Stöd Stockholmspolisens IF Simförening
 
Vår foto sida
 
Medaljregn på Arne Borgs minne
2016-09-28 09:42
Arne Borgs minne & TYR sprint 2016. Foto: Fredrik Lewander

Söndagen den 25 september gick SKK:s tävling Arne Borgs minne av stapeln på Eriksdalsbadet. Stockholmspolisens simförening deltog med en stor och framgångsrik trupp simmare. Många personbästa slogs med stora marginaler och klubben kan stoltsera med inte mindre än 8 guldmedaljer, 9 silvermedaljer och 8 bronsmedaljer inom alla åldersgrupper. Dessutom kammade Caroline Wallenborg och Paola Kylberg hem tävlingens prestationspris för bästa simning i respektive åldersklass. Bra jobbat alla simmare och tränare! Vi ser fram emot en fortsatt framgångsrik tävlingssäsong med Polisen.


Resultaten finns på Livetiming

Säsongsinledning på Arena Cup
2016-09-22 07:34
Stockholmspolisens IF Simförening, Arena Cup 2016. Foto: Fredrik Lewander.
Stockholmspolisens IF Simförening tävlade den gångna helgen i Arena Cup.  Tävlingen arrangerades av Väsby och det gick väldigt bra för flera Polisensimmare. Många slog personliga rekord, till exempel Dennis Wilkmans fina kvaltid på 200 medley.

Missa inte att titta på de fina bilderna på vår bildsida på flickr.
Polisens IF på Simkampen på Åland
2016-09-12 16:00
Vinnande Stockholmslaget i simkampen på Åland 2016.

Uppdatering: Stockholmspolisens IF Simförening var välrepresenterad i Simkampen då vi hade fyra simmare som var uttagna. Tävlingen, som arrangerades av Svenska Finlands Idrottsförbund och Stockholms simförbund gick av stapeln 17-18 september. Polisensimmarna var Caroline Wallenborg, Tuva Glimmerud-Gullbjörk, Sofia Walsh och Paola Kylberg. Som tränare följde Nicole Thulin med.


Mer information om tävlingen publiceras på Stockholms simförbunds hemsida.

Uppstartsläger för Mastersgruppen
2016-08-28 21:30
Mastersgänget i Slovenien.
Den 24-28 augusti befann sig masterssimmarna i Slovenien för ett efterlängtat uppstartsläger. Träningen bedrevs av Grega Zore och hölls i Radovljica där en utomhus bassäng på 50 meter tillsammans med öppet vatten simning i sjön Bled var utgångspunkter. 
Långhelgen innehöll också flera aktiviteter i form av mountainbiking, hiking och utflykt till huvudstaden Ljubljana. Nu börjar den riktiga träningssäsongen under veckan och vi ser fram emot en till säsong med detta härliga gäng!
Kick-off för Polisentränarna
2016-08-22 16:01
Engagerade ledare och tränare
Årets tränarkick-off ägde rum söndagen den 21 augusti på Polisens kansli. Ett 20-tal tränare från olika nivåer inom verksamheten fanns på plats för att delta i HLR-utbildning och en work-shop om "Världens bästa tränare". Kursledarna kom från SISU, Idrottsutbildarna. Parallellt höll rutinerade Arne Jägerblom information om hur tävlingsledning och funktionärer arbetar och gick igenom tävlingsregler för tränarna.
En innehållsrik dag som sammantaget bidragit till att våra duktiga tränare fått ytterligare kompetens och är redo för en rolig och bra termin med simmarna.
Viktig info fakturorna
2016-08-19 10:32
Nästan alla fakturor är nu skickade till alla aktiva via e-post, men det har upptäckts två fel i utskicken:

Eriksdalsgrupperna Future Elit - A gruppen - B gruppen - C gruppen
Fakturorna som skickats ut kan visa fel tider i informationen om träningstillfällen.
Var god se tidigare utskickad kallelse för korrekta träningstider.

