Stöd Stockholmspolisens IF Simförening
 
Vår foto sida
 
Semesterstängt
2016-07-13 12:31
Kansliet kommer att hålla semesterstängt 14/7-25/7.

Trevlig Sommar!
Mer mästerskap för Polisens IF
2016-07-07 12:20
Europeiska juniormästerskapen 2016
SM/JSM har dragit igång i Norrköping och här ingår också SM i Öppet Vatten. Stockholmspolisens IF Simförening deltar med ett gäng på nio simmare, varav åtta har kvalat individuellt.  Detta är den största grupp Polisens IF har haft på länge.  Simmarna är Martin Nilsson, Niclas Eriksson, Rebecka Bergström, Ayleen Burt, Alfred Åström, Emil Östrand, Carlandrea Puoti, Dennis Wilkman och Jacob Danielsson.
Följ tävlingen på Livetiming.

Exakt samtidigt går EJM i simning i Ungern och där har Polisens IF också en representant, Caroline Wallenborg, som kommer att simma 50, 100, och 200 m bröstsim.
Polisens IF på Sum-sim
2016-07-02 09:57
Stockholmspolisens IF simförening, Sum-sim 2016.
Stockholmspolisens IF simförening deltar i riksfinalerna i Sum-sim i lång bana i Linköping. Solen skiner och stämningen är på topp. Under de tre första dagarna har vi bland annat fått två individuella finaler med Caroline Wallenborg och Carlandrea Puoti båda på 200 m medley. Vi har även fått se många personliga rekord. 

Följ tävlingen på Livetiming.
Nytillskott på tränarsidan
2016-06-27 08:00
Daniel Magnusson, Stockholmspolisens IF Simförening, 2016.
Daniel Magnusson blir Stockholmspolisens senaste tillskott på tränarsidan. Daniel har under tio år fungerat som chefstränare i Ljungby SS och dessförinnan som simtränare i Växjö SS. Under dessa år kombinerade ”Danne” tränargärningarna med studier i coachning och sport managementprogrammet på Växjö Universitet, numera Linnéuniversitetet.  

Danne kommer att vara med från start när höstterminen börjar efter sommaren. Vi hälsar Danne varmt välkommen till Polisens IF, en av Sveriges mest framgångsrika simklubbar genom tiderna och idag en förening som präglas av hjärta och kvalitet.

Sommarsimskola för barn i Stockholm 2016
2016-06-23 14:00
Simskola i Stockholm sommaren 2016. Foto: Jonas Arnqvist.
Nu är det dags att anmäla sig till Stockholmspolisens IF:s simskola i Stockholm i sommar! Sommarsimskolan i form av veckokurser (intensivkurser) startar vecka 24 i lilla utomhusbassängen på Eriksdalsbadet. Därefter håller vi simskola på Kampementsbadet med start den 18 juli 2016 (vecka 29).  Under de tre första veckorna i augusti (31-33) hålls simskolan åter på Eriksdalsbadet. Priset för en veckas simskola är 650 kronor. Du kan boka simskolan för barn i åldrarna 4 till 8 år i tre olika nivåer, nämligen Baddaden, Sköldpaddan och Pingvinen (läs om nivåbeskrivningar för simskolan).

Eriksdalsbadet ligger vid Skanstull på Södermalm i Stockholm och har flera utomhusbassänger öppna under sommaren. Kampementsbadet är ett trevligt utomhusbad som ligger på Gärdet i Stockholm. Buss 1 stannar precis vid badet.
Polisens IF stöttar simgymnasiet i Solna
2016-06-21 08:00
Justin Shields, Stockholmspolisens IF Simförening. Foto: Jonas Arnqvist.

Från och med höstterminen 2016 kommer Stockholmspolisens IF Simförening att samarbeta med Solna Gymnasium och Nationell Idrottsutbildning (NIU) genom att Justin Shields som är tränare i Stockholmspolisens IF Simförening går in som tränare på skolan.

Justin kommer att finnas med på kanten på samtliga träningar tillsammans med Ola Bergengren från SS04 som är huvudansvarig för NIU-simning. En redan mycket väl fungerande och bra verksamhet på skolan blir i och med detta ännu bättre där vi hoppas att Solna Gymnasium ska vara förstavalet för duktiga ungdomar i Stockholmsområdet som vill satsa på en elitaktiv karriär i simning parallellt med gymnasiestudier. På Solna Gymnasium finns möjligheten att kombinera samtliga program med NIU.

Ordförandens sommarhälsning
2016-06-19 19:00
Stämningsbild från en av vårens tävlingar, UGP3, i Eriksdalsbadet. Foto: Fredrik Lewander.
Midsommar närmar sig med stormsteg och det är dags att börja runda av och se tillbaka på vårens simtermin, även om några tävlingar återstår för många, inte minst vår egen Polisens Head Summer Cup. I Stockholmspolisens IF Simförening ska man kunna simma och ha kul, samtidigt som kvaliteten på träningen ska hålla yppersta klass. Jag kan konstatera att vi har engagerade simmare, tränare, anstallda och inte minst kanske Stockholms mest engagerade simföräldrar. Vi har arrangerat ett flertal tävlingar under våren och utan alla frivilliga krafter hade detta inte varit möjligt. Tack till er alla!

Vi har ett stort antal simmare som kvalificerat sig både till Sum-Sim och SM/JSM. Under våren har våra simmare även nått framgångar vid stora nationella tävlingar, inklusive ett flertal nya svenska rekord på masterssidan. 

