SPIF Simförening KM 2017
2017-12-01 11:21
Stockholmspolisens IF Simförening - KM 2017

Söndagen den 26 november gick Polisens KM av stapeln i Sveriges nationalarena för simidrott, Eriksdalsbadet. Simmarna som deltog kom från grupperna Utmanaren guld upp till Masters. Det simmmades 50-m sträckor i samtliga simsätt och 100 m medley. Det hela avslutades med en festlig mixad lagkapp där både föräldrar, tränare och simmare i olika åldrar deltog. Alla simmare bjöds på godis och fika och stämningen var positiv och hög bland både simmare, tränare och funktionärer!


I varje lopp samlade simmarna poäng och när dagen var slut korades årets kvinnliga respektive manliga Minimästare (14 år o yngre), Stormästare (15 år o äldre) och Mastersmästare. Dessa var:


Minimästare - Anna Dimitriou + Heidi Saluveer (delad 1:a plats) &

                     Mikail Arslan

Stormästare - Paola Kylberg & Tyrone Nilsson-Deya

Mastersmästare - Jenny Johnsson & Tryggvi Gylfason


Lagkappen vanns av Masters Mix lag 1.


Klubbens styrelse och Simkommitté delade även ut utmärkelser för särskilda insatser 2017:


Årets manliga profil: Christian Norberg

Årets kvinnliga profil: Lea Granert

Årets simprestation Senior: Martin Nilsson

Årets simprestation Junior: Paola Kylberg

Årets ungdomsledare: Lizmerly Tashjian
Årets tränare: Grega Zore


Grattis till alla!


Resultaten från Livetiming

Poängsammanställning KMSum-Sim Regionsfinal Stockholm
2017-11-15 16:50
SPIF-simmare under Sum-Sim Regionsfinal Stockholm 2017
Under helgen 11-12 november arrangerade Stockholmspolisens IF Simförening i samarbete med Svenska Simförbundet Sum-Sim Regionsfinal på Sveriges nationalarena för simidrott, Eriksdalsbadet. 
Distriktets snabbaste simmare tävlade under två långa dagar om att få en eftertraktad plats på Riksfinalen som går av stapeln i Eskilstuna den 8-10 december. Vi fick se mycket fin simning och fina resultat av alla klubbens deltagande simmare. 
Fem individuella kval och tre lagkappslag tog sig till final från Polisen. Heja!
I simhallen var det hög stämning och tävlingen genomfördes på ett strålande sätt tack vare klubbens funktionärer, föräldrar och tränare. 
Kul att SPIF Simförening klarar att framgångsrikt arrangera ett mästerskap!

Resultat från tävlingen
Polisens IF imponerade på SM/JSM
2017-11-05 20:31
Stolta medaljörer och lagkappslag
SM/JSM har under den gångna veckan simmats i Jönköping. Polisens IF var på plats med en 7 simmare stark trupp bestående av 2 tjejer, 5 killar, 2 tränare och 1 massör. Mästerskapet blev en mycket stor framgång för Polisens IF Simförening med många imponerande prestationer och förbättrade personbästa. 
Vi tog hem inte mindre än tre medaljer under dagarna. Först på pallen var Jacob Danielsson som tog JSM-brons på 100 m fjäril med tiden 54.68. Nästa medalj gick till Martin Nilsson som tog SM-brons på 100 m ryggsim med tiden 54.53. Slutligen slog Martin Nilsson till den sista tävlingsdagen och tog SM-guld på 50 m ryggsim på tiden 24.76. Om jag räknade rätt tog sig 6 simmare till A-finaler och 5 simmare till B-finaler. På Polisens Facebooksida kan man läsa mer detaljerat om tävlingen.
Jag hade förmånen att vara på plats i Jönköping och kan stolt och glad konstatera att Polisens IF har ett gäng mycket duktiga simmare och tränare på elitnivå. 

Stort grattis hela truppen!

