SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stockholmspolisens IF
Simförening

Stockholmspolisens IF Simförening

Välkommen till vår webbsida. Bli en del av ett fantastiskt team!
Läs mer om vår förening...

Nyheter

Ledig jobb: Simskoleansvarig
2023-05-19 10:00

Vi söker en ledare med ansvar för vår simskola. Vi söker dig som är en driven och positiv ledare. Du har erfarenhet och utbildning inom simning, pedagogisk undervisning och ett brinnande intresse för simundervisning samt utveckling av barn och unga. 

 

Befattningsbeskrivning:

 • Ansvara för och utveckla vår simskoleverksamhet (ca 700-800 barn per termin) samt sommarsimskola (ca 1000 barn).
 • Tillsammans med breddansvarig planera och genomföra simundervisning för barn.
 • Leda och stötta våra ledare som jobbar med simskolegrupper.
 • Kommunicera med vårdnadshavare.
 • Vara delaktig i klubbens övergripande utvecklingsarbete genom att bidra med kompetens och idéer.
 • Vara ett ansikte utåt för klubben.

Profil

Vi söker dig som har:

 • erfarenhet och god kunskap om ledarskap
 • god skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga 
 • pedagogiska kunskaper om barn
 • kunskap om den fysiska och psykiska utvecklingen hos barn
 • erfarenhet av att arbeta med barn inom simsporten
 • förmåga se möjligheter och lösa problem
 • förmåga att hantera stressiga och intensiva arbetsuppgifter och perioder på ett ödmjukt sätt 
 • god förståelse för föreningslivet
 • möjlighet att genomföra verksamhetsplanering och utveckling samt målsättningsarbete 
 • relevant utbildning

Läs mer om tjänsten på länken här. 

Jan Lundin (1942 - 2023)
2023-05-16 20:10

Det är med stor sorg vi nåtts av beskedet att vår hedersmedlem Jan ”Ludde” Lundin somnade in den 10 maj i år.  

 

Ludde föddes i Stockholm 1942 och tävlade i simning för Stockholms Polisens IF när han var med på OS i Tokyo 1964. Han var då med i de båda lagkapperna på 4 x 100 m och 4 x 200 m frisim där Sverige nådde en fin 5:e-plats i båda.

 

Han representerade även Sverige på flera andra internationella mästerskap och tog bl.a. brons i lag på europamästerskapen i simning 1962 och 1966. 

 

Han har efter sin simkarriär fått motta flertalet fina utmärkelser och priser för sina insatser i och vid sidan av bassängen. Han tog år 2020 bl.a. emot Svenska simförbundets Förtjänstmedalj i Guld. 

 

Han fortsatte efter sin aktiva simkarriär att engagera sig i simningen, föreningslivet och Stockholmspolisens IF. Han var en förebild och för många av oss ett bekant ansikte. De sista åren var han även en given ordförande på våra årsmöten där han gladeligen delade med sig av anekdoter från sitt rika idrottsliv. 

 

Vi minns honom med värme och våra tankar går till hans närmaste.

Sommarkurser 2023 - simskola, sportkollo och öppet vatten-träning
2023-04-15 08:00

Sommaren närmar sig och vi planerar roliga och utvecklande aktiviteter för er. För barn och unga i åldrarna 4-14 år har vi simskola och teknikkurser i olika nivåer. Kurserna leds av utbildade och erfarna tränare som skapar en lekfull och utmanande miljö för att utveckla vattenvana och simkunnighet. Mer info om sommarsimskola och teknikkurser

 

För åldrarna 10-15 år erbjuder vi ett sportkollo med simning och andra spännande aktiviteter. Kollot syftar till att fördjupa deltagarnas simkunskaper och teknik i de fyra simsätten, men kanske främst att uppmuntra till en aktiv vecka fylld av nya, spännande aktiviteter. Alla träningspass och aktiviteter sker på eller i närheten av Eriksdalsbadet, och hålls av kunniga och erfarna tränare. Mer info om sommar sportkollo

 

För vuxna erbjuder vi en kurs i öppet vatten som börjar den 30 maj i Sicklasjön. Detta är en perfekt chans för att förbättra simfärdigheterna samtidigt som man njuter av det vackra vädret. Läs mer om öppet vatten och vilka förkunskaper som behövs för att kunna delta. Anmälan är redan öppen!

 

Gör din sommar rolig och lärorik genom att delta i våra sommarkurser och aktiviteter!

 

Anmälan för alla sommargrupper är nu öppet för alla. Boka här!

