagspass med simning vilket avslutade dagarna. 

Det är fantastiska ungdomar som klubben har, tålmodiga, träningsvilliga, skötsamma och jättetrevliga. De fick väldigt mycket beröm av personalen från Godby idrottscenter.

SPIF på Nordic Swim Tour
2018-04-13 11:47
Stockholmspolisens IF
Mycket har hänt under de sista veckorna i föreningen. Polisens IFs seniorer har ställt upp i Swim Open Stockholm och är nu på plats i Norge för Bergen Swim Festival. Dessa två tävlingar bildar tillsammans Nordic Swim Tour som är ett nytt tävlingskoncept. Ni kan följa tävlingen live här.
Våra juniorer har varit på ett intensivt träningsläger på Åland där de blandat simning, landträning och teambuilding. Nu ser vi fram emot fina resultat på Vårsimiaden som kommer simmas i början av Maj.
De allra yngsta simmarna gör sig samtidigt redo för nästa Utmanartävling som kommer att gå av stapeln den 20:e April i Skärholmens simhall.

Vi vill även passa på att påminna er om Årsmötet som hålls nu på måndag (16 April) 18.30 på Hotell Clarion Skanstull.
Masters SM i Jönköping
2018-03-27 10:54
Stockholmspolisens IF på Masters SM
I helgen 23-25 mars gick Masters SM av stapeln på Rosenlundsbadet i Jönköping. Stockholmspolisens IF ställde upp med en stark trupp på 15 simmare som tillsammans stod för 50 individuella starter och samt lagsimningar, något som i slutet resulterade i 26 medaljer varav 12 guld. 

Under lördagsförmiddagen ställdes det även upp i lagsimningen 4x50m Frisim mix i åldersgruppen 280-319 år där det Nordiska rekordet, som suttit i hela 10 år, slogs med en halv sekund.

Simläger i Spanien
2018-03-05 19:27
Under sportlovet så spenderade våra simmare från Mästerskap Senior och Mästerskap Junior sina dagar på träningsläger i Torremolinos i Spanien. Det var ett mycket lyckat läger med intensiva dagar för simmarna. Dagarna spenderades med morgonjogg vid kustlinjen med inslag av löpteknik från Grega. Simmarna fick avnjuta och kämpa sig igenom två träningspass om dagen, där våra tränare kan säga att de är mycket nöjda med allas insats och prestation. Utöver träningar hade vi en basketturnering där Polisen fick se sig utklassade av de slovenska triatleterna, samt en dagstur till Malaga där en grupp simmare fick uppleva staden med slott och glass. Hotellet som vi bodde på bjöd på fantastiska buffeér och Spanien bjöd på varma temperaturer med mycket regn men även några soltimmar. Vi tackar alla simmare och tränare för ett väldigt lyckat läger med mycket glädje och skratt samt stärkt kamratskap och nya bekantskaper.
Nyheter från våra grupper
Tävlingar, 31/08 10:48 
- Polisen HEAD to Head, 30/08 09:43 
Simskola, 11/06 08:00 
- Utmanaren, 18/04 04-18 
Tävlingar, 03/04 12:02 
- Utmanaren, 20/03 08:11 
- Polisen HEAD to Head, 12/02 15:09 
- Utmanaren, 24/01 11:56 
 
 
 
 
Stöd Stockholmspolisens IF Simförening
 
Vår bildsida