SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stockholmspolisens IF
Simförening

Stockholmspolisens IF Simförening

Välkommen till vår webbsida. Bli en del av ett fantastiskt team!
Läs mer om vår förening...

Nyheter

Årsmöte 2024
2024-02-22 12:00

Stockholmspolisens IF Simförening har nöjet att inbjuda alla medlemmar till årsmötet som kommer att äga rum tisdagen den 19 mars kl. 18.00 i det stora konferensrummet på Eriksdalsbadet. För de som inte kan närvara fysiskt erbjuder vi även möjligheten att delta digitalt via Teams. 

 

Alla relevanta handlingar samt länken till Team-möte hittar ni på denna webbsida (senast den 27 februari).

 

Välkomna!

Swim 4 All 2024
2024-02-07 09:00

Det gläder oss att kunna meddela att vårt framgångsrika projekt Swim 4 All fortsätter även under detta år. Under förra året, med sommarens aktiviteter, lyckades vi inkludera över 130 barn genom vårt samarbete med RF Sisu Stockholm. Nu i år tar vi ett nytt steg framåt genom att samarbeta med Svenska Simförbundet i ett projekt som kallas för Idrottsklivet. 

 

Målgruppen för projektet inkluderar barn och ungdomar mellan 4 och 15 år, folkbokförda i Skärholmens stadsdel, med särskilt fokus på de som ännu inte varit en del av vår förening. Syftet med projektet är att öka simkunnigheten, social inkludering och trygghet genom att erbjuda ekonomiskt tillgänglig simundervisning strävar vi efter att skapa en meningsfull och hälsosam fritid för fler barn och ungdomar i området. Projektets mål inkluderar att öka simkunnigheten i prioriterade områden för att minska risken för drunkningsolyckor, utbilda och rekrytera lokala ledare för en mer inkluderande simidrottsmiljö, introducera simning som både fritidsaktivitet och potentiell tävlingsidrott, samt skapa långsiktigt engagemang för att integrera deltagarna i vår ordinarie verksamhet.

 

Projektet är planerat att pågå under all skolloven med förutsättningar att vi får bantider av Stockholm stad. Redan den 10 februari öppnar vi anmälan till kurser som sker under sportlovet. Läs mer om projektet här. 

Välkomstbrev vårterminen 2024
2024-01-20 09:00

Välkommen till vårterminen med Stockholmspolisens IF Simförening! Hoppas du får en bra termin med oss.

 

Vi är nästan 3000 medlemmar fördelade på över 100 grupper. Vi har ca 60 tränare som kommer att leda simträningarna under våren. De allra flesta är utbildade och vi strävar efter att alla ska genomgå utbildning anordnad av Svenska Simförbundet. Våra kurser för 65+ som var en nyhet förra året blev en succé som vi kommer fortsätta med även denna termin. 

 

I slutet av terminen anordnar vi vår stora tävling Zoggs Zwim Summer Cup som har blivit en av de största simtävlingarna i Sverige. Det finns ett stort intresse för tävlingen bland både svenska och utländska klubbar. För att kunna anordna en sådan stor tävling behöver vi ideella krafter i form av tävlingsfunktionärer och därför anordnar vi gratis kurser under våren. Mer information om det kommer att publiceras på webbsidan inom kommande månad. 

 

Vi är stolta över att ha blivit beviljade medel från Idrottsklivet, en satsning av Riksidrottsförbundet. Pengarna kommer användas till att erbjuda simkurser och främja fysisk aktivitet. Vårt mål är att göra simningen mer tillgänglig och inkluderande, och att erbjuda barnen en chans att utveckla sina simfärdigheter och bygga självförtroende i en stöttande och positiv miljö. Detta är specifikt kopplat till Skärholmen/Bredäng. 

