Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Stockholmspolisens IF
Simförening

Jobb

Jobba hos oss?

Vårtermin 2021

Anmälan öppnas den 15 dec

COVID-19

Senaste nytt om coronaviruset

Nyheter

Nya restriktioner påverkar inte födda 2005 och yngre
2020-11-20 18:09

Under dagen har Stockholm stad informerat om nya rekommendationer och regler med start från lördag den 21 november till och med den 13 december. Stadens egna simhallar och gym stänger för allmänheten. Stängningen av simhallarna för allmänheten påverkar inte verksamheten för våra aktiva födda 2005 och senare. 


Mer information finns på Stockholm stads hemsida.


Förlängda lokala allmänna råd i Stockholms län
2020-11-19 19:12
Med anledning av dagens beslut om att förlänga de allmänna råden i Stockholms län till och med den 13 december 2020 kommer verksamheten på våra bad för alla födda år 2004 och tidigare att fortsatt vara inställd.

Vi fortsätter att noga följa utvecklingen och uppmanar alla att följa de allmänna råden. För de barn som vi fortsatt bedriver verksamhet för vill vi påminna om vikten av att så gott det går hålla avstånd till varandra och följa övriga rekommendationer. Vi uppmanar föräldrar att prata med sina barn om vikten av detta.

Ni kan läsa mer på Folkhälsomyndighetens webbsida.  
Påverkan av de nya skärpta allmänna råd i Stockholm på vår verksamhet
2020-10-29 19:44

Idag den 29 oktober har Folkhälsomyndigheten fattat beslut om skärpta allmänna råd. Läs mer på deras webbsida. Det står bland annat att man ska avstå från att vistas i inomhusmiljöer vilket även innefattar badhus. Att man ska avstå från att delta i idrottsträningar och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.


För vår verksamhet innebär detta att vi måste ställa in alla aktiviteter till och med den 19 november för alla som är födda år 2004 och äldre. Simmare födda 2005 eller senare (yngre) får träna som vanligt. Se till att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att motverka smittspridningen. Läs mer på länken här


Även vår tävling HEAD to Head kommer att ställas in på grund av ovanstående information. 


Alla berörda simmare får mer detaljerad information via mejl.


Vi följer ständigt situationens utveckling och vi kommer med nya besked så snart som möjligt.

Svenska Simspelen 2020
2020-09-28 15:19
Helgens tävling Svenska Simspelen i Upplands Väsby omfattade många fina simningar och prestationer. Många av våra simmare var på plats, varav flera lyckades ta sig hela vägen till final trots det hårda motståndet. Resultaten inkluderade ett flertal nya personbästa och förhöjda placeringar, men framförallt så fick simmarna äntligen chansen att testa sin kapacitet på tävling igen. Med den begränsade tävlingssituationen som råder, är dessa tävlingar i början av säsongen en bra möjlighet för simmarna att öva och förbereda sig inför de större tävlingarna som väntar, såsom SUM-SIM, JSM och SM. 

Nu laddar mästerskapsgrupperna om och tränar vidare inför nästa tävling: vår egen HEAD to Head som sker i slutet av oktober. 
Crawlkurser HT20 omgång 2
2020-09-11 13:50

Den 15:e september kl. 12.00 öppnar bokningen för omgång 2 av Stockholmspolisens IF Simförenings uppskattade crawlkurser. Är du sugen på att lära dig att crawla från grunden eller fortsätta utveckla din crawlteknik ytterligare? Förbättra då din simteknik under åtta träningstillfällen med våra kompetenta tränare! Om du inte vet vilken grupp som passar dig kan du läsa mer på föreningens webbsida, annars kan du boka en crawlkurs direkt genom att klicka på länken här.


Kursstart: Vecka 43 HT 2020 (med undantag för morgonkursen på måndagar som startar v.38)


Läs mer om våra crawlkurser, kursutbudet och de olika nivåernas kriterier, mål och delmoment på vår webbsida


Kursutbud för omgång 2 

En nyhet för denna omgång är morgonkurser* på måndagar och fredagar samt träning på GIH-badet. Se hela det aktuella kursutbudet nedan.

