Stöd Stockholmspolisens IF Simförening
 
Vår bildsida
 
Polisens IF arrangerade UGP4
2016-10-23 20:50
UGP4 2016, Eriksdalsbadet, Stockholmspolisens IF Simförening
Det blev en speciell tävlingshelg på Eriksdalsbadet när Stockholmspolisens IF Simförening tillsammans med Stockholms simförbund arrangerade UGP4. Finska ungdomslandslaget tillsammans med flera andra starka finska klubbar sporrade simmarna till storartade tider. Många av föreningens yngre simmare fick också chansen att få sina första officiella tider på flera simsträckor.

Guldhelg för Polisens IF på DM
2016-10-20 09:02
När DM avgjordes på Eriksdalsbadet hade Stockholmspolisens IF Simförening ett stort gäng simmare på plats. Det blev väldigt många personliga rekord varav flera innebar B-kval JSM

Polisens IF tog bland annat tre guldmedaljer i lagkapp på juniorsidan nämligen på 4x200 och 4x100 frisim och 4x100 medley. Ordföranden för Stockholmspolisens IF Simförening Anders Danielsson förklarar varför det går så bra för Polisens IF nu. 
- Föreningen jobbar hårt efter ledorden hjärta och kvalitet. Det innebär att simträningen ska präglas av bra kamratskap och att simmarna har roligt tillsammans men också att träningen ska hålla högsta kvalitet. Jag tror det är det som vi ser börjar bära frukt även i de lite äldre grupperna.

Resultat från DM/JDM finns på Livetiming
Polisen HEAD to Head
2016-10-09 18:15
Polisen HEAD to Head, Eriksdalsbadet 2016. Stockholmspolisens IF Simförening. Foto: Jonas Arnqvist
Mängder av starter och rafflande finalpass präglade Polisen HEAD to Head i Sveriges nationalarena för simning, Eriksdalsbadet i Stockholm den gångna helgen. Vi fick bland annat se fantastiska personrekord och förutom att polisensimmarna uppnådde flera pallplatser verkade alla, inklusive funktionärerna, ha väldigt kul.

Testa både simning och vattenpolo
2016-10-05 08:00
Stockholmspolisens IF Simförening
Stockholmspolisens IF Simförening erbjuder nu en kurs i samarbete med Stockholmspolisens IF Vattenpoloförening där man två gånger i veckan i åtta veckor kan prova på att träna både simning och vattenpolo. Barn mellan tio och 13 år och som kan simma minst 200 meter frisim kan anmäla sig till kursen. Under simpasset tränar man alla simstilar det vill säga frisim, ryggsim, bröstsim och fjärilsim. På vattenpolopasset tränar man på grunderna till vattenpolo: trampning, bollhantering, pass och skott.

Kursansvariga är Lisa Nord (Stockholmspolisens IF Simförening) och José Javier Veganzones (Stockholmspolisens IF Vattenpoloförening).

Träningsveckor, hösten 2016:
Vecka 44 - vecka 50 (8 sim- och 8 vattenpolopass)

Träningstider och plats:
Tisdagar kl. 19:00-20:00 - Vattenpolopass (Eriksdalsbadet)
Söndagar kl. 14:00-15:00 - Simpass (Gubbängen)

Avgifter hösten 2016:
Träningsavgift: 1200 kr/termin
Medlemsavgift: 100 kr/år

Tränare:
Marko Petrovic
Hans Lundén
José Javier Veganzones


Nya tävlingsfunktionärer till Polisen!
2016-10-01 13:31
Polisens Arne Jägerblom lär ut simregler till uppmärksamma simmarföräldrar
Lördagen den 1 oktober samlades ett 15-tal föräldrar på Eriksdalsbadet för att delta i en tävlingsfunktionärsutbildning. Efter genomgången kurs praktiserar man två pass på en sanktionerad tävling och därefter är man godkänd. Klubben behöver alltid många engagerade föräldrar för att verksamheten ska gå runt. Jätteroligt att så många deltog och välkomna i funktionärsgänget!
Medaljregn på Arne Borgs minne
2016-09-28 09:42
Arne Borgs minne & TYR sprint 2016. Foto: Fredrik Lewander

Söndagen den 25 september gick SKK:s tävling Arne Borgs minne av stapeln på Eriksdalsbadet. Stockholmspolisens simförening deltog med en stor och snabbsimmande trupp. 


Många personbästa slogs med stora marginaler och klubben kan stoltsera med inte mindre än 8 guldmedaljer, 9 silvermedaljer och 8 bronsmedaljer inom alla åldersgrupper. Dessutom kammade Caroline Wallenborg och Paola Kylberg hem tävlingens prestationspris för bästa simning i respektive åldersklass. Bra jobbat alla simmare och tränare! Vi ser fram emot en fortsatt framgångsrik tävlingssäsong med Polisen.


Resultaten finns på Livetiming

Säsongsinledning på Arena Cup
2016-09-22 07:34
Stockholmspolisens IF Simförening, Arena Cup 2016. Foto: Fredrik Lewander.
Stockholmspolisens IF Simförening tävlade den gångna helgen i Arena Cup.  Tävlingen arrangerades av Väsby och det gick väldigt bra för flera Polisensimmare. Många slog personliga rekord, till exempel Dennis Wilkmans fina kvaltid på 200 medley.

Missa inte att titta på de fina bilderna på vår bildsida på flickr.
Polisens IF på Simkampen på Åland
2016-09-12 16:00
Vinnande Stockholmslaget i simkampen på Åland 2016.

