SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stockholmspolisens IF
Simförening

Lediga jobb

Börja jobba med oss

Boka en kurs!

Se alla lediga kurser här

Intresseanmälan

Jag vill vara med!

Nyheter

Kortbane-SM/JSM 2022
2022-11-28 15:53

Årets SM/JSM-tävlingar i kortbana på Eriksdalsbadet i Stockholm är över, och återigen har våra simmare, tränare och SPIF-supporters på läktaren representerat vår klubb på ett fantastiskt sätt!

 

Simmarna på plats var Daniel Ruijs, David Alonso, Erik Brandt, Erik Falk, Gustav Niring, Isabelle Brodd, Jacob Danielsson, Lea Granert, Oliver Rasool, Pijus Guvenius och Victor Wågström och tränare på plats under hela mästerskapet var Rik Op Het Veld. Vi såg många starka individuella simningar i både försök och final, samt flera snabba lagkapper från junior- och seniorherrarna.

 

Förutom att vi sett nya personbästa från nästan alla våra simmare vill vi uppmärksamma några särskilda insatser från veckan: Jacob Danielsson och Erik Falk har återigen synts till ordentligt både i finaler och på prispallen. Individuellt lyckades Jacob kamma hem ett SM-silver (50 frisim), och Erik två JSM-guld (50 och 100 frisim) samt ett JSM-brons (200 frisim). Erik Falk, Jacob Danielsson, Daniel Ruijs och Erik Brandt tog även SM-bronset i 4x50 frisim. I finalerna såg vi också Erik Brandt individuellt på 50 ryggsim, samt Lea Granert på 50 och 100 bröstsim.

 

Vilken SM-vecka vi har haft! Nu får gänget lite vila för att sedan ladda om inför kommande tävlingar, däribland vårt eget klubbmästerskap som går av stapeln den 18e december!

Namnbyte på vår tävling HEAD to HEAD
2022-11-13

Vi har en lång tradition av att arrangera tävlingar, inte minst på hösten. Vår hösttävling har hetat Fantomen Cup, Aquarapid och nu HEAD to HEAD.

 

Som ni säkert känner till har vi under flera år haft ett samarbete med HEAD swimming. HEAD Swimming har nu successivt övergått i Zoggs. 

 

Detta innebär att det även är dags att byta namn på vår tävling och det är här ni kommer in. Vi lanserar därför en tävling där ni har chans att vinna ett presentkort. 

 

Den som kommer med det bästa namnförslagen på vår hösttävling kommer att få detta presentkort. Namnförslagen skickas in genom att svara på frågan i ”stories” här på vår Instagram. Den regel som finns är att namnförslaget ska innehålla Zoggs för att man ska ha chans att vinna. I övrigt är det endast fantasin som sätter gränserna. 

 

Juryn och de som slutligen kommer att välja namn på tävlingen utifrån era förslag är styrelsen, tävlingskommittén i vår simförening och en representant från vår sponsor.

Head to Head 2022
2022-10-11 11:04

Vår Head to Head-tävling har passerat, och ännu en gång med stor succé. 

 

Med nästan 1000 deltagare från 3 olika länder, närmre 100 funktionärer och en taggad publik blev det en fullspäckad och riktigt lyckad tävling som vår förening arrangerade. Vi såg riktigt snabba simningar och många nya personbästa både från våra egna simmare och de från andra klubbar. 

 

Ett extra grattis säger vi till de herr- och damsimmarna som kammade hem prispengarna för bästa totala prestation (tre bästa lopp). På damsidan vann Aliisa Soini (Aurajoen Uinti Ry), följt av Josefin Lindkvist (Simklubben Neptun) och Christine Ekman (Simklubben Neptun) på prispallen. På herrsidan var det ingen mindre än vår egna Jacob Danielsson (Stockholmspolisens IF Simförening) som tog förstaplatsen! Tvåa var Rasmus Hanson (Spårvägen Simförening) och trea Tim Rogersson (Simklubben Neptun). 