Grupp

Plats

Tid

Crawlkurs steg 1

Kronobergsbadet

Måndag 20.30 - 21.30

Crawlkurs steg 1

Eriksdalsbadet

Måndag 20.30-21.30

Crawlkurs steg 1

Eriksdalsbadet

Fredag 07.30 - 08.30

Crawlkurs steg 1

Eriksdalsbadet

Söndag 19.30 - 20.30

*Crawlkurs steg 1

Eriksdalsbadet

Måndag 08.30 - 09.30  (v. 38)

Crawlkurs steg 1 

GIH-badet

Lördag 18.00 - 19.00

Crawlkurs steg 2 

Eriksdalsbadet

Fredag 19.00 - 20.00

Crawlkurs steg 2 

Eriksdalsbadet

Söndag 19.30 - 20.30

Crawlkurs steg 2 

Kronobergsbadet

Måndag 20.30 - 21.30

Crawlkurs steg 3 

Kronobergsbadet

Måndag 20.30 - 21.30

Crawlkurs steg 3

Eriksdalsbadet

Söndag 19.30 - 20.30

Pre-master grupp

Eriksdalsbadet

Söndag 19.30 - 20.30

Eriksdalsbadet

Torsdag 20.30 - 21.30

 

Vi i SPIF Simförening jobbar ständigt med att expandera kursutbudet för att kunna möta den efterfrågan som finns, men med hänsyn till den rådande Covid-19 situationen måste vi se till att deltagarna kan träna i en säker miljö där det inte är för många simmare i grupperna.

 

*Observera att crawlkurs steg 1 (måndagar kl. 08.30) börjar redan den 14:e september. Vill du deltaga boka kursen här!

Laddade för ny hösttermin
2020-08-30 11:47
Efter ett härligt sommarlov där Stockholmspolisens IF simförening arrangerat aktiviteter så som simkollo, simskola, öppet vattenträning samt diverse träning för våra mästerskapsgrupper, är nu höstterminen igång. Alla klubbens grupper har startat och våra coacher är på plats, mer laddade än någonsin inför vad den här terminen har att erbjuda.

Under uppstarten inför säsongen har alla våra tränare haft en kick-off där vi bland annat gått igenom enkäterna som ni besvarade efter föregående termin. Vi vill rikta ett extra tack till alla er som tog er tid att besvara den. För det är med er hjälp som vi kan utvecklas i vår verksamhet och växa som förening samt få en inblick i vad ni uppfattar som våra förbättringsområden och styrkor. Vi är glada för att många av er varit nöjda med hur vi hanterar den rådande pandemin och vi kommer självklart fortsätta följa utvecklingen kring Covid-19 och anpassa verksamheten på det sätt som krävs. En viktig sak som framkom i enkäten var önskemål om större tydlighet kring upplägget för säsongen samt delmål runt tävlingar, för att ge simmarna större förståelse för vad vi gör och varför samt därmed ett större inflytande och mer motivation. Detta är en av de saker vi nu tar med oss in på den här nya spännande terminen tillsammans med er!
Riksmästerskapen
2020-08-20 16:57
Erik Falk
Under juni månad arrangerade vi riksmästerskapen. Denna tävling fungerade som en ersättare för de inställda tävlingarna SM, JSM och sum-sim. Tävlingen arrangerades av klubbar i hela Sverige, under en fyra dagars period, detta för att kunna arrangera mästerskap i linje med folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Erik Falk vann i den äldsta sum-sim klassen på 100 frisim med det nya personliga rekordet 54.10. Stort grattis Erik!
Alla barn ska kunna träna simning
2020-08-20 13:51

Nytt samarbete med Viggo Foundation

 

Den här höstterminen inleder Stockholmspolisens Simförening ett samarbete med Viggo Foundation, stiftelsen som arbetar för att barn med någon form av NPF diagnos (Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) ska få möjlighet att idrotta.

 

Barn med NFP-diagnos kan ha svårt att fungera i vissa grupper och att förstå instruktioner på samma sätt som normalfungerande barn, därför kan Stockholmspolisens Simförening erbjuda specialutbildade tränare och instruktörer.

 

Det viktigt att vi kan erbjuda simträning även för den här gruppen barn som annars har svårt att få tillgång till den här typen träning, säger Sverker Falk, ordförande för Polisensimning. Vi är mycket glada över att vi har kunnat inleda det här samarbetet med Viggo-Foundation. Vårt mål inom föreningen  är att så många barn som möjligt ska få möjlighet att träna simning.

