Bokningen till vårterminen är nu öppen!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Stockholmspolisens IF
Simförening

Jobb

Jobba hos oss?

Vårtermin 2021

Anmälan öppnades den 15 dec

COVID-19

Senaste nytt om coronaviruset

Nyheter

Organiserad utomhusträning kan börja från 16 januari
2021-01-15 16:40

Smittskyddsläkaren i Stockholm i samråd med Stockholm stad släpper på de lokala restriktionerna gällande organiserad utomhusträning. Redan från imorgon kan föreningslivet börja mötas och träna ihop igen där det är möjligt och lämpligt. För vår förening betyder detta att följande grupper börjar med utomhusträning från och med måndagen den 18:e januari: simiaden brons, simiaden silver, simiaden guld, mästerskap ungdom, mästerskap junior, mästerskap senior och masters. Berörda grupper kommer att få mer information från sina respektive tränare.


TÄNK PÅ!

Smittläget i regionen är fortsatt allvarligt. Ett stort ansvar vilar på dig som besökare att följa myndigheternas rekommendationer och lagstiftning för att begränsa smittspridning. Fortsatt gäller stor försiktighet.

  • Stanna hemma om du har förkylningssymtom.
  • Res säkert, dvs begränsa ditt åkande med kollektivtrafiken.
  • Håll avstånd till andra.
  • Var beredd att ändra dina planer om det är mycket folk där du hade tänkt att vara.
Ytterligare skärpta restriktioner
2020-12-20 18:18

Under fredagseftermiddagen presenterade regeringen ytterligare skärpta restriktioner.


Stockholms stad har efter detta och till följd av smittläget i Stockholm beslutat att all verksamhet för alla åldrar är inställd på alla stadens idrottsanläggningar, inom- och utomhus. Beslutet som i första hand gäller till och med 24 januari omfattar bland annat simhallar. Härutöver avråder staden från all spontan gruppverksamhet.


För oss som simförening innebär detta: Vi ställer in alla träningar från och med idag söndag 20 december. Vi siktar på att starta all verksamhet igen 25 januari om inga andra besked kommer från myndigheterna. Vi informerar löpande om det kommer lättnader i restriktionerna.


Ta hand om er själva och varandra. 

God Jul och Gott Nytt År!

Bokning av simlektioner till vårterminen 2021
2020-11-30 16:01
Följande nyhet innehåller viktig information angående bokningen av lektioner och kurser till nästa termin.  

Bokning av simskola och Swimopen inför nästa termin (VT 2021) görs via hemsidan. För medlemmar i Stockholmspolisens IF Simförening öppnar bokningen den 10 december kl. 08.00.  För nya medlemmar öppnar bokningen den 15 december kl. 08.00. Man måste vara medlem för att boka lektioner och kurser inom SPIF (för information om medlemskap gå till medlemskap & avgifter). 

För att boka en lektion inför vårterminen, var god klicka här

Vänligen notera att från och med nästa termin måste all bokning av Swimopen brons, Swimopen silver och Swimopen guld ske via hemsidan. Utmanarekurser bokas inte, utan simmare flyttas upp av sina tränare. Är man ny i föreningen, och intresserad av en sådan kurs, vänligen kontakta ansvarig tränare. 

För detaljerad information om de grupper vi erbjuder se den övre menyn och klicka på gruppen du är intresserad av.  
Nya restriktioner påverkar inte födda 2005 och yngre
2020-11-20 18:09

Under dagen har Stockholm stad informerat om nya rekommendationer och regler med start från lördag den 21 november till och med den 13 december. Stadens egna simhallar och gym stänger för allmänheten. Stängningen av simhallarna för allmänheten påverkar inte verksamheten för våra aktiva födda 2005 och senare. 


Mer information finns på Stockholm stads hemsida.


Förlängda lokala allmänna råd i Stockholms län
2020-11-19 19:12
Med anledning av dagens beslut om att förlänga de allmänna råden i Stockholms län till och med den 13 december 2020 kommer verksamheten på våra bad för alla födda år 2004 och tidigare att fortsatt vara inställd.

Vi fortsätter att noga följa utvecklingen och uppmanar alla att följa de allmänna råden. För de barn som vi fortsatt bedriver verksamhet för vill vi påminna om vikten av att så gott det går hålla avstånd till varandra och följa övriga rekommendationer. Vi uppmanar föräldrar att prata med sina barn om vikten av detta.

Ni kan läsa mer på Folkhälsomyndighetens webbsida.  
Påverkan av de nya skärpta allmänna råd i Stockholm på vår verksamhet
2020-10-29 19:44

Idag den 29 oktober har Folkhälsomyndigheten fattat beslut om skärpta allmänna råd. Läs mer på deras webbsida. Det står bland annat att man ska avstå från att vistas i inomhusmiljöer vilket även innefattar badhus. Att man ska avstå från att delta i idrottsträningar och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.