 

Stort tack till alla som har hjälpt till och deltagit på vår sista Head to Head-tävling! 

 

Nästa gång vi ses på tävlingen har den ett nytt namn, då vår sponsor har bytt namn till Zoggs.

 

Resultat

Sum-Sim 2022
2022-07-17 20:29

Tävlingen hölls i Norrköping. Vår förening representerades av simmarna Klara Klingberg, Evelina Kopparberg, Jonatan Frisendahl med tränaren Mattia Lentini på plats.

 

Vi såg flera fina nya personliga rekord av alla våra simmare. Klara Klingberg tog sig till final på 50m ryggsim och hamnade på en sjunde plats som bästa placering under mästerskapen. Även Jonatan Frisendahl slog sitt PB på 100m ryggsim och placerade sig på en 16:e plats. Evelina Kopparberg fick en 25:e plats på 100m ryggsim.

 

Grattis till alla och era fina prestationer och nu är det dags för ett välförtjänat sommarlov!

 

Resultat

SM/JSM i Linköping
2022-07-08 12:22

Sommarens SM/JSM som hölls i Linköping är över och våra SPIF-simmare på plats gjorde riktigt starka insatser och representerade klubben på ett fantastiskt sätt!

 

Simmarna på plats var Erik Falk, Gustav Niring, Isabelle Brodd, Jacob Danielsson, Lea Granert, Oliver Rasool, Pijus Guvenius och Victor Wågström och medföljande tränare var Rik Op Het Veld. Vi såg många fina individuella lopp i både försök och final, samt 3 lagkapper (4x100 frisim junior-herrar och 4x100 medley junior- och senior-herrar). 

 

Från veckan vill vi särskilt uppmärksamma Erik Falks fina insatser som resulterade i både finalsimningar och 4 individuella medaljer. Totalt blev det ett JSM-guld och SM-silver (50 fritt), JSM-silver (100 fritt) samt JSM-brons (200 medley). Som resultat av en riktigt fin säsong har Erik dessutom blivit uttagen till EM i Rom i augusti. STORT grattis säger vi!

 

Några ytterligare omnämnanden från veckan: Oliver Rasool satte sina första A-kval till JSM på sträckorna 50 fritt och 50 fjäril! Lea Granert simmade sina första SM-finaler med sträckorna 50 bröstsim (B-final) och 200 bröstsim (A-final). Även Jacob Danielsson gjorde fina finallopp på 50 fritt (A-final), 50 fjäril (B-final) och 100 fjäril (A-final).

 

Vilken SM-vecka! Nu är det endast Sum-Sim kvar nästa helg i Nörrköping!

 

Resultat

HEAD Summer Cup 2022
2022-07-08 11:12

Vi anordnade "en vanlig icke corona anpassad" HEAD Summer Cup i helgen 1-3 juli. Med fyllda läktare hejade föräldrar,syskon och klubbkompisar fram alla simmare till fantastiska prestationer i vattnet. Vi hade 800+ simmare från tre olika länder från olika 40 föreningar. Tävlingen blev en succé tack vara alla som ställde upp som funktionärer och såklart alla simmare och ledare som deltog. 

Vi ses igen nästa år 30 juni - 2 juli 2023!

 

Resultat

HEAD Swimming blir ZOGGS
2022-04-01 12:08

HEAD, vår sponsor, en ledande global sportvarukoncern som sedan tidigare äger bland annat sportvarumärkena HEAD, Mares och SSI, är stolta att kunna tillkännage förvärvet av ZOGGS. Ett simmärke, välkänt för sina simglasögon, badkläder och simutrustning i världsklass. ZOGGS har sedan länge haft en ledande marknadsposition i bland annat Storbritannien och Australien. Nu satsar man på att flytta fram positionerna i Europa och framför allt i Norden. Varumärkena HE Swimming och ZOGGS kommer att succesivt slås samman under varumärket ZOGGS med start 2022. Simglasögon och baddräkter från ZOGGS kombinerat med HEAD Swimmings breda utbud av våtdräkter samt Mares utbud av snorkelprodukter erbjuder marknadens mest kompletta utbud av sim relaterade produkter för alla åldrar, från de yngsta till de äldsta.

