Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bokningar för HT18
2018-06-04 13:40
Bokningen öppnar för anmälan till simskola och teknik-motionsgrupper inför hösten 2018 den 11/6 för aktiva medlemmar och den 25/6 för nya medlemmar.

Det finns beskrivningar för grupperna i Bokningen och även lathund för hur man registrerar sig och bokar in sig i en grupp.

SPIF Simförening Årsmöte 2018
2018-04-20 14:00
SPIF:s ordförande Jan Lundin delar ut förtjänstmärken till Arne Jägerblom och Martin Nilsson. Styrelsen framför klubbkansliet.
Måndagen den 16 april hölls årsmöte i Stockholmspolisens IF Simförening. Styrelsen för 2018-19 består av samma ledamöter som förra verksamhetsåret.
Mötesordförande var SPIF:s ordförande och simföreningens veteran Jan Lundin.
Under årsmötet delades Alliansföreningens förtjänstmärke ut till Martin Nilsson för sitt SM-guld på 50 m ryggsim med tiden 24.76 under SM/JSM i Jönköping i november 2017.
Ytterligare förtjänstmärke delades ut till Polisens Arne Jägerblom för sina mångåriga och föredömliga insatser inom föreningens funktionärsarbete både som tävlingsledare inom alla kategorier tävling och som utbildare av nya funktionärer.
Alliansföreningens diplom delades ut till SKK:s Christina Hancock Bruhn för fina insatser för Stockholmspolisen IF Simförenings tävlingsverksamhet där hon många gånger bidragit med sin kompetens i tävlingsledningen.
Träningsläger på Åland
2018-04-17 19:31
Stockholmspolisens IF

Påsklovet firade Mästerskap Ungdom och Simiaden Guld på ett kylslaget Åland. Träningslägret hölls på Godby Idrottscenter en dryg mil från Mariehamn.

Tre träningspass per dag var upplägget och dagarna började med ett rejält simpass direkt efter frukost. Efter lunch genomfördes landträning som både handlade om löpning och aktiviteter i gymmet samt ett sent eftermiddagspass med simning vilket avslutade dagarna. 

Det är fantastiska ungdomar som klubben har, tålmodiga, träningsvilliga, skötsamma och jättetrevliga. De fick väldigt mycket beröm av personalen från Godby idrottscenter.

SPIF på Nordic Swim Tour
2018-04-13 11:47
Stockholmspolisens IF
Mycket har hänt under de sista veckorna i föreningen. Polisens IFs seniorer har ställt upp i Swim Open Stockholm och är nu på plats i Norge för Bergen Swim Festival. Dessa två tävlingar bildar tillsammans Nordic Swim Tour som är ett nytt tävlingskoncept. Ni kan följa tävlingen live här.
Våra juniorer har varit på ett intensivt träningsläger på Åland där de blandat simning, landträning och teambuilding. Nu ser vi fram emot fina resultat på Vårsimiaden som kommer simmas i början av Maj.
De allra yngsta simmarna gör sig samtidigt redo för nästa Utmanartävling som kommer att gå av stapeln den 20:e April i Skärholmens simhall.

Vi vill även passa på att påminna er om Årsmötet som hålls nu på måndag (16 April) 18.30 på Hotell Clarion Skanstull.
Klädkampanj
2018-03-28 13:57


Nu är det dags att beställa nya profilkläder inför sommaren och höstens alla tävlingar. Ni kan i samma veva se till att handla utrustning för hela sommarens äventyr. Detta innebär att ni som vill satsa på swimrun eller triathlon också har ett förmånligt erbjudande på våtdräkter och tillbehör.

Kampanjen håller på t.o.m. den 1:a april och produkterna levereras i mitten/slutet av april. Se till att ladda upp med nya badkläder, t-shirts och varför inte en väska med ditt namn på? 

Använd er av rabattkoden* “polisensimning” för att få 15% rabatt.

Om du valt att få ditt namn tryckt, var vänlig och skicka ditt ordernummer och namnet du vill ha tryckt till: support@sportextreme.com

Här är länken till alla SPIF-produkter: http://www.sportextreme.com/simning/simklubbar/spif.html

*Rabattkoden gäller inte bara på simutrustning och profilkläder utan på all utrustning som finns på www.sportextreme.com. Den gäller på alla ordinarie priser men ej på reavaror och eventuell frakt.  