För vår verksamhet innebär detta att vi måste ställa in alla aktiviteter till och med den 19 november för alla som är födda år 2004 och äldre. Simmare födda 2005 eller senare (yngre) får träna som vanligt. Se till att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att motverka smittspridningen. Läs mer på länken här


Även vår tävling HEAD to Head kommer att ställas in på grund av ovanstående information. 


Alla berörda simmare får mer detaljerad information via mejl.


Vi följer ständigt situationens utveckling och vi kommer med nya besked så snart som möjligt.

Svenska Simspelen 2020
2020-09-28 15:19
Helgens tävling Svenska Simspelen i Upplands Väsby omfattade många fina simningar och prestationer. Många av våra simmare var på plats, varav flera lyckades ta sig hela vägen till final trots det hårda motståndet. Resultaten inkluderade ett flertal nya personbästa och förhöjda placeringar, men framförallt så fick simmarna äntligen chansen att testa sin kapacitet på tävling igen. Med den begränsade tävlingssituationen som råder, är dessa tävlingar i början av säsongen en bra möjlighet för simmarna att öva och förbereda sig inför de större tävlingarna som väntar, såsom SUM-SIM, JSM och SM. 

Nu laddar mästerskapsgrupperna om och tränar vidare inför nästa tävling: vår egen HEAD to Head som sker i slutet av oktober. 
Crawlkurser HT20 omgång 2
2020-09-11 13:50

Den 15:e september kl. 12.00 öppnar bokningen för omgång 2 av Stockholmspolisens IF Simförenings uppskattade crawlkurser. Är du sugen på att lära dig att crawla från grunden eller fortsätta utveckla din crawlteknik ytterligare? Förbättra då din simteknik under åtta träningstillfällen med våra kompetenta tränare! Om du inte vet vilken grupp som passar dig kan du läsa mer på föreningens webbsida, annars kan du boka en crawlkurs direkt genom att klicka på länken här.


Kursstart: Vecka 43 HT 2020 (med undantag för morgonkursen på måndagar som startar v.38)


Läs mer om våra crawlkurser, kursutbudet och de olika nivåernas kriterier, mål och delmoment på vår webbsida


Kursutbud för omgång 2 

En nyhet för denna omgång är morgonkurser* på måndagar och fredagar samt träning på GIH-badet. Se hela det aktuella kursutbudet nedan.

Grupp

Plats

Tid

Crawlkurs steg 1

Kronobergsbadet

Måndag 20.30 - 21.30

Crawlkurs steg 1

Eriksdalsbadet

Måndag 20.30-21.30

Crawlkurs steg 1

Eriksdalsbadet

Fredag 07.30 - 08.30

Crawlkurs steg 1

Eriksdalsbadet

Söndag 19.30 - 20.30

*Crawlkurs steg 1

Eriksdalsbadet

Måndag 08.30 - 09.30  (v. 38)

Crawlkurs steg 1 

GIH-badet

Lördag 18.00 - 19.00

Crawlkurs steg 2 

Eriksdalsbadet

Fredag 19.00 - 20.00

Crawlkurs steg 2 

Eriksdalsbadet

Söndag 19.30 - 20.30

Crawlkurs steg 2 

Kronobergsbadet

Måndag 20.30 - 21.30

Crawlkurs steg 3 

Kronobergsbadet

Måndag 20.30 - 21.30

Crawlkurs steg 3

Eriksdalsbadet

Söndag 19.30 - 20.30

Pre-master grupp

Eriksdalsbadet

Söndag 19.30 - 20.30

Eriksdalsbadet

Torsdag 20.30 - 21.30

 

Vi i SPIF Simförening jobbar ständigt med att expandera kursutbudet för att kunna möta den efterfrågan som finns, men med hänsyn till den rådande Covid-19 situationen måste vi se till att deltagarna kan träna i en säker miljö där det inte är för många simmare i grupperna.

 

*Observera att crawlkurs steg 1 (måndagar kl. 08.30) börjar redan den 14:e september. Vill du deltaga boka kursen här!

Laddade för ny hösttermin
2020-08-30 11:47
Efter ett härligt sommarlov där Stockholmspolisens IF simförening arrangerat aktiviteter så som simkollo, simskola, öppet vattenträning samt diverse träning för våra mästerskapsgrupper, är nu höstterminen igång. Alla klubbens grupper har startat och våra coacher är på plats, mer laddade än någonsin inför vad den här terminen har att erbjuda.