Utbilda dig till tävlingsfunktionär
2023-03-31 12:00

Vi har ett fantastiskt gäng tävlingsfunktionärer i vår klubb som gör ett lysande jobb, men vi märker att det blir allt svårare att anordna våra egna tävlingar med våra egna funktionärer. För att lösa detta vill vi göra en extra satsning under 2023 för att rekrytera nya krafter.

 

Därför kommer vi att anordna totalt tre utbildningar under året, nämligen den 13 maj, den 15 juni och den 16 september (alla tre kurser sker på en lördag). Simtävlingar kräver massor av frivilliga och utbildade funktionärer för att de ska kunna genomföras på ett säkert och smidigt sätt. För att arrangera en typisk simtävling med tio banor krävs cirka 28 tävlingsfunktionärer per pass, utöver de arenafunktionärer som sköter allt annat fixande, såsom riggning av bassäng, fika, sekretariat, städning och så vidare.

 

Vi anordnar två stora internationella tävlingar och vår egen KM-tävling per år, och vår ambition är att kunna anordna dessa tävlingar utan hjälp av andra föreningar. För att uppnå detta behöver vi din hjälp och därför uppmanar vi dig att anmäla dig till något av våra utbildningstillfällen genom länken här.

 

De tävlingar som vi kommer att arrangera under 2023 är följande:

Tillsammans kan vi se till att våra tävlingar blir en succé och att våra simmare får den upplevelse de förtjänar. Tack för ditt engagemang!

Årets priser utdelade på årsmötet
2023-03-23 10:00

Stockholmspolisens IF Simförening höll sitt årsmöte den 22:a mars klockan 19:00. Mötet hölls både digitalt via Teams och fysiskt på Eriksdalsbadet, i det stora konferensrummet.

 

Sverker Falk blev omvald till ordförande och styrelsen fortsätter sitt arbete i samma konstellation som förra året. Endast medlemmar hade rösträtt på årsmötet, men vi hade några fler som deltog och lyssnade på mötet

 

Föreningen delade ut årets priser under mötet och de tre utmärkelserna gick till:

 • Årets profil: Pijus Guvenius
 • Årets ledare: Penelope Rojas
 • Årets prestation: 4x50m lagkapp med Jacob Danielsson, Daniel Ruijs, Erik Falk och Erik Brandt.

Det var en spännande kväll för föreningens medlemmar och pristagarna, som alla visade upp imponerande prestationer och engagemang under det gångna året.

Välkomstbrev vårterminen 2023
2023-01-19 09:00
Välkomna till vårterminen med Stockholmspolisens IF Simförening. Hoppas ni får en bra termin med oss. Vi är ca 1500 simmare fördelade på över 100 grupper. Vi har ca. 60 tränare som kommer att leda lektioner. De flesta av dem är utbildade och vi strävar efter att alla ska genomgå någon utbildning anordnad av Svenska Simförbundet. Vi startade en ny kurs för de 65+ år denna termin och platserna försvann väldigt snabbt så vi tittar på att utöka antal platser framöver. 
 
Vi utvecklar ständigt vår förening och just nu jobbar vi med strategi 2025 ett omfattande förändringsarbete inom svensk idrottsrörelse. Men allra viktigast för oss är vad ni, våra medlemmar, tycker om hur vi bedriver olika verksamheter och därför skickar vi ut en enkät efter varje termin för att samla era tankar. Vi analyserar era svar och gör en förbättringsplan baserad på era svar. 
 
I slutet av terminen anordnar vi vår stora tävling Zoggs Summer Cup som har blivit en av de största simtävlingar i Sverige. Det finns ett stort intresse för vår tävling både bland svenska men även utländska klubbar. För att kunna anordna en sådan stor tävling behöver vi ideela krafter i form av tävlingsfunktionärer och därför anordnar vi gratis kurser under våren. Mer information om det kommer att publiceras på webbsidan inom kommande månaden. 
 
Trots att vi har egentligen ingeting med den riktiga polisen att göra är det viktigt för alla medlemmar känner till polisenstilen. Det är klubbens filosofi, grundidé och en riktlinje hur man beter sig som polisen simmare. 
 
Vad innebär Polisenstilen?
 • Polisens IF vill ge alla ungdomar en gedigen simutbildning och en socialt bra miljö vid och vid sidan av bassängen.
 • Polisens IF tar ett aktivt ställningstagande mot våld, droger och rasism och för kamratskap, gemenskap och rent spel.
 • I Polisens IF är det möjligt för alla att fortsätta sitt idrottande eller sin gärning i klubben, även om det inte blir som elitidrottare. Det finns alltid en möjlighet att vara kvar i klubben.
Läs mer om polisenstilen på länken här. Följer man inte dessa regler riskerar man att bli avstängd. Se mer ingående information under vår konsekvenstrappa vid dåligt uppträdande. 
 