Maria Fogelström Kylberg
Ordförande, Stockholmspolisens IF Simförening

Resultat från tävlingen
Utmanaren 8 oktober
2017-10-15 16:30

Den 8 oktober arrangerade Stockholmspolisens IF Simförening tävlingen Utmanaren i Bredängsbadet. Deltagande grupper var Hajen, TM grupperna (Brons/Silver/Guld) samt Utmanargrupperna (Silver/Guld) samt Simiaden (brons/silver).

Tävlingen genomfördes med många deltagare vilket var kul.  För många av deltagarna var det första tävlingen.  Många bra simprestationer uppvisades trots värme, trängsel  och många heat. Det blev en hel del guldtider som nåddes. Trevligt med stor publik som hejade på simmarna. 

Ett stort tack till alla som hjälpte till, speciellt simmarna från bl a mästerskap Ungdom som fick lära sig hur det är att stå vid bassängkanten vid en tävling. 


Polisen HEAD to Head 2017
2017-10-05 10:50
Polisensimmare och tränare in action

Under sista helgen i september gick Stockholmspolisens IF Simförenings stora tävling Polisen HEAD to Head av stapeln på Sveriges nationalarena för simidrott, Eriksdalsbadet. Simmare från nivåerna Utmanaren guld upp till våra äldsta Mästerskapssimmare deltog i denna härliga simfest där vi fick se fin simning och många putsade personbästa. För de yngsta simmarna var det också för flera första gången de deltog i en större tävling efter Utmanaren.

Förutom simmare och tränare deltog även många föräldrar som tävlingsfunktionärer och arenafunktionärer och såg till att allt flöt perfekt.

Fler bilder finns i vårt flickr-album

Tack alla för en rolig helg tillsammans.

Yoggi Yoggi!


 Foto: Fredrik Lewander

Kläddrive och fotografering
2017-09-19 22:20
Glada simiadensimmare i Polisenkläder
Under början av denna vecka anordnades gruppfotograferingar för simiaden, mästerskap samt masters-gruppen. Fotograferingen hölls av Fredrik Lewander som även tagit många fina bilder till både vår hemsida och vår flickr.
Vi har nu uppdaterat gruppsidorna med de nya bilderna så passa på att släng ett extra öga på just din grupp!

Vi kommer även att hålla i en kläddrive där ni genom vår sponsor Head kan beställa nya klubbkläder. Head kommer att finnas på plats på hemmatävlingen Head to Head uppe vid tävlingsingången i 25:an på Eriksdalsbadet där det även går att prova delar av kollektionen innan ni beställer.
Kläddriven kommer att starta den 22 september och finnas öppen för beställning fram till och med den 8 oktober. Med vår rabattkod "polisensimning" får ni även 10% rabatt på alla produkter.
Ni hittar och beställer genom följande länk (observera att de nya kläderna inte släpps förrän den 22 september):
http://www.sportextreme.com/simning/simklubbar/spif.html

Simkampen 2017
2017-09-11 11:20
Team Stockholm vann Simkampen 2017. Paola och Jesse från Polisen var på plats.

Under helgen 9-10 september anordnades för elfte gången Simkampen mellan Stockholms simförbund och Svenska Finlands Idrottsförbund. Tävlingen gick av stapeln på neutral mark i Godby simhall på Åland. Stockholmsdistriktets bästa simmare hade tagits ut till ett lag och Stockholmspolisens Paola Kylberg fanns med i truppen som skulle kämpa mot några av Finlands snabbaste simmare. Paola simmade 200 m ryggsim, 100 m fjäril, 100 m ryggsim samt lagkapper där hon simmade ryggsimsträckan i 4x100 m medley och den allra första sträckan i en spännande 16x50 m frisim i en mixad lagkapp. Hennes bästa insatser var i lagkapperna med ett ryggsim på 1.06,74 och ett nytt personbästa i 50 m frisim på 27.41. Efter en spännande helg där Team Stockholm simmat mycket starkt blev slutpoängen 367 mot 251 till Stockholms fördel.


På plats på Åland fanns även Polisens tränare Jesse Faria som coachade Stockholmssimmarna tillsammans med andra tränare från distriktet.
Uppstartslägret i Eriksdalsbadet
2017-08-21 12:58
Simiadenlägret
Den här helgen hade vi Uppstartsläger för Simiaden Silver och Guld med besök på Gröna Lund. Det var 25 simmare som deltog på lägret och det var muntra miner och glada simmare under hela helgen.
Simma i Stockholmspolisens simförening
2017-07-24 13:45
Det finns fortfarande platser kvar till höstens terminsgrupper 2017!

