SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stockholmspolisens IF
Simförening

Stockholmspolisens IF Simförening

Välkommen till vår webbsida. Bli en del av ett fantastiskt team!
Läs mer om vår förening...

Nyheter

Årsmöte 2024
2024-03-20 20:00

Vi har nyligen avslutat årsmötet där Sverker Falk omvaldes till ordförande. Vi vill tacka avgående styrelsemedlemmen Stefan Åkesson för hans år av engagerat arbete i styrelsen. Samtidigt är vi glada att välkomna Kristoffer Mueller som en ny medlem i styrelsen. 

 

På mötet uppmärksammades några av föreningens medlemmar för deras engagemang och prestationer under året:

 

Chris Winby - årets ledare

Chris har varit en värdefull del av vårt tränarteam i Västertorp i över fyra år. Som volontär och erfaren tävlingssimmare har han bidragit med sin expertis, stöttat simmare, och hjälpt unga tränare att växa. Hans pålitlighet, kommunikationsförmåga och positiva inställning har gjort honom populär och bidragit till en välkomnande miljö. Chris är en stor tillgång för teamet, och hans engagemang har spelat en stor roll i att skapa en positiv träningsmiljö och i simmarnas framgångar.

 

Jan Salentin - årets profil

Jan har varit en aktiv och värdefull medlem i vår förening, både som tränare och simmare. Han leder träningsgrupper med initiativtagande, professionalism och engagemang, vilket gör honom mycket omtyckt och populär. Hans förmåga att kombinera tränaruppdraget med sin egen simkarriär gör honom till en inspirerande förebild inom föreningen och för "Polisenstilen".

 

Rudolfs Stupans - årets prestation 

Rudolfs gjorde enastående prestationer vid "6th World Deaf Swimming Championships" i Argentina, där han tävlande i flera grenar och placerade sig på en imponerande fjärde plats på 50 meter frisim, med ett svenskt rekord för döva på 24.39. De fina resultaten är ett bevis på hans talang och engagemang för simningen, och vi är stolta över att ha honom i vår förening.

 

Avslutningsvis vill vi tacka alla som under 2023 med sitt engagemang bidragit till att våra medlemmar i SPIF har haft en plats för utveckling, glädje och gemenskap. Vi ser fram emot ett spännande 2024 med ny energi och med fortsatt passion för simning.

Swim 4 All 2024
2024-02-07 09:00

Det gläder oss att kunna meddela att vårt framgångsrika projekt Swim 4 All fortsätter även under detta år. Under förra året, med sommarens aktiviteter, lyckades vi inkludera över 130 barn genom vårt samarbete med RF Sisu Stockholm. Nu i år tar vi ett nytt steg framåt genom att samarbeta med Svenska Simförbundet i ett projekt som kallas för Idrottsklivet. 

 

Målgruppen för projektet inkluderar barn och ungdomar mellan 4 och 15 år, folkbokförda i Skärholmens stadsdel, med särskilt fokus på de som ännu inte varit en del av vår förening. Syftet med projektet är att öka simkunnigheten, social inkludering och trygghet genom att erbjuda ekonomiskt tillgänglig simundervisning strävar vi efter att skapa en meningsfull och hälsosam fritid för fler barn och ungdomar i området. Projektets mål inkluderar att öka simkunnigheten i prioriterade områden för att minska risken för drunkningsolyckor, utbilda och rekrytera lokala ledare för en mer inkluderande simidrottsmiljö, introducera simning som både fritidsaktivitet och potentiell tävlingsidrott, samt skapa långsiktigt engagemang för att integrera deltagarna i vår ordinarie verksamhet.

 

Projektet är planerat att pågå under all skolloven med förutsättningar att vi får bantider av Stockholm stad. Redan den 10 februari öppnar vi anmälan till kurser som sker under sportlovet. Läs mer om projektet här. 

SPIF Simförening glänste på SM i simning
2023-11-27 20:59

Årets svenska mästerskap i simning i kortbana blev en succé för Stockholmspolisens IF Simförening. På Valhallabadet i Göteborg levererade vår trupp, som bestod av 13 simmare, utmärkta prestationer och tog hem fyra medaljer. Jacob Danielsson glänste lite extra med två individuella medaljer – silver på 50 fjärilsim och brons på 100 fjärilsim. Lagkapperna bidrog också till medaljskörden med två silver på 4x50 medley och 4x50 frisim. Klubben har dessutom avancerat i SM-poänglistan och intog i år en imponerande elfte plats. 

Samarbete med Sponsorhuset
2023-11-21 10:32

I en värld där varje klick och varje köp kan göra en skillnad, är det med stor glädje vi meddelar vårt samarbete med Sponsorhuset, en plattform som förvandlar vanlig online-shopping till en möjlighet att stötta Stockholmspolisens IF Simförening. Tack vare vårt samarbete med Sponsorhuset, en pionjär i att kombinera e-handel med föreningsstöd, har vi nu en unik möjlighet att dra nytta av deras generösa system som delar ut återbäring inte bara till köparen utan även till vår förening. Det är ett enkelt, men kraftfullt sätt att stödja oss, utan extra kostnad för dig.