In english

Masters SM i Jönköping
2018-03-27 10:54
Stockholmspolisens IF på Masters SM
I helgen 23-25 mars gick Masters SM av stapeln på Rosenlundsbadet i Jönköping. Stockholmspolisens IF ställde upp med en stark trupp på 15 simmare som tillsammans stod för 50 individuella starter och samt lagsimningar, något som i slutet resulterade i 26 medaljer varav 12 guld. 

Under lördagsförmiddagen ställdes det även upp i lagsimningen 4x50m Frisim mix i åldersgruppen 280-319 år där det Nordiska rekordet, som suttit i hela 10 år, slogs med en halv sekund.

Simläger i Spanien
2018-03-05 19:27
Under sportlovet så spenderade våra simmare från Mästerskap Senior och Mästerskap Junior sina dagar på träningsläger i Torremolinos i Spanien. Det var ett mycket lyckat läger med intensiva dagar för simmarna. Dagarna spenderades med morgonjogg vid kustlinjen med inslag av löpteknik från Grega. Simmarna fick avnjuta och kämpa sig igenom två träningspass om dagen, där våra tränare kan säga att de är mycket nöjda med allas insats och prestation. Utöver träningar hade vi en basketturnering där Polisen fick se sig utklassade av de slovenska triatleterna, samt en dagstur till Malaga där en grupp simmare fick uppleva staden med slott och glass. Hotellet som vi bodde på bjöd på fantastiska buffeér och Spanien bjöd på varma temperaturer med mycket regn men även några soltimmar. Vi tackar alla simmare och tränare för ett väldigt lyckat läger med mycket glädje och skratt samt stärkt kamratskap och nya bekantskaper.
Polisen Go the Distance 2018
2018-02-20 13:26
Simmare, tränare och HEAD på plats på Eriksdalsbadet
Helgen den 17-18 februari gick Polisen Go the Distance av stapeln på Sveriges nationalarena för simidrott, Eriksdalsbadet. Tävlingen gick i lång bana och utgjorde därmed ett tillfälle att tidigt på säsongen kunna kvalificera sig för sommarens mästerskap. Flera av simmarna lyckades också kvalificera sig så stort grattis till dem!
Lugn stämning och fin simning präglade helgen. Sundsvall hade åkt ner till Stockholm för att tävla och det är alltid roligt när klubbar från andra delar av landet deltar.
Vår samarbetspartner HEAD fanns också på plats med fina simartiklar.
Tävlingsledning, funktionärer och föräldrar gjorde ett strålande jobb och såg till att tävlingen genomfördes på utmärkt vis.

Resultat från tävlingen

Tränarkickoff Polisens IF
2018-02-13 09:13
Polisens Simskole-, teknik- och elittränare Foto: Susanne Gnalin

Lördagen den 10 februari samlades klubbens bredd- och elittränare tillsammans med ledamöter från styrelsen för en gemensam utbildningsdag och kick-off för vårterminen. Stockholmspolisens IF Simförenings chefstränare Grega Zore med kollegorna Mattia Lentini, Jesse Faria och Ekaterina Varsamidou höll intressanta föreläsningar om simteknik, uppvärmning, styrketräning och barns och ungdomars fysiska utveckling. Väldigt intressant och lärorikt och man kan konstatera att det finns stor kompetens inom klubben.

Efteråt arrangerades femkamp och gemensam middag.

Polisens IF på U-GP 2 i Södertörn
2018-01-31 11:58
Säsongens första Yoggi Yoggi!

De flesta av Stockholmspolisens IF Simförenings simmare tävlade för första gången under 2018 på U-GP 2 i Torvallasimhallen i Haninge 27-28/1. Vi såg många bra prestationer av våra simmare samt många personbästa. Tränarna är mycket nöjda med resultaten och början av den här terminen. Vi ser fram emot nästa tävling - Vinterneptuniaden kommande helg.


Här finns resultaten.

Stockholmspolisens IF på Masters DM
2018-01-22 15:05
Glada masterssimmare
På Masters DM i Järfälla den 20 januari deltog en relativt stor grupp simmare från Polisen, 10 personer. Samtliga fick resa hem med minst en guldmedalj. Den sammanlagda medaljskörden blev 14 guld, 13 silver och två brons, och helt oavsett medaljer så gjordes fina prestationer. Förhoppningsvis blir uppslutningen lika stor på Masters SM i Jönköping i mars, även om det blir en större utmaning att ta medaljer då.