Vi har simskola för de yngre barnen i nivåerna Baddaren till Hajen. 

Vi har även Teknik/motionsgrupper som passar för de som redan kan simma men vill lära sig mer och även prova på att tävla.

Läs kriterierna innan ni bokar för att säkerställa att ert barn hamnar i rätt grupp.

Verksamheten för dessa grupper bedrivs i simhallarna i Skärholmen, Västertorp, Kronoberg, Högdalen och Gubbängen.

Höstens första crawlkurser för vuxna kommer att hållas på Eriksdalsbadet.
Vi kan även erbjuda simsättskurser för barn/ungdom.

Under Boka Simskola hittar ni mer information hur ni bokar och vad vi har att erbjuda.

Polisens IF på Sum-Sim i Malmö
2017-07-18 11:20
Polisens trupp bestod av 15 mästerskapssimmare och tre tränare
Onsdagen inleddes med 4x200 lagkapp och Polisen hade ett tjejlag inkvalat; Caroline Wallenborg, Tuva Glimmerud Gullbjörk, Sofia Walsh och Paola Kylberg. Tjejerna gjorde en bra insats och slog lag-PB och slutade som 10:e bästa lag i Sverige.

Under torsdagens finalpass gjorde yngsta pojkarna en riktigt bra lagsimning på 4x100 medley. Laget bestod av Gustav Niring, Aleksandr Sidorov, Oliver Rasool och Hugo Seemann. På försökspasset hade Polisen ett flertal starter. Först Paola Kylberg, Tuva Glimmerud Gullbjörk och Caroline Wallenborg på 100 frisim med fina insatser runt personligt rekord. Därefter Sebastian Johansson, Tyrone Nilsson-Deya och Aleksandr Sidorov på 100 bröstsim och även där gick det fort.

Fredagen bjöd på fantastiskt avslut med ett brons i flickornas 4x100m medley. Paola Kylberg på rygg öppnade med 1:06.84. Lea Granert på 100 bröst med 1:14.90. Caroline Wallenborg på fjäril med 1:07.61. Tuva Glimmerud Gullbjörk avslutade med frisim på 59.96. Lea Granert tog sig till final i 100 bröst.

På lördagen fick Polisen ytterligare en medalj. Fantastiska simningar i finalen på 100 ryggsim där Paola Kylberg knep silvermedaljen på 1:07.22 och Sofia Walsh blev fyra i samma lopp på nytt PB med tiden 1:09.82. Pojkarna gjorde en stark lagkapp på 4x100 frisim med Kenzo Buchli, Tyrone Nilsson-Deya, David Stålmarck och Alexander Dimitriou.

Söndagens sista finalpass på Sum-Sim bjöd på stark simning. Tuva Glimmerud Gullbjörk visade klass på 200 rygg med tiden 2:29.66 och blev 5:e bästa tjej i Sverige. Paola Kylberg gjorde en stark finalsimning på 100 fjäril där hon slutade 6:a med det fina nya personliga rekordet 1:07.37 och hon simmade även final i 200 ryggsim. I den avslutande lagkappen simmade Tuva, Sofia, Lea och Paola och avslutade därmed ett riktigt bra mästerskap med många fina simningar och härlig stämning. Vi alla ser fram emot en ny termin... Yoggi Yoggi! (Grega Zore)

Simskola
Sommarsimskola / Summer swim school Stockholm 2017
2017-07-12 12:45, Simskola
Nu kan ni boka in era barn till våra sommarkurser. 
Now it is possible to book your child to one of our summer swim school classes.
Vi har intensivkurser från Baddare till Delfin.
För att veta vilken nivå ni ska välja läs under Kriterier och mål

Nytt för i år är att vi även har kurser där en av tränarna undervisar på engelska.
We offer courses with english speaking coaches from the level of Baddaren to Delfin.