 

Ett annat spännande initiativ för 2024 är att vi aktivt arbetar med att skapa en hejarklack bestående av föräldrar. Målet är att denna grupp ska att sitta tillsammans och heja på våra simmare under tävlingarna. Vi kommer att förse hejarklacken med våra unika "YoggiYoggi"-tröjor, vilket inte bara kommer att stärka sammanhållningen utan även skapa en synlig och livlig närvaro på läktaren. Det är ett roligt sätt för föräldrar att engagera sig och visa sitt stöd för våra simmare.

 

Vi utvecklar ständigt vår förening och just nu jobbar vi med strategi 2025, ett omfattande förändringsarbete inom svensk idrottsrörelse. Men allra viktigast för oss är vad våra medlemmar tycker om hur vi bedriver vår verksamhet och därför skickar vi ut en enkät efter varje termin för att få feedback. Vi analyserar era svar och gör en förbättringsplan baserad på svaren. 

 

Vårt namn Stockholmspolisen IF simning har gamla anor. Numera är det inte bara poliser som får vara med i föreningen, men vi har något som vi kallar polisenstilen. Det är klubbens filosofi, grundidé och riktlinje för hur man beter sig som medlem. 

 

Vad innebär Polisenstilen?

  • Polisens IF vill ge alla ungdomar en gedigen simutbildning och en socialt bra miljö i och vid sidan av bassängen.
  • Polisens IF tar ett aktivt ställningstagande mot våld, droger och rasism och för kamratskap, gemenskap och rent spel.
  • I Polisens IF är det möjligt för alla att fortsätta sitt idrottande eller sin gärning i klubben, även om det inte blir som elitidrottare. Det finns alltid en möjlighet att vara kvar i klubben.

Läs mer om polisenstilen på länken här.

 

Vi kommer snart börja förbereda inför sommaren. Förra året anordnade vi sommarsimskola i samarbete med Stockholm stad där vi hade nästan 1000 glada barn. Vi anordnade sommar-sportkollo där ungdomar simmade och hade andra aktiviteter såsom kanot, beach volleyball mm. För vuxna anordnar vi öppet vatten simning i Sicklasjön. Anmäl ditt intresse för sommaraktiviteter redan nu för att inte missa anmälan. 

SPIF Simförening glänste på SM i simning
2023-11-27 20:59

Årets svenska mästerskap i simning i kortbana blev en succé för Stockholmspolisens IF Simförening. På Valhallabadet i Göteborg levererade vår trupp, som bestod av 13 simmare, utmärkta prestationer och tog hem fyra medaljer. Jacob Danielsson glänste lite extra med två individuella medaljer – silver på 50 fjärilsim och brons på 100 fjärilsim. Lagkapperna bidrog också till medaljskörden med två silver på 4x50 medley och 4x50 frisim. Klubben har dessutom avancerat i SM-poänglistan och intog i år en imponerande elfte plats. 

Samarbete med Sponsorhuset
2023-11-21 10:32

I en värld där varje klick och varje köp kan göra en skillnad, är det med stor glädje vi meddelar vårt samarbete med Sponsorhuset, en plattform som förvandlar vanlig online-shopping till en möjlighet att stötta Stockholmspolisens IF Simförening. Tack vare vårt samarbete med Sponsorhuset, en pionjär i att kombinera e-handel med föreningsstöd, har vi nu en unik möjlighet att dra nytta av deras generösa system som delar ut återbäring inte bara till köparen utan även till vår förening. Det är ett enkelt, men kraftfullt sätt att stödja oss, utan extra kostnad för dig.

Jacob Danielsson: Att simma i takt med arbetslivet
2023-11-08 11:58

Polisensimmaren Jacob Danielsson som i somras representerade Sverige i World University Games i Kina har precis avslutat ett simpass i Eriksdalsbadet. Han är en 25-årig simmare som haft en lite annorlunda resa till framgångarna. Jacob, en "late bloomer”, kombinerar heltidsarbete med simningen och har aldrig varit bättre än han är nu. Han är uttagen att representera Sverige på NM i Tartu, Estland och är även en kandidat för att delta i EM.