Under uppstarten inför säsongen har alla våra tränare haft en kick-off där vi bland annat gått igenom enkäterna som ni besvarade efter föregående termin. Vi vill rikta ett extra tack till alla er som tog er tid att besvara den. För det är med er hjälp som vi kan utvecklas i vår verksamhet och växa som förening samt få en inblick i vad ni uppfattar som våra förbättringsområden och styrkor. Vi är glada för att många av er varit nöjda med hur vi hanterar den rådande pandemin och vi kommer självklart fortsätta följa utvecklingen kring Covid-19 och anpassa verksamheten på det sätt som krävs. En viktig sak som framkom i enkäten var önskemål om större tydlighet kring upplägget för säsongen samt delmål runt tävlingar, för att ge simmarna större förståelse för vad vi gör och varför samt därmed ett större inflytande och mer motivation. Detta är en av de saker vi nu tar med oss in på den här nya spännande terminen tillsammans med er!
Riksmästerskapen
2020-08-20 16:57
Erik Falk
Under juni månad arrangerade vi riksmästerskapen. Denna tävling fungerade som en ersättare för de inställda tävlingarna SM, JSM och sum-sim. Tävlingen arrangerades av klubbar i hela Sverige, under en fyra dagars period, detta för att kunna arrangera mästerskap i linje med folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Erik Falk vann i den äldsta sum-sim klassen på 100 frisim med det nya personliga rekordet 54.10. Stort grattis Erik!
Alla barn ska kunna träna simning
2020-08-20 13:51

Nytt samarbete med Viggo Foundation

 

Den här höstterminen inleder Stockholmspolisens Simförening ett samarbete med Viggo Foundation, stiftelsen som arbetar för att barn med någon form av NPF diagnos (Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) ska få möjlighet att idrotta.

 

Barn med NFP-diagnos kan ha svårt att fungera i vissa grupper och att förstå instruktioner på samma sätt som normalfungerande barn, därför kan Stockholmspolisens Simförening erbjuda specialutbildade tränare och instruktörer.

 

Det viktigt att vi kan erbjuda simträning även för den här gruppen barn som annars har svårt att få tillgång till den här typen träning, säger Sverker Falk, ordförande för Polisensimning. Vi är mycket glada över att vi har kunnat inleda det här samarbetet med Viggo-Foundation. Vårt mål inom föreningen  är att så många barn som möjligt ska få möjlighet att träna simning.

 

I gruppen Polisen Heroes kommer barnen att få lära sig crawlteknik. Men naturligtvis ska man också ha roligt och få känna på den frihet och glädje som det innebär att få ha en simbassäng tillsammans.

På sidan viggofoundation.se finns mer information om crawlgruppen och andra aktiviteter för barn med NPF-diagnos.

Datum för Hösttermin 2020 (Simskola, Utmanaren, Swimopen)
2020-08-07 11:35
Nedan finner ni terminens viktigaste datum:

Startdatum: vecka 34: 17-23 augusti

Höstlov: vecka 44: 26 oktober- 1 november

Slutdatum: vecka 49: 30 november- 6 december 

Varmt välkomna till terminsstart hösten 2020!
2020-07-02 15:46

Vi öppnar nu upp för nya anmälningar till höstterminen 2020. Vi är en simförening med ca 1 200 medlemmar i alla åldrar och kunskapsnivåer, allt från nybörjare till elit- och masterssimmare. Alla som vill lära sig mer om simning ska känna sig välkomna till oss! 


Vår verksamhet bygger på Simlinjen som är ett resultat av flera års forskning om hur simutveckling sker bäst hos barn. Vi erbjuder 70 olika grupper för åldrarna fyra år och uppåt. Vi har ett brett utbud av grupper inkluderande bland annat simskola, teknikgrupper för ungdomar, tävlingssim, och olika simgrupper för vuxna. En nyhet från och med i höst är att vi kommer att samarbeta med Viggo Foundation som jobbar med barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. 


Våra simgrupper är indelade i fyra kategorier med olika nivåer:

Simskola (Baddaren 4-8 år, Sköldpaddan 4-8 år, Pingvinen 4-8 år, Fisken 4-8 år, Hajen 6-10 år)

Utmanare (Brons, Silver, Guld - 7-12 år)

Swimopen (ej tävlingsgrupper - 7-17 år)

Simiaden (Brons, Silver, Guld - 9-13 år)

Mästerskap (Ungdom, Junior, Senior - 12 år och uppåt)

Masters och crawlkurser för vuxna


Vi bedriver verksamhet i följande simhallar: Eriksdalsbadet, Kronobergsbadet, Gubbängen, GIH-badet, Bredäng, Västertorp och Skärholmen. 


Alla våra tränare har erfarenhet inom simträning och coachning/pedagogik samt vidareutbildas kontinuerligt enligt vår klubbs riktlinjer. 


Varmt välkomna att bli en del av Polisen simförening i höst! 


Klicka på länken för att skicka in din anmälan till oss. Vissa grupper är inte bokningsbara genom vår webbsida. I sådana fall kontakta oss för att provträna med oss. 

Head Summer Cup 2020 inställd / cancelled
2020-05-15 23:35
Vi behöver tyvärr ställa in Head Summer Cup på grund av Covid-19. 

Unfortunately we have to cancel Head Summer Cup due to COVID-19.
Följ oss på instagram!
Se vår simlinje
Ladda ner medlemsappen!
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
 
Sponsor
 
Partners
Vår bildsida