Bokningen når ni genom att klicka på "Boka simskola" till höger på webbsidan.
You can book directly by clicking on the orange square "Boka simskola" on the right hand side on this web site.

Välkommen till att boka din kurs för sommaren 2017!
Welcome to book summer swim school 2017!

Polisens IF på SM/JSM i Borås
2017-07-09 20:47
Polisens simmare på plats i Borås 29/6-5/7
Stockholmspolisen IF Simförening deltog med 11 simmare under SM/JSM i Borås. Ytterligare två simmare anslöt i slutet av veckan till SM i Öppet vatten. Polisens trupp presterade många fina resultat och flera personbästa som räckte till B-final. Martin Nilsson simmade tre B-finaler med 13:e plats som bästa placering. Jacob Danielsson kom på 6:e plats i 50 fjärilsim i JSM, 11:e plats i B-final i 50 fjärilsim och 13:e plats i B-final i 100 fjärilsim. Dennis Wilkman simmade B-final i 200 medley och slutade på 15:e plats. SPIF:s bästa resultat totalt var en 4:e placering av Martin Falk i JSM Öppet vatten.  Christian Norberg slutade på 5:e plats och Dennis Wilkman på 6:e plats. Även de som inte tog sig till final gjorde fina prestationer under det svenska mästerskapet. Grattis till alla som kvalade och deltog på vår viktigaste tävling den här terminen!
Polisen HEAD Summer Cup 2017
2017-07-03 11:00
Fullsatta läktare på Eriksdalsbadet

Inför fullsatta läktare på Sveriges nationalarena för simning, Eriksdalsbadet, tävlade hundratals barn och ungdomar under helgen 30/6-2/7.

Klubbar från Stockholm, olika delar av Sverige samt även en del utländska klubbar hade passat på att tillbringa en helg i Stockholm och simma Stockholmspolisen IF Simförenings största simtävling. 3000 starter under tre dagar och mycket fin simning visades upp. En härlig stämning på läktaren bidrog till en lyckad simfest för alla inblandade. Tävlingen avslutades med den traditionella HEAD Summer Cup-lagkappen där Polisen kammade hem segerbucklan efter stark simning av fyra tjejer och fyra killar.

Nu önskar vi alla simmare och föräldrar en riktigt skön sommar och välkomna tillbaka inför en ny säsong i augusti!


Resultat från tävlingen finns här

Mästerskapsgänget i Fagersta
2017-06-21 18:29
Lägergänget efter morgonträningen
Nu är de allra flesta av våra mästerskapssimmare på ett läger i Fagersta. Där har vi blandat simning och uppladdning med lek och skoj under en fyra dagars period. Med oss på lägret har vi simmare från både Mästerskapsgrupperna ungdom, junior samt senior vilka är kvalade till antingen SUMSIM eller SM/JSM. 
Imorgon kommer vi att äta en tidig midsommarmiddag innan vi tar tåget tillbaka till Stockholm.
Polisens IF på UGP 3
2017-06-11 23:19
Några av Polisens simmare som deltog i UGP 3
Under helgen 10-11 juni deltog ett stort gäng simmare från Polisens tävlingsgrupper i säsongens sista distriktstävling för terminen. 
UGP 3 arrangerades av Spårvägen och gick av stapeln på Eriksdalsbadets 50-metersbassäng. Simmarna bjöd på spännande och fin simning med många förbättrade personbästa och även några som kvalificerade sig för sommarens Sum-Sim. Grattis! Simmare från Polisen var på prispallen flera gånger under helgen och visade att klubben har många duktiga simmare som utvecklats under året och gjort riktigt fina resultat. 
Bra simmat alla! Och bra jobbat alla tränare!

Samtliga resultat från helgen.
Nyheter från våra grupper
Simskola, 18/12 14:19 
- Teknik/Motion, 16/12 12:55 
- Teknik/Motion, 09/12 12:03 
Tävlingssim, 01/11 13:44 
Tävlingar, 10/10 16:23 
- Utmanaren, 30/09 12:23 
Tävlingar, 07/09 18:49 
 
 
 
 
Stöd Stockholmspolisens IF Simförening
 
Vår bildsida