Jacob Danielsson: Att simma i takt med arbetslivet
2023-11-08 11:58

Polisensimmaren Jacob Danielsson som i somras representerade Sverige i World University Games i Kina har precis avslutat ett simpass i Eriksdalsbadet. Han är en 25-årig simmare som haft en lite annorlunda resa till framgångarna. Jacob, en "late bloomer”, kombinerar heltidsarbete med simningen och har aldrig varit bättre än han är nu. Han är uttagen att representera Sverige på NM i Tartu, Estland och är även en kandidat för att delta i EM.

Zoggs Zwim Stockholm 2023
2023-10-15 20:01

Förra helgen, 7-8/10, gick vår tävling Zoggs Zwim Stockholm av stapeln! Det blev en lyckad tävling med stort deltagande.

 

På plats fanns omkring 800 simmare från ca 25 klubbar i Sverige och Finland, 80-talet funktionärer och en engagerad publik! Det bjöds på snabba simningar med många nya personbästa både från våra egna simmare och från andra klubbar. Vår egen polisensimmare Rudolfs Stupans slog till med inte mindre än 3 st nya svenska dövsimningsrekord i grenarna 50 frisim, 100 frisim och 50 ryggsim!

 

Ett stort grattis säger vi till "Bästa Zoggs Zimmaren" på herr- och damsidan som kammade hem prispengar för bästa totala prestation (tre bästa lopp).

På damsidan vann Lisa Nystrand (Neptun), följd av Aliisa Soini (Uinti, Åbo) och Venla Holma (Uinti, Åbo). På herrsidan vann Melker Rosengren (Väsby), tvåa kom Olle Sköld (Neptun) och trea Patric Ridell (Neptun).

 

Vi vill också uppmärksamma vår polisensimmare Jacob Danielsson som simmade 50 fjäril på tiden 23.26, vilket är det 4:e snabbaste simmare någonsin i Sverige!

 

Vi vill rikta ett STORT TACK till alla som har hjälpt till och till alla deltagare på Zoggs Zwim Stockholm!

 

Resultat

Bilder

Jan Lundin (1942 - 2023)
2023-05-16 20:10

Det är med stor sorg vi nåtts av beskedet att vår hedersmedlem Jan ”Ludde” Lundin somnade in den 10 maj i år.  

 

Ludde föddes i Stockholm 1942 och tävlade i simning för Stockholms Polisens IF när han var med på OS i Tokyo 1964. Han var då med i de båda lagkapperna på 4 x 100 m och 4 x 200 m frisim där Sverige nådde en fin 5:e-plats i båda.

 

Han representerade även Sverige på flera andra internationella mästerskap och tog bl.a. brons i lag på europamästerskapen i simning 1962 och 1966. 

 

Han har efter sin simkarriär fått motta flertalet fina utmärkelser och priser för sina insatser i och vid sidan av bassängen. Han tog år 2020 bl.a. emot Svenska simförbundets Förtjänstmedalj i Guld. 

 

Han fortsatte efter sin aktiva simkarriär att engagera sig i simningen, föreningslivet och Stockholmspolisens IF. Han var en förebild och för många av oss ett bekant ansikte. De sista åren var han även en given ordförande på våra årsmöten där han gladeligen delade med sig av anekdoter från sitt rika idrottsliv. 

 

Vi minns honom med värme och våra tankar går till hans närmaste.

Årets priser utdelade på årsmötet
2023-03-23 10:00

Stockholmspolisens IF Simförening höll sitt årsmöte den 22:a mars klockan 19:00. Mötet hölls både digitalt via Teams och fysiskt på Eriksdalsbadet, i det stora konferensrummet.

 

Sverker Falk blev omvald till ordförande och styrelsen fortsätter sitt arbete i samma konstellation som förra året. Endast medlemmar hade rösträtt på årsmötet, men vi hade några fler som deltog och lyssnade på mötet

 

Föreningen delade ut årets priser under mötet och de tre utmärkelserna gick till:

  • Årets profil: Pijus Guvenius
  • Årets ledare: Penelope Rojas
  • Årets prestation: 4x50m lagkapp med Jacob Danielsson, Daniel Ruijs, Erik Falk och Erik Brandt.

Det var en spännande kväll för föreningens medlemmar och pristagarna, som alla visade upp imponerande prestationer och engagemang under det gångna året.

Nybörjarkurs i crawl för äldre vuxna
2023-01-04 10:37

Som ett nytt initiativ har vi i SPIF valt att utöka kursutbudet inom våra populära crawlkurser med en grupp som endast riktar sig till vuxna över 65 år. Den här gruppen är på nybörjarnivån Steg 1 och är på 12 kurstillfällen à 60 minuter. Priset är samma som för 8 kurstillfällen, så en kursomgång kostar endast 1900 kr. Med fler erfarna och kompententa tränare per simmare, och fler kurstillfällen, är tanken att tempot ska bli lite lugnare och mer anpassat efter varje deltagares förmåga. Målet är fortfarande samma, att få en givande träningsupplevelse och en grundläggande kunskap i crawl. 

 

Kraven för att få delta är samma som de vanliga steg 1-kraven samt att man är 65 år eller äldre. Så om du som är över 65 år, eller någon du känner, är sugen på att börja lära sig crawla i denna nya grupp, kolla upp grupputbudet redan nu! Inför kursstart vecka 2 finns det fortfarande några platser kvar att boka. 

 

Se mer information under vår crawlkurs-flik, annars kan du boka direkt HÄR! 

Följ oss på instagram!
Se vår simlinje
Ladda ner medlemsappen!
 
Våra tävlingar
Sponsorer
Sociala medier
Samarbetspartner