SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stockholmspolisens IF
Simförening

Huvudföreningens historia

Stockholmspolisens IF 

Stockholmspolisens IF [SPIF] bär på stolta traditioner och glansfulla minnen sedan 1912. Idag har föreningen en bred ungdomsverksamhet med ca 6700 medlemmar varav över hälften är under 20 år.  Som förening vill vi göra allt som står vid vår makt för att ge dagens ungdomar en meningsfull fritidssysselsättning.

SPIF bildades den 9 augusti 1912 och gnistan till föreningen tändes när Sverige drog hem guldmedaljen i dragkamp vid de olympiska spelen i Stockholm. 

Till saken hör att guldlaget nästan till fullo bemannades av kraftkarlar från Stockholms poliskår. 

Idag organiseras SPIF:s verksamhet i 20 undersektioner, varav simning är en. 

Varje sektion har egen styrelse och ekonomi. 

Ett flertal av dessa sektioner är förankrade i den översta eliten i sina respektive idrotter och ligger väl framme i statistiken över erövrade svenska mästerskap.

Flera sektioner är representerade i olika landslag. 

Många av SPIF:s medlemmar har genom åren deltagit i olympiska spel, världsmästerskap och europamästerskap med goda resultat. 

SPIF ansvarar bland annat för Stockholmstriaden, en triathlontävling för både elit och motionärer som innefattar simning, cykling och löpning.

SPIF är föreningen som fängslar både publik och aktiva.

Polisens IF Simförening...
...har som policy att stödja både elit och bredd och har en fin ungdoms- och nybörjarverksamhet, som återfinns i flera bad i Stockholm med Eriksdalsbadet som centrum för elitverksamheten.
...är en simidrottsförening med tävlingsinriktning, vi vill hjälpa våra medlemmar att utvecklas till tävlingsidrottare i simning!
...har som mål att alltid vara representerad i samtliga åldersklasser i nationella mästerskap inom simning.
...vill skapa förutsättningar för de simidrottare som så önskar att nå internationell elit.
... har som policy att stödja såväl elit- som breddverksamhet med utgångspunkt från varje utövares intresse och förutsättningar.
 
Våra tävlingar
Sponsorer
Sociala medier
Samarbetspartner