Uppdatering: Stockholmspolisens IF Simförening var välrepresenterad i Simkampen då vi hade fyra simmare som var uttagna. Tävlingen, som arrangerades av Svenska Finlands Idrottsförbund och Stockholms simförbund gick av stapeln 17-18 september. Polisensimmarna var Caroline Wallenborg, Tuva Glimmerud-Gullbjörk, Sofia Walsh och Paola Kylberg. Som tränare följde Nicole Thulin med.


Mer information om tävlingen publiceras på Stockholms simförbunds hemsida.

Uppstartsläger för Mastersgruppen
2016-08-28 21:30
Mastersgänget i Slovenien.
Den 24-28 augusti befann sig masterssimmarna i Slovenien för ett efterlängtat uppstartsläger. Träningen bedrevs av Grega Zore och hölls i Radovljica där en utomhus bassäng på 50 meter tillsammans med öppet vatten simning i sjön Bled var utgångspunkter. 
Långhelgen innehöll också flera aktiviteter i form av mountainbiking, hiking och utflykt till huvudstaden Ljubljana. Nu börjar den riktiga träningssäsongen under veckan och vi ser fram emot en till säsong med detta härliga gäng!
Kick-off för Polisentränarna
2016-08-22 16:01
Engagerade ledare och tränare
Årets tränarkick-off ägde rum söndagen den 21 augusti på Polisens kansli. Ett 20-tal tränare från olika nivåer inom verksamheten fanns på plats för att delta i HLR-utbildning och en work-shop om "Världens bästa tränare". Kursledarna kom från SISU, Idrottsutbildarna. Parallellt höll rutinerade Arne Jägerblom information om hur tävlingsledning och funktionärer arbetar och gick igenom tävlingsregler för tränarna.
En innehållsrik dag som sammantaget bidragit till att våra duktiga tränare fått ytterligare kompetens och är redo för en rolig och bra termin med simmarna.
Viktig info fakturorna
2016-08-19 10:32
Nästan alla fakturor är nu skickade till alla aktiva via e-post, men det har upptäckts två fel i utskicken:

Eriksdalsgrupperna Future Elit - A gruppen - B gruppen - C gruppen
Fakturorna som skickats ut kan visa fel tider i informationen om träningstillfällen.
Var god se tidigare utskickad kallelse för korrekta träningstider.

Övriga fakturor som skickats i mitten av augusti
På fakturorna står fel förfallodatum.
Den 30/9 är sista betalningsdatum oavsett vad som står på fakturan.

Vi beklagar felen.
Uppstartsläger Medley 2 & C-gruppen
2016-08-14 16:43
Daniel och simmarna efter sista simpasset
Under helgen den 13-14 augusti drog träningen igång på Eriksdalsbadet för Medley 2 och C-gruppen i form av ett hemmaläger. Det innebar också start för Polisens nya tränare Daniel Magnusson som assisterades av Paola Kylberg. Simning varvat med löpning och fyspass stod på programmet. Lite tid för roligare aktiviteter fanns också. Efter två dagars hårt jobb kan nu terminen dra igång. Bra jobbat alla och välkommen Daniel!
Mer mästerskap för Polisens IF
2016-07-07 12:20
Europeiska juniormästerskapen 2016
SM/JSM har dragit igång i Norrköping och här ingår också SM i Öppet Vatten. Stockholmspolisens IF Simförening deltar med ett gäng på nio simmare, varav åtta har kvalat individuellt.  Detta är den största grupp Polisens IF har haft på länge.  Simmarna är Martin Nilsson, Niclas Eriksson, Rebecka Bergström, Ayleen Burt, Alfred Åström, Emil Östrand, Carlandrea Puoti, Dennis Wilkman och Jacob Danielsson.
Följ tävlingen på Livetiming.

Exakt samtidigt går EJM i simning i Ungern och där har Polisens IF också en representant, Caroline Wallenborg, som kommer att simma 50, 100, och 200 m bröstsim.
Polisens IF på Sumsim
2016-07-02 09:57
Stockholmspolisens IF Simförening - Sumsim 2016.
Stockholmspolisens IF Simförening deltar i riksfinalerna i Sumsim i långbana i Linköping. Solen skiner och stämningen är på topp. Under de tre första dagarna har vi bland annat fått två individuella finaler med Caroline Wallenborg och Carlandrea Puoti båda på 200 m medley. Vi har även fått se många personliga rekord. 

Följ tävlingen på Livetiming.
Nytillskott på tränarsidan
2016-06-27 08:00
Daniel Magnusson, Stockholmspolisens IF Simförening, 2016.
Daniel Magnusson blir Stockholmspolisens senaste tillskott på tränarsidan. Daniel har under tio år fungerat som chefstränare i Ljungby SS och dessförinnan som simtränare i Växjö SS. Under dessa år kombinerade ”Danne” tränargärningarna med studier i coachning och sport managementprogrammet på Växjö Universitet, numera Linnéuniversitetet.  

Danne kommer att vara med från start när höstterminen börjar efter sommaren. Vi hälsar Danne varmt välkommen till Polisens IF, en av Sveriges mest framgångsrika simklubbar genom tiderna och idag en förening som präglas av hjärta och kvalitet.

Nyheter från våra grupper
- Sim- och vattenpolokurs, 04/10 16:35 
Tävlingar, 21/09 13:42 
- B-Gruppen, 03/09 13:34 
- Familje kurser (nytt), 22/08 09:00 
- Nybörjarkurser vuxna, 23/07 10:00