Vi kommer snart börja att förberedda inför sommaren. Förra året anordnade vi sommarsimskola i samarbete med Stockholm stad där vi hade nästa 1000 glada barn. Vi anordnade sommar sportkollo där ungdomar simmade och utförde andra aktiviteter såsom kanot, beach volleyball, och så vidare. För vuxna anordnar vi öppet vatten simning i Sickla sjön. Anmäl ditt intresse för sommar aktiviteter redan nu för att inte missa anmälan. 
Nybörjarkurs i crawl för äldre vuxna
2023-01-04 10:37

Som ett nytt initiativ har vi i SPIF valt att utöka kursutbudet inom våra populära crawlkurser med en grupp som endast riktar sig till vuxna över 65 år. Den här gruppen är på nybörjarnivån Steg 1 och är på 12 kurstillfällen à 60 minuter. Priset är samma som för 8 kurstillfällen, så en kursomgång kostar endast 1900 kr. Med fler erfarna och kompententa tränare per simmare, och fler kurstillfällen, är tanken att tempot ska bli lite lugnare och mer anpassat efter varje deltagares förmåga. Målet är fortfarande samma, att få en givande träningsupplevelse och en grundläggande kunskap i crawl. 

 

Kraven för att få delta är samma som de vanliga steg 1-kraven samt att man är 65 år eller äldre. Så om du som är över 65 år, eller någon du känner, är sugen på att börja lära sig crawla i denna nya grupp, kolla upp grupputbudet redan nu! Inför kursstart vecka 2 finns det fortfarande några platser kvar att boka. 

 

Se mer information under vår crawlkurs-flik, annars kan du boka direkt HÄR! 

Kortbane-SM/JSM 2022
2022-11-28 15:53

Årets SM/JSM-tävlingar i kortbana på Eriksdalsbadet i Stockholm är över, och återigen har våra simmare, tränare och SPIF-supporters på läktaren representerat vår klubb på ett fantastiskt sätt!

 

Simmarna på plats var Daniel Ruijs, David Alonso, Erik Brandt, Erik Falk, Gustav Niring, Isabelle Brodd, Jacob Danielsson, Lea Granert, Oliver Rasool, Pijus Guvenius och Victor Wågström och tränare på plats under hela mästerskapet var Rik Op Het Veld. Vi såg många starka individuella simningar i både försök och final, samt flera snabba lagkapper från junior- och seniorherrarna.

 

Förutom att vi sett nya personbästa från nästan alla våra simmare vill vi uppmärksamma några särskilda insatser från veckan: Jacob Danielsson och Erik Falk har återigen synts till ordentligt både i finaler och på prispallen. Individuellt lyckades Jacob kamma hem ett SM-silver (50 frisim), och Erik två JSM-guld (50 och 100 frisim) samt ett JSM-brons (200 frisim). Erik Falk, Jacob Danielsson, Daniel Ruijs och Erik Brandt tog även SM-bronset i 4x50 frisim. I finalerna såg vi också Erik Brandt individuellt på 50 ryggsim, samt Lea Granert på 50 och 100 bröstsim.

 

Vilken SM-vecka vi har haft! Nu får gänget lite vila för att sedan ladda om inför kommande tävlingar, däribland vårt eget klubbmästerskap som går av stapeln den 18e december!

Head to Head 2022
2022-10-11 11:04

Vår Head to Head-tävling har passerat, och ännu en gång med stor succé. 

 

Med nästan 1000 deltagare från 3 olika länder, närmre 100 funktionärer och en taggad publik blev det en fullspäckad och riktigt lyckad tävling som vår förening arrangerade. Vi såg riktigt snabba simningar och många nya personbästa både från våra egna simmare och de från andra klubbar. 

 

Ett extra grattis säger vi till de herr- och damsimmarna som kammade hem prispengarna för bästa totala prestation (tre bästa lopp). På damsidan vann Aliisa Soini (Aurajoen Uinti Ry), följt av Josefin Lindkvist (Simklubben Neptun) och Christine Ekman (Simklubben Neptun) på prispallen. På herrsidan var det ingen mindre än vår egna Jacob Danielsson (Stockholmspolisens IF Simförening) som tog förstaplatsen! Tvåa var Rasmus Hanson (Spårvägen Simförening) och trea Tim Rogersson (Simklubben Neptun). 

 

Stort tack till alla som har hjälpt till och deltagit på vår sista Head to Head-tävling! 

 

Nästa gång vi ses på tävlingen har den ett nytt namn, då vår sponsor har bytt namn till Zoggs.

 

Resultat

Följ oss på instagram!
Se vår simlinje
Ladda ner medlemsappen!
 
Våra tävlingar
Sponsorer
Sociala medier
Samarbetspartner