Övriga fakturor som skickats i mitten av augusti
På fakturorna står fel förfallodatum.
Den 30/9 är sista betalningsdatum oavsett vad som står på fakturan.

Vi beklagar felen.
Uppstartsläger Medley 2 & C-gruppen
2016-08-14 16:43
Daniel och simmarna efter sista simpasset
Under helgen den 13-14 augusti drog träningen igång på Eriksdalsbadet för Medley 2 och C-gruppen i form av ett hemmaläger. Det innebar också start för Polisens nya tränare Daniel Magnusson som assisterades av Paola Kylberg. Simning varvat med löpning och fyspass stod på programmet. Lite tid för roligare aktiviteter fanns också. Efter två dagars hårt jobb kan nu terminen dra igång. Bra jobbat alla och välkommen Daniel!
Mer mästerskap för Polisens IF
2016-07-07 12:20
Europeiska juniormästerskapen 2016
SM/JSM har dragit igång i Norrköping och här ingår också SM i Öppet Vatten. Stockholmspolisens IF Simförening deltar med ett gäng på nio simmare, varav åtta har kvalat individuellt.  Detta är den största grupp Polisens IF har haft på länge.  Simmarna är Martin Nilsson, Niclas Eriksson, Rebecka Bergström, Ayleen Burt, Alfred Åström, Emil Östrand, Carlandrea Puoti, Dennis Wilkman och Jacob Danielsson.
Följ tävlingen på Livetiming.

Exakt samtidigt går EJM i simning i Ungern och där har Polisens IF också en representant, Caroline Wallenborg, som kommer att simma 50, 100, och 200 m bröstsim.
Polisens IF på Sumsim
2016-07-02 09:57
Stockholmspolisens IF Simförening - Sumsim 2016.
Stockholmspolisens IF Simförening deltar i riksfinalerna i Sumsim i långbana i Linköping. Solen skiner och stämningen är på topp. Under de tre första dagarna har vi bland annat fått två individuella finaler med Caroline Wallenborg och Carlandrea Puoti båda på 200 m medley. Vi har även fått se många personliga rekord. 

Följ tävlingen på Livetiming.
Nytillskott på tränarsidan
2016-06-27 08:00
Daniel Magnusson, Stockholmspolisens IF Simförening, 2016.
Daniel Magnusson blir Stockholmspolisens senaste tillskott på tränarsidan. Daniel har under tio år fungerat som chefstränare i Ljungby SS och dessförinnan som simtränare i Växjö SS. Under dessa år kombinerade ”Danne” tränargärningarna med studier i coachning och sport managementprogrammet på Växjö Universitet, numera Linnéuniversitetet.  

Danne kommer att vara med från start när höstterminen börjar efter sommaren. Vi hälsar Danne varmt välkommen till Polisens IF, en av Sveriges mest framgångsrika simklubbar genom tiderna och idag en förening som präglas av hjärta och kvalitet.

Polisens IF stöttar simgymnasiet i Solna
2016-06-21 08:00
Justin Shields, Stockholmspolisens IF Simförening. Foto: Jonas Arnqvist.

Från och med höstterminen 2016 kommer Stockholmspolisens IF Simförening att samarbeta med Solna Gymnasium och Nationell Idrottsutbildning (NIU) genom att Justin Shields som är tränare i Stockholmspolisens IF Simförening går in som tränare på skolan.

Justin kommer att finnas med på kanten på samtliga träningar tillsammans med Ola Bergengren från SS04 som är huvudansvarig för NIU-simning. En redan mycket väl fungerande och bra verksamhet på skolan blir i och med detta ännu bättre där vi hoppas att Solna Gymnasium ska vara förstavalet för duktiga ungdomar i Stockholmsområdet som vill satsa på en elitaktiv karriär i simning parallellt med gymnasiestudier. På Solna Gymnasium finns möjligheten att kombinera samtliga program med NIU.

