Simläger i Spanien
2018-03-05 19:27
Under sportlovet så spenderade våra simmare från Mästerskap Senior och Mästerskap Junior sina dagar på träningsläger i Torremolinos i Spanien. Det var ett mycket lyckat läger med intensiva dagar för simmarna. Dagarna spenderades med morgonjogg vid kustlinjen med inslag av löpteknik från Grega. Simmarna fick avnjuta och kämpa sig igenom två träningspass om dagen, där våra tränare kan säga att de är mycket nöjda med allas insats och prestation. Utöver träningar hade vi en basketturnering där Polisen fick se sig utklassade av de slovenska triatleterna, samt en dagstur till Malaga där en grupp simmare fick uppleva staden med slott och glass. Hotellet som vi bodde på bjöd på fantastiska buffeér och Spanien bjöd på varma temperaturer med mycket regn men även några soltimmar. Vi tackar alla simmare och tränare för ett väldigt lyckat läger med mycket glädje och skratt samt stärkt kamratskap och nya bekantskaper.
Polisen Go the Distance 2018
2018-02-20 13:26
Simmare, tränare och HEAD på plats på Eriksdalsbadet
Helgen den 17-18 februari gick Polisen Go the Distance av stapeln på Sveriges nationalarena för simidrott, Eriksdalsbadet. Tävlingen gick i lång bana och utgjorde därmed ett tillfälle att tidigt på säsongen kunna kvalificera sig för sommarens mästerskap. Flera av simmarna lyckades också kvalificera sig så stort grattis till dem!
Lugn stämning och fin simning präglade helgen. Sundsvall hade åkt ner till Stockholm för att tävla och det är alltid roligt när klubbar från andra delar av landet deltar.
Vår samarbetspartner HEAD fanns också på plats med fina simartiklar.
Tävlingsledning, funktionärer och föräldrar gjorde ett strålande jobb och såg till att tävlingen genomfördes på utmärkt vis.

Resultat från tävlingen

Tränarkickoff Polisens IF
2018-02-13 09:13
Polisens Simskole-, teknik- och elittränare Foto: Susanne Gnalin

Lördagen den 10 februari samlades klubbens bredd- och elittränare tillsammans med ledamöter från styrelsen för en gemensam utbildningsdag och kick-off för vårterminen. Stockholmspolisens IF Simförenings chefstränare Grega Zore med kollegorna Mattia Lentini, Jesse Faria och Ekaterina Varsamidou höll intressanta föreläsningar om simteknik, uppvärmning, styrketräning och barns och ungdomars fysiska utveckling. Väldigt intressant och lärorikt och man kan konstatera att det finns stor kompetens inom klubben.

Efteråt arrangerades femkamp och gemensam middag.

Polisens IF på U-GP 2 i Södertörn
2018-01-31 11:58
Säsongens första Yoggi Yoggi!

De flesta av Stockholmspolisens IF Simförenings simmare tävlade för första gången under 2018 på U-GP 2 i Torvallasimhallen i Haninge 27-28/1. Vi såg många bra prestationer av våra simmare samt många personbästa. Tränarna är mycket nöjda med resultaten och början av den här terminen. Vi ser fram emot nästa tävling - Vinterneptuniaden kommande helg.


Här finns resultaten.

Stockholmspolisens IF på Masters DM
2018-01-22 15:05
Glada masterssimmare
På Masters DM i Järfälla den 20 januari deltog en relativt stor grupp simmare från Polisen, 10 personer. Samtliga fick resa hem med minst en guldmedalj. Den sammanlagda medaljskörden blev 14 guld, 13 silver och två brons, och helt oavsett medaljer så gjordes fina prestationer. Förhoppningsvis blir uppslutningen lika stor på Masters SM i Jönköping i mars, även om det blir en större utmaning att ta medaljer då.

Ni hittar alla resultat här:
Välkomna till simåret 2018!
2018-01-19 15:09

Jag vill hälsa alla nya och gamla medlemmar hjärtligt välkomna till ett nytt och händelserikt simår med Stockholmspolisens IF Simförening!

 

Att bygga upp och driva en god verksamhet kräver kunskap, pedagogik och målmedvetenhet. Sedan föreningens nystart 2014 har utvecklingen gått stadigt framåt. Vi startade med knappt 700 medlemmar och antalet har idag vuxit till strax under 1400 medlemmar, i stort sett en fördubbling på tre och ett halvt år.


Vi har lärt tusentals barn och ungdomar att simma och vi har vässat och breddat utbudet för våra tävlingssimmare. Simskola och crawlkurser är i princip alltid fullbokat och många står på kö. 2017 avslutades med flera medaljer under SM/JSM och blev ett fint bevis på att klubben erbjuder simning på högsta nivå.


Polisen är en klubb med kvalitet och hjärta där alla ska trivas och utvecklas i sin egen takt. Vi har verksamhet runtom hela Stockholm och både våra simmare och tränare representerar ett mångfaldigt modernt och internationellt Stockholm.


Jag är stolt över att vara ordförande i vår förening och tackar särskilt våra tränare, administratörer och funktionärer för ett fantastiskt arbete och ser fram emot ett nytt år tillsammans.