Ni hittar alla resultat här:
Välkomna till simåret 2018!
2018-01-19 15:09

Jag vill hälsa alla nya och gamla medlemmar hjärtligt välkomna till ett nytt och händelserikt simår med Stockholmspolisens IF Simförening!

 

Att bygga upp och driva en god verksamhet kräver kunskap, pedagogik och målmedvetenhet. Sedan föreningens nystart 2014 har utvecklingen gått stadigt framåt. Vi startade med knappt 700 medlemmar och antalet har idag vuxit till strax under 1400 medlemmar, i stort sett en fördubbling på tre och ett halvt år.


Vi har lärt tusentals barn och ungdomar att simma och vi har vässat och breddat utbudet för våra tävlingssimmare. Simskola och crawlkurser är i princip alltid fullbokat och många står på kö. 2017 avslutades med flera medaljer under SM/JSM och blev ett fint bevis på att klubben erbjuder simning på högsta nivå.


Polisen är en klubb med kvalitet och hjärta där alla ska trivas och utvecklas i sin egen takt. Vi har verksamhet runtom hela Stockholm och både våra simmare och tränare representerar ett mångfaldigt modernt och internationellt Stockholm.


Jag är stolt över att vara ordförande i vår förening och tackar särskilt våra tränare, administratörer och funktionärer för ett fantastiskt arbete och ser fram emot ett nytt år tillsammans.


Maria Fogelström Kylberg
Ordförande Stockholmspolisens IF SimföreningFörnyat samarbete Polisens IF och HEAD
2018-01-16 09:42
HEAD och representanter från Stockholmspolisens IF Simförening
Stockholmspolisens IF har tecknat ett nytt samarbetsavtal med HEAD att gälla från den första januari 2018 och tre år framåt. 
Samarbetet syftar till att samverka kring bra simarrangemang och att kunna erbjuda förmånliga rabatter för SPIF:s medlemmar vad avser HEAD:s sortiment.

- Vi är mycket glada över att ha rott i hamn ett bra och förmånligt erbjudande för vår klubb och ser fram emot ett gott samarbete med HEAD de närmaste åren, säger Maria Fogelström Kylberg, ordförande i Stockholmspolisens IF Simförening.

Inom kort kommer klubben att lansera en kampanj då medlemmarna erbjuds att köpa klubbartiklar.

Bilden visar tillfället då avtalet skrevs under. 
Från vänster: Grega Zore chefstränare, Desirée Andersson styrelsen, Maria Fogelström Kylberg styrelsen, Chris Flodén HEAD, Jonas Vesterlund Sportextreme och Lisa Nord, verksamhetsansvarig.
Boka Simskola/Teknik Motion VT18
2017-12-20 13:23
Nu är bokningen öppnad för anmälan till simskola och teknik-motionsgrupper inför våren 2018.

Det finns beskrivningar för grupperna i Bokningen och även lathund för hur man registrerar sig och bokar in sig i en grupp.

Sum-Sim Riksfinal 2017
2017-12-20 12:28
Stockholmspolisens IF - simmare och tränare i Eskilstuna

Under helgen 8-10 december arrangerades årets Sum-Sim Riksfinal på Munktellbadet i Eskilstuna. Stockholmspolisens IF Simförening fanns på plats med 9 simmare och 3 tränare.

Simmarna gjorde starka och bra insatser med en 4:e plats med tiden 1:04,07 som bästa placering av Gustav Niring på 100 m ryggsim för pojkar 13 o yngre. Även i lagkapperna gick det bra med en fin 8:e plats för laget 4x100 medley flickor 16 år o yngre som också därmed kvalade till Sum-Sim i sommar.

Likaså kvalade medleylaget 4x100 m pojkar 14 år o yngre till Sum-Sim.

Bra kämpat alla simmare och tränare som nu får lite välförtjänt julledighet!


Resultat från tävlingen.

Nyheter från våra grupper
Simskola, 11/06 08:00 
- Utmanaren, 18/04 04-18 
Tävlingar, 03/04 12:02 
- Utmanaren, 20/03 08:11 
- Polisen HEAD to Head, 12/02 15:09 
- Utmanaren, 24/01 11:56 
Tävlingar, 19/12 09:59 
 
 
 
 
Stöd Stockholmspolisens IF Simförening
 
Vår bildsida