Ordförandens sommarhälsning
2016-06-19 19:00
Stämningsbild från en av vårens tävlingar, UGP3, i Eriksdalsbadet. Foto: Fredrik Lewander.
Midsommar närmar sig med stormsteg och det är dags att börja runda av och se tillbaka på vårens simtermin, även om några tävlingar återstår för många, inte minst vår egen Polisens Head Summer Cup. I Stockholmspolisens IF Simförening ska man kunna simma och ha kul, samtidigt som kvaliteten på träningen ska hålla yppersta klass. Jag kan konstatera att vi har engagerade simmare, tränare, anstallda och inte minst kanske Stockholms mest engagerade simföräldrar. Vi har arrangerat ett flertal tävlingar under våren och utan alla frivilliga krafter hade detta inte varit möjligt. Tack till er alla!

Vi har ett stort antal simmare som kvalificerat sig både till Sum-Sim och SM/JSM. Under våren har våra simmare även nått framgångar vid stora nationella tävlingar, inklusive ett flertal nya svenska rekord på masterssidan. 

Stockholmspolisens IF:s simverksamhet är en av de mest framgångsrika i Sverige genom tiderna. En förutsättning för att bedriva en bra verksamhet är att föreningen har en god ekonomi och jag kan konstatera att så är fallet. Vi har numera stor kompetens inom föreningen för att säkerställa detta.

Min förhoppning är att hösten kommer överträffa allas förväntningar, då vi förhoppningsvis kommer att få bättre bantider och då vi kommer att satsa ännu mer på kvalitet och omväxlande simträning.

Glad sommar!
Anders Danielsson, ordförande
JDM och DM i Stockholm
2016-06-13 08:31
Stockholmspolisens IF Simförening. Foto: Fredrik Lewander.
Under helgen genomfördes distriktsmästerskapen för juniorer och seniorer i lång bana i Eriksdalsbadet i Stockholm. Stockholmspolisens IF Simförening hade många startande och resultaten finns på Livetiming. Stort grattis till t.ex. Rebecka Bergström som satte personligt rekord med 18 sekunder på 1500 frisim vilket innebar kval till JSM.  Dennis Wilkmans personliga rekord på 800m frisim räckte även det till kval till JSM.

Polisens IF på UGP3
2016-06-07 07:35
Stockholmspolisens IF Simförening på UGP3, Eriksdalsbadet, Stockholm, 2016. Foto: Fredrik Lewander.
Den första helgen i juni firades inte bara nationaldagen utan var också en intensiv sporthelg. På Eriksdalsbadet avgjordes Ungdoms Grand Prix 3 (UGP3) där Stockholmspolisens IF Simförening fanns representerad. Polisensimmarna gjorde många fina resultat, som finns att ta del av på Livetiming.

Några fina bilder finns på Polisens IF:s bildsida på flickr.
Polisensimmare i Eriksdalsbadets långbana
2016-05-28 19:51
Stockholmspolisens IF Simförening på Neptuniaden, Eriksdalsbadet, 2016. Foto: Jonas Arnqvist.
Under helgen den 28-29 maj genomfördes Neptuniaden, en stor tävling i lång bana på Stockholmspolisens IF Simförenings hemmaarena Eriksdalsbadet i Stockholm. Det är en tävling som lockar deltagare från stora delar av landet liksom från våra östra grannländer. Det är ett bra tillfälle för yngre simmare att få testa att simma i lång bana med färre vändningar men givetvis även för de äldre simmarna att testa krafterna inför kommande långbanetävlingar.


Några bilder finns på Polisens IF:s bildsida på flickr.
Nyheter från våra grupper
Tävlingar, 21/09 13:42 
- B-Gruppen, 03/09 13:34 
- Familje kurser (nytt), 22/08 09:00 
- Nybörjarkurser vuxna, 23/07 10:00 
- Simsättskurs barn/ungdom, 14/07 11:00 
Nybörjare Baddaren till Delfinen, 08/07 08:00