Maria Fogelström Kylberg
Ordförande Stockholmspolisens IF SimföreningFörnyat samarbete Polisens IF och HEAD
2018-01-16 09:42
HEAD och representanter från Stockholmspolisens IF Simförening
Stockholmspolisens IF har tecknat ett nytt samarbetsavtal med HEAD att gälla från den första januari 2018 och tre år framåt. 
Samarbetet syftar till att samverka kring bra simarrangemang och att kunna erbjuda förmånliga rabatter för SPIF:s medlemmar vad avser HEAD:s sortiment.

- Vi är mycket glada över att ha rott i hamn ett bra och förmånligt erbjudande för vår klubb och ser fram emot ett gott samarbete med HEAD de närmaste åren, säger Maria Fogelström Kylberg, ordförande i Stockholmspolisens IF Simförening.

Inom kort kommer klubben att lansera en kampanj då medlemmarna erbjuds att köpa klubbartiklar.

Bilden visar tillfället då avtalet skrevs under. 
Från vänster: Grega Zore chefstränare, Desirée Andersson styrelsen, Maria Fogelström Kylberg styrelsen, Chris Flodén HEAD, Jonas Vesterlund Sportextreme och Lisa Nord, verksamhetsansvarig.
Boka Simskola/Teknik Motion VT18
2017-12-20 13:23
Nu är bokningen öppnad för anmälan till simskola och teknik-motionsgrupper inför våren 2018.

Det finns beskrivningar för grupperna i Bokningen och även lathund för hur man registrerar sig och bokar in sig i en grupp.

Sum-Sim Riksfinal 2017
2017-12-20 12:28
Stockholmspolisens IF - simmare och tränare i Eskilstuna

Under helgen 8-10 december arrangerades årets Sum-Sim Riksfinal på Munktellbadet i Eskilstuna. Stockholmspolisens IF Simförening fanns på plats med 9 simmare och 3 tränare.

Simmarna gjorde starka och bra insatser med en 4:e plats med tiden 1:04,07 som bästa placering av Gustav Niring på 100 m ryggsim för pojkar 13 o yngre. Även i lagkapperna gick det bra med en fin 8:e plats för laget 4x100 medley flickor 16 år o yngre som också därmed kvalade till Sum-Sim i sommar.

Likaså kvalade medleylaget 4x100 m pojkar 14 år o yngre till Sum-Sim.

Bra kämpat alla simmare och tränare som nu får lite välförtjänt julledighet!


Resultat från tävlingen.

SPIF Simförening KM 2017
2017-12-01 11:21
Stockholmspolisens IF Simförening - KM 2017

Söndagen den 26 november gick Polisens KM av stapeln i Sveriges nationalarena för simidrott, Eriksdalsbadet. Simmarna som deltog kom från grupperna Utmanaren guld upp till Masters. Det simmmades 50-m sträckor i samtliga simsätt och 100 m medley. Det hela avslutades med en festlig mixad lagkapp där både föräldrar, tränare och simmare i olika åldrar deltog. Alla simmare bjöds på godis och fika och stämningen var positiv och hög bland både simmare, tränare och funktionärer!


I varje lopp samlade simmarna poäng och när dagen var slut korades årets kvinnliga respektive manliga Minimästare (14 år o yngre), Stormästare (15 år o äldre) och Mastersmästare. Dessa var:


Minimästare - Anna Dimitriou + Heidi Saluveer (delad 1:a plats) &

                     Mikail Arslan

Stormästare - Paola Kylberg & Tyrone Nilsson-Deya

Mastersmästare - Jenny Johnsson & Tryggvi Gylfason


Lagkappen vanns av Masters Mix lag 1.


Klubbens styrelse och Simkommitté delade även ut utmärkelser för särskilda insatser 2017:


Årets manliga profil: Christian Norberg

Årets kvinnliga profil: Lea Granert

Årets simprestation Senior: Martin Nilsson

Årets simprestation Junior: Paola Kylberg

Årets ungdomsledare: Lizmerly Tashjian
Årets tränare: Grega Zore


Grattis till alla!


Resultaten från Livetiming

Poängsammanställning KMSum-Sim Regionsfinal Stockholm
2017-11-15 16:50
SPIF-simmare under Sum-Sim Regionsfinal Stockholm 2017
Under helgen 11-12 november arrangerade Stockholmspolisens IF Simförening i samarbete med Svenska Simförbundet Sum-Sim Regionsfinal på Sveriges nationalarena för simidrott, Eriksdalsbadet. 
Distriktets snabbaste simmare tävlade under två långa dagar om att få en eftertraktad plats på Riksfinalen som går av stapeln i Eskilstuna den 8-10 december. Vi fick se mycket fin simning och fina resultat av alla klubbens deltagande simmare. 
Fem individuella kval och tre lagkappslag tog sig till final från Polisen. Heja!
I simhallen var det hög stämning och tävlingen genomfördes på ett strålande sätt tack vare klubbens funktionärer, föräldrar och tränare. 
Kul att SPIF Simförening klarar att framgångsrikt arrangera ett mästerskap!