 

I gruppen Polisen Heroes kommer barnen att få lära sig crawlteknik. Men naturligtvis ska man också ha roligt och få känna på den frihet och glädje som det innebär att få ha en simbassäng tillsammans.

På sidan viggofoundation.se finns mer information om crawlgruppen och andra aktiviteter för barn med NPF-diagnos.

Datum för Hösttermin 2020 (Simskola, Utmanaren, Swimopen)
2020-08-07 11:35
Nedan finner ni terminens viktigaste datum:

Startdatum: vecka 34: 17-23 augusti

Höstlov: vecka 44: 26 oktober- 1 november

Slutdatum: vecka 49: 30 november- 6 december 

Varmt välkomna till terminsstart hösten 2020!
2020-07-02 15:46

Vi öppnar nu upp för nya anmälningar till höstterminen 2020. Vi är en simförening med ca 1 200 medlemmar i alla åldrar och kunskapsnivåer, allt från nybörjare till elit- och masterssimmare. Alla som vill lära sig mer om simning ska känna sig välkomna till oss! 


Vår verksamhet bygger på Simlinjen som är ett resultat av flera års forskning om hur simutveckling sker bäst hos barn. Vi erbjuder 70 olika grupper för åldrarna fyra år och uppåt. Vi har ett brett utbud av grupper inkluderande bland annat simskola, teknikgrupper för ungdomar, tävlingssim, och olika simgrupper för vuxna. En nyhet från och med i höst är att vi kommer att samarbeta med Viggo Foundation som jobbar med barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. 


Våra simgrupper är indelade i fyra kategorier med olika nivåer:

Simskola (Baddaren 4-8 år, Sköldpaddan 4-8 år, Pingvinen 4-8 år, Fisken 4-8 år, Hajen 6-10 år)

Utmanare (Brons, Silver, Guld - 7-12 år)

Swimopen (ej tävlingsgrupper - 7-17 år)

Simiaden (Brons, Silver, Guld - 9-13 år)

Mästerskap (Ungdom, Junior, Senior - 12 år och uppåt)

Masters och crawlkurser för vuxna


Vi bedriver verksamhet i följande simhallar: Eriksdalsbadet, Kronobergsbadet, Gubbängen, GIH-badet, Bredäng, Västertorp och Skärholmen. 


Alla våra tränare har erfarenhet inom simträning och coachning/pedagogik samt vidareutbildas kontinuerligt enligt vår klubbs riktlinjer. 


Varmt välkomna att bli en del av Polisen simförening i höst! 


Klicka på länken för att skicka in din anmälan till oss. Vissa grupper är inte bokningsbara genom vår webbsida. I sådana fall kontakta oss för att provträna med oss. 

Head Summer Cup 2020 inställd / cancelled
2020-05-15 23:35
Vi behöver tyvärr ställa in Head Summer Cup på grund av Covid-19. 

Unfortunately we have to cancel Head Summer Cup due to COVID-19.
Utmärkelser för 2019
2020-04-21 10:28
Under senaste årsmöte delade vi ut följande utmärkelser för 2019,

Axel Lewander, åretsprestation:
Du är en utmärkt representant för vår klubbs värdegrund och Polisenstilen genom att träna hårt med både bra kvalité och hög närvaron året runt. Du är förebild för såväl yngre som äldre simmare. Vi vill genom denna utmärkelse särskilt uppmärksamma din otroliga prestation under Sum-Sim 2019 då du på 200m fjärilsim tog en silver medalj och slog sitt personligt rekord med sju sekunder 

Sofia Glabik, åretsledare:
Du representerar vår klubbs värdegrund och Polisenstilen på ett utmärkt sätt genom att vara en duktig tränare som alltid visar en god inställning och en positiv attityd gentemot våra simmare. Du lyfter våra simiadengrupper och får alla simmare att komma till och lämna såväl träningar som tävlingar med ett leende på läpparna. Du är värdefull! 