Zoggs Zwim Stockholm 2023
2023-10-15 20:01

Förra helgen, 7-8/10, gick vår tävling Zoggs Zwim Stockholm av stapeln! Det blev en lyckad tävling med stort deltagande.

 

På plats fanns omkring 800 simmare från ca 25 klubbar i Sverige och Finland, 80-talet funktionärer och en engagerad publik! Det bjöds på snabba simningar med många nya personbästa både från våra egna simmare och från andra klubbar. Vår egen polisensimmare Rudolfs Stupans slog till med inte mindre än 3 st nya svenska dövsimningsrekord i grenarna 50 frisim, 100 frisim och 50 ryggsim!

 

Ett stort grattis säger vi till "Bästa Zoggs Zimmaren" på herr- och damsidan som kammade hem prispengar för bästa totala prestation (tre bästa lopp).

På damsidan vann Lisa Nystrand (Neptun), följd av Aliisa Soini (Uinti, Åbo) och Venla Holma (Uinti, Åbo). På herrsidan vann Melker Rosengren (Väsby), tvåa kom Olle Sköld (Neptun) och trea Patric Ridell (Neptun).

 

Vi vill också uppmärksamma vår polisensimmare Jacob Danielsson som simmade 50 fjäril på tiden 23.26, vilket är det 4:e snabbaste simmare någonsin i Sverige!

 

Vi vill rikta ett STORT TACK till alla som har hjälpt till och till alla deltagare på Zoggs Zwim Stockholm!

 

Resultat

Bilder

Jan Lundin (1942 - 2023)
2023-05-16 20:10

Det är med stor sorg vi nåtts av beskedet att vår hedersmedlem Jan ”Ludde” Lundin somnade in den 10 maj i år.  

 

Ludde föddes i Stockholm 1942 och tävlade i simning för Stockholms Polisens IF när han var med på OS i Tokyo 1964. Han var då med i de båda lagkapperna på 4 x 100 m och 4 x 200 m frisim där Sverige nådde en fin 5:e-plats i båda.

 

Han representerade även Sverige på flera andra internationella mästerskap och tog bl.a. brons i lag på europamästerskapen i simning 1962 och 1966. 

 

Han har efter sin simkarriär fått motta flertalet fina utmärkelser och priser för sina insatser i och vid sidan av bassängen. Han tog år 2020 bl.a. emot Svenska simförbundets Förtjänstmedalj i Guld. 

 

Han fortsatte efter sin aktiva simkarriär att engagera sig i simningen, föreningslivet och Stockholmspolisens IF. Han var en förebild och för många av oss ett bekant ansikte. De sista åren var han även en given ordförande på våra årsmöten där han gladeligen delade med sig av anekdoter från sitt rika idrottsliv. 

 

Vi minns honom med värme och våra tankar går till hans närmaste.

Årets priser utdelade på årsmötet
2023-03-23 10:00

Stockholmspolisens IF Simförening höll sitt årsmöte den 22:a mars klockan 19:00. Mötet hölls både digitalt via Teams och fysiskt på Eriksdalsbadet, i det stora konferensrummet.

 

Sverker Falk blev omvald till ordförande och styrelsen fortsätter sitt arbete i samma konstellation som förra året. Endast medlemmar hade rösträtt på årsmötet, men vi hade några fler som deltog och lyssnade på mötet

 

Föreningen delade ut årets priser under mötet och de tre utmärkelserna gick till:

  • Årets profil: Pijus Guvenius
  • Årets ledare: Penelope Rojas
  • Årets prestation: 4x50m lagkapp med Jacob Danielsson, Daniel Ruijs, Erik Falk och Erik Brandt.

Det var en spännande kväll för föreningens medlemmar och pristagarna, som alla visade upp imponerande prestationer och engagemang under det gångna året.

Följ oss på instagram!
Se vår simlinje
Ladda ner medlemsappen!
 
Våra tävlingar
Sponsorer
Sociala medier
Samarbetspartner