Resultat från tävlingen
Polisens IF imponerade på SM/JSM
2017-11-05 20:31
Stolta medaljörer och lagkappslag
SM/JSM har under den gångna veckan simmats i Jönköping. Polisens IF var på plats med en 7 simmare stark trupp bestående av 2 tjejer, 5 killar, 2 tränare och 1 massör. Mästerskapet blev en mycket stor framgång för Polisens IF Simförening med många imponerande prestationer och förbättrade personbästa. 
Vi tog hem inte mindre än tre medaljer under dagarna. Först på pallen var Jacob Danielsson som tog JSM-brons på 100 m fjäril med tiden 54.68. Nästa medalj gick till Martin Nilsson som tog SM-brons på 100 m ryggsim med tiden 54.53. Slutligen slog Martin Nilsson till den sista tävlingsdagen och tog SM-guld på 50 m ryggsim på tiden 24.76. Om jag räknade rätt tog sig 6 simmare till A-finaler och 5 simmare till B-finaler. På Polisens Facebooksida kan man läsa mer detaljerat om tävlingen.
Jag hade förmånen att vara på plats i Jönköping och kan stolt och glad konstatera att Polisens IF har ett gäng mycket duktiga simmare och tränare på elitnivå. 

Stort grattis hela truppen!

Maria Fogelström Kylberg
Ordförande, Stockholmspolisens IF Simförening

Resultat från tävlingen
Polisen HEAD to Head 2017
2017-10-05 10:50
Polisensimmare och tränare in action

Under sista helgen i september gick Stockholmspolisens IF Simförenings stora tävling Polisen HEAD to Head av stapeln på Sveriges nationalarena för simidrott, Eriksdalsbadet. Simmare från nivåerna Utmanaren guld upp till våra äldsta Mästerskapssimmare deltog i denna härliga simfest där vi fick se fin simning och många putsade personbästa. För de yngsta simmarna var det också för flera första gången de deltog i en större tävling efter Utmanaren.

Förutom simmare och tränare deltog även många föräldrar som tävlingsfunktionärer och arenafunktionärer och såg till att allt flöt perfekt.

Fler bilder finns i vårt flickr-album

Tack alla för en rolig helg tillsammans.

Yoggi Yoggi!


 Foto: Fredrik Lewander

Kläddrive och fotografering
2017-09-19 22:20
Glada simiadensimmare i Polisenkläder
Under början av denna vecka anordnades gruppfotograferingar för simiaden, mästerskap samt masters-gruppen. Fotograferingen hölls av Fredrik Lewander som även tagit många fina bilder till både vår hemsida och vår flickr.
Vi har nu uppdaterat gruppsidorna med de nya bilderna så passa på att släng ett extra öga på just din grupp!

Vi kommer även att hålla i en kläddrive där ni genom vår sponsor Head kan beställa nya klubbkläder. Head kommer att finnas på plats på hemmatävlingen Head to Head uppe vid tävlingsingången i 25:an på Eriksdalsbadet där det även går att prova delar av kollektionen innan ni beställer.
Kläddriven kommer att starta den 22 september och finnas öppen för beställning fram till och med den 8 oktober. Med vår rabattkod "polisensimning" får ni även 10% rabatt på alla produkter.
Ni hittar och beställer genom följande länk (observera att de nya kläderna inte släpps förrän den 22 september):
http://www.sportextreme.com/simning/simklubbar/spif.html

Simkampen 2017
2017-09-11 11:20
Team Stockholm vann Simkampen 2017. Paola och Jesse från Polisen var på plats.

Under helgen 9-10 september anordnades för elfte gången Simkampen mellan Stockholms simförbund och Svenska Finlands Idrottsförbund. Tävlingen gick av stapeln på neutral mark i Godby simhall på Åland. Stockholmsdistriktets bästa simmare hade tagits ut till ett lag och Stockholmspolisens Paola Kylberg fanns med i truppen som skulle kämpa mot några av Finlands snabbaste simmare. Paola simmade 200 m ryggsim, 100 m fjäril, 100 m ryggsim samt lagkapper där hon simmade ryggsimsträckan i 4x100 m medley och den allra första sträckan i en spännande 16x50 m frisim i en mixad lagkapp. Hennes bästa insatser var i lagkapperna med ett ryggsim på 1.06,74 och ett nytt personbästa i 50 m frisim på 27.41. Efter en spännande helg där Team Stockholm simmat mycket starkt blev slutpoängen 367 mot 251 till Stockholms fördel.


På plats på Åland fanns även Polisens tränare Jesse Faria som coachade Stockholmssimmarna tillsammans med andra tränare från distriktet.
Nyheter från våra grupper
- Utmanaren, 20/03 08:11 
- Polisen HEAD to Head, 12/02 15:09 
- Utmanaren, 24/01 11:56 
Tävlingar, 19/12 09:59 
Simskola, 18/12 14:19 
- Teknik/Motion, 16/12 12:55 
Tävlingssim, 01/11 13:44 
 
 
 
 
Stöd Stockholmspolisens IF Simförening
 
Vår bildsida