Jeroen Thur, åretsprofil:
Du är en utmärkt representant för vår klubbs kärnvärden och Polisenstilen genom ditt stora engagemang för föreningen i alla dina olika roller som aktiv simmare, förälder, tävlingsfunktionär, styrelseledamot och kassör. Under våra tävlingar är du ovärderlig då du är med från planeringens fösta stund till avriggningens sista minut. Du finns alltid tillgänglig för att hjälpa till och hittar alltid bra lösningar på alla de olika frågor och problem som kan uppstår i vår verksamhet.

Vi delade även ut medaljer från Svenska Simförbundet:
Jan Lundin och Håkan Bengtsson, båda OS-simmare och bland de medlemmar som varit med i vår föreningen längst tid, har tilldelats Svenska simförbundets Förtjänstmedalj i Guld. Det är en stor ära för oss som simförening att ha två medlemmar som gjort sig synnerligen väl förtjänt om svensk simidrott samt i övrigt på ett framstående och förtjänstfullt sätt lagt sig vinn om förbundets bästa, vilket är kriterierna för att tilldelas dessa medaljer från Svenska Simförbundet. Vi tackar er för det ni gjort och gör för såväl svensk simidrott som för vår förening.
Information med anledning av Coronavirus: Uppdatering 1 april
2020-04-01 20:29

Vi vill förtydliga att vår verksamhet fortsätter precis som förut. Simhallarna håller fortfarande öppet. Vänligen visa hänsyn och tänk på följande som Folkhälsomyndigheten rekommenderar:


  • Alla som är känner sig sjuka med symtom som snuva, hosta eller feber ska stanna hemma. Det gäller även om man bara känner sig lite sjuk. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra. Stanna hemma så länge ni känner er sjuka. Vänta minst två dygn efter tillfrisknande innan ni kommer tillbaka.
  • Duscha och tvåla in dig ordentligt innan bad.
  • Kom tidigast till bassängen 5 min innan simskolan/simträningen startar.
  • Dela inte utrustning eller vattenflaskor med andra i gruppen under träningen.
  • Lämna badet så snart din simskola/simträning är avslutad.
  • När ni är i lokalen är det VIKTIGT att hålla avstånd till varandra, även runt bassängen.

Vi har gett följande riktlinjer till våra tränare att förmedla till simmarna:

  • Undvik trängsel i omklädningsrummen, välj skåp så långt ifrån andra som möjligt.
  • Undvik trängsel när instruktioner ges.
  • Max 4 simmare per bana, vid fler simmare starta från båda håll.

 

Folkhälsomyndigheten, Folkhälsomyndigheten , och Svenska Simförbundet, Sv Simförbundet har gått ut med förtydligande rekommendationer för idrotten och simhallar.

Kloreringen av vattnet i badanläggningarna minimerar risken för att Coronavirus sprids.

Information med anledning av Coronavirus: Uppdatering
2020-03-17 19:42

Stockholmspolisens IF Simförening följer dagligen Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vi kommer att fortsätta vår verksamhet tills annan information kommer eller tills dess att det kommer beslut om att stänga grundskolor eller simhallar.

 

Folkhälsomyndigheten menar att mindre evenemang inte behöver ställas in på grund av risk för viruset.

– Det finns ingen anledning att ställa in mindre evenemang, som idrottsträningar med 10-20 personer. Tvärtom är det viktigt att aktiviteter för hälsan pågår, att helt förlama samhället på aktiviteter tjänar inte det här syftet och motverkar de allmänna hälsomålen.

 

I övrigt gäller det som tidigare kommunicerats:

Vi ber alla medlemmar följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer i dagsläget gällande det nya coronaviruset. 

Det innebär att alla som är känner sig sjuka med symtom som snuva, hosta eller feber inte ska komma till vår verksamhet. Det gäller även om man bara känner sig lite sjuk. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra. Stanna hemma så länge ni känner er sjuka. Vänta minst två dygn efter tillfrisknande innan ni kommer tillbaka. 

Det är även viktigt att tänka på att tvätta händerna ofta och noga med tvål och vatten, och att hosta/nysa i armvecket. 

 

Mer information hittar ni på Folkhälsomyndighetens sida (https://www.folkhalsomyndigheten.se)

Följ oss på instagram!
Se vår simlinje
Ladda ner medlemsappen!
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
 
Sponsor
 
Partners
Vår bildsida