Stockholmspolisens IF:s simverksamhet är en av de mest framgångsrika i Sverige genom tiderna. En förutsättning för att bedriva en bra verksamhet är att föreningen har en god ekonomi och jag kan konstatera att så är fallet. Vi har numera stor kompetens inom föreningen för att säkerställa detta.

Min förhoppning är att hösten kommer överträffa allas förväntningar, då vi förhoppningsvis kommer att få bättre bantider och då vi kommer att satsa ännu mer på kvalitet och omväxlande simträning.

Glad sommar!
Anders Danielsson, ordförande
JDM och DM i Stockholm
2016-06-13 08:31
Stockholmspolisens IF Simförening. Foto: Fredrik Lewander.
Under helgen genomfördes distriktsmästerskapen för juniorer och seniorer i lång bana i Eriksdalsbadet i Stockholm. Stockholmspolisens IF Simförening hade många startande och resultaten finns på Livetiming. Stort grattis till t.ex. Rebecka Bergström som satte personligt rekord med 18 sekunder på 1500 frisim vilket innebar kval till JSM.  Dennis Wilkmans personliga rekord på 800m frisim räckte även det till kval till JSM.

Polisens IF på UGP3
2016-06-07 07:35
Stockholmspolisens IF Simförening på UGP3, Eriksdalsbadet, Stockholm, 2016. Foto: Fredrik Lewander.
Den första helgen i juni firades inte bara nationaldagen utan var också en intensiv sporthelg. På Eriksdalsbadet avgjordes Ungdoms Grand Prix 3 (UGP3) där Stockholmspolisens IF Simförening fanns representerad. Polisensimmarna gjorde många fina resultat, som finns att ta del av på Livetiming.

Några fina bilder finns på Polisens IF:s bildsida på flickr.
Polisensimmare i Eriksdalsbadets långbana
2016-05-28 19:51
Stockholmspolisens IF Simförening på Neptuniaden, Eriksdalsbadet, 2016. Foto: Jonas Arnqvist.
Under helgen den 28-29 maj genomfördes Neptuniaden, en stor tävling i lång bana på Stockholmspolisens IF Simförenings hemmaarena Eriksdalsbadet i Stockholm. Det är en tävling som lockar deltagare från stora delar av landet liksom från våra östra grannländer. Det är ett bra tillfälle för yngre simmare att få testa att simma i lång bana med färre vändningar men givetvis även för de äldre simmarna att testa krafterna inför kommande långbanetävlingar.


Några bilder finns på Polisens IF:s bildsida på flickr.
Hård konkurrens på stortävling i lång bana
2016-05-14 20:47
Stockholmspolisens IF Simförening, Jöns Svanberg 2016. Foto: Jonas Arnqvist.
Värdklubben Upsala Simsällskap, som är världens äldsta aktiva simklubb (1796), bjöd i helgen in till Jöns Svanberg, en stor simtävling i lång bana i Fyrishov som lockar klubbar från stora delar av mellansverige. Många starka simmare från norr till söder hade slutit upp i lärdomsstaden. Stockholmspolisens IF Simförening var representerade av ett härligt gäng polisensimmare i främst de lite äldre åldersklasserna med flera pallplatser som resultat.

Vilken simfest i Väsby
2016-05-10 14:27
Stockholmspolisens IF Simförening, Vårsimiaden 2016. Foto: Fredrik Lewander.
Tävlingsframgångarna för Stockholmspolisens IF Simförening var påtagliga när Stockholmsregionens allra snabbaste simmare möttes i Vårsimiadens regionfinal 7-8 maj 2016 i Väsby. Att bara ta sig till regionfinal är en bedrift, så alla deltagande Polisensimmare visade varför SPIF är en av Sveriges mest framgångsrika simklubbar genom alla tider. Axel Lewander utklassade dessutom motståndet på 100 fjäril och Vårsimiadens gulddrottning Liv Asp Olsson sopade fullständigt banan med konkurrenterna med sina fyra (!) guldmedaljer och en silvermedalj. Polisens IF:s devis är hjärta och kvalitet. Har du kul, trivs och har bra tränare kommer också resultaten.


Juniorerna laddar för EM
2016-05-09 16:50
Junior-EM går denna sommar i Ungern den 6-10 juli och det svenska laget har haft uppladdningsläger i Uppsala. Från Stockholmspolisens IF deltog Caroline Wallenborg som kommer att representera SPIF och Sverige på 200, 100, och 50 m bröstsim.Polisens IF på masters-SM
2016-05-08 16:48
Stockholmspolisens IF Simförening, masters 2016.
Masters-SM i kort bana avgjordes i Helsingborg i helgen och Stockholmspolisens IF Simförening hade flera simmare på plats. De två nyblivna svenska mästarna Justin Shields (100 fj) och Anne Sundell (100 br) kunde åka hem med famnen full av medaljer. De hade fint sällskap av flera duktiga polisensimmare, t.ex. herrarnas medleylag som knep en medalj på 4x50. Stort grattis till alla som kämpade väl på SM!

Kanonresultat på försöken på Vårsimiaden.
2016-05-01 21:54
Nu kan du se bilderna från vårsimiaden på Polisens IF:s bildsida på Flickr, som Fredrik Lewander tagit.
Nyheter från våra grupper
- Simsättskurs barn/ungdom, 14/07 11:00 
Simskola Baddaren till Delfinen, 08/07 08:00 
Tävlingar, 07/06 14:49 
- Masters, 13/05 17:05 
- Kurser Vuxna, 10/05 09:22 
- Masters, 03/05 16:23 
- Future Elit, 29/04 13:46 
Teknik-TM, 28/04 16:18