 

Gerald Skrobanek, vice vd för HEAD:

– Vi är glada över denna möjlighet. Att kombinera ZOGGS, HEAD och Mares med sina marknadsledande teknologier är starten på en ny era för ZOGGS.

 

Samtidigt valde ZOGGS, att hösten 2021 byta distributör i Sverige till

CBM Produkter AB. CBM Produkter, med lager & kontor i Nacka strax utanför Stockholm, har varit distributör för både HEAD Swimming & Mares under en lång tid.

 

Chris Flodén, vd för CBM Produkter AB:

– Vi är mycket glad över detta förtroende från ZOGGS vilket kommer tillföra oss ett ännu gedignare produktsortiment, framför allt för simanläggningar där vi tidigare saknat ett fullt komplett utbud.

Årets priser utdelades under årsmötet
2022-03-24 14:16

Under årsmötet delades priser ut enligt följande:

 

Årets profil 2021: Gloria Martinez
Gloria är en utmärkt representant för vår klubbs kärnvärden och Polisenstilen genom ditt stora engagemang för föreningen. Under våra tävlingar är hon en ovärderlig tillgång med ditt leende och din positiva energi som smittar av sig på alla deltagare och funktionärer. Hon ställer alltid upp för klubben och trots att hennes dotter avslutat sin simkarriär fortsätter hon sitt ideella arbete för föreningen.
 
Årets prestation 2021: Isabelle Brodd
Med positivitet och ödmjukhet är Isabelle en stor inspirationskälla och förebild för de yngre simmarna i vår förening. Vi vill genom denna utmärkelse särskilt uppmärksamma hennes fantastiska prestation under Sum-Sim 2021 då hon tog en bronsmedalj på 200m bröstsim genom att slå ditt personliga rekord med två sekunder.
 
Årets ledare 2021: Rik Op het Veld
Rik representerar vår klubbs värdegrund och Polisenstilen på ett utmärkt sätt genom att vara en duktig tränare som alltid visar god inställning och positiv attityd gentemot våra simmare. Han leder våra mästerskapssimmare till mycket höga prestationer både på nationell och internationell nivå.

 

Stort grattis till alla pristagare och tack för deltagande under årsmötet!

Grand Prix i Kungsbacka
2022-03-13 21:04

Svensk Grand Prix tävlingen i Kungsbacka bjöd på fina simningar av våra simmare. 

 

Lea Granert var först i vattnet på första tävlingsdagen. Hon simmade 50BR på ett nytt PB med tiden 33.89 som tog henne till B-final. Därefter simmade Erik Falk och Jacob Danielsson 50FR på nya pb:n 24.01 respektive 23.39 som tar dom båda till A-final. Sist ut är Isabelle Brodd på 200BR med tiden 2.46.21. På finalpasset inleder Lea med att simma 50BR nästan på förmiddagens pers med tiden 33.93, och Erik och Jacob gör fina prestationer på 50FR, också precis över pb, med tiderna 24.15 respektive 23.49. Jacobs simning ger honom även en andra plats och en silvermedalj.

 

Andra dagen inleddes med Jacob Danielsson och Erik Falk på 100FR med tiderna 52.89 respektive 52.58 som tog dem till A-final därefter simmar Lea Granert precis över pb på 100BR med tiden 1.14.39 som tog henne till B-final, följt av Erik Falk som simmade 100RY med tiden 1.03.07. Sist på passet hade vi Jacob Danielsson på 50FJ med tiden 24.69 som tog honom till A-final, och därefter Isabelle Brodd på 100BR som persar både på öppningen med tiden 35.85 och totaltiden med tiden 1.16.33. På finalpasset tog ytterligare en medalj, hans simning räckte till en brons medalj denna gång. 

Klubbmästerskap 2021
2021-12-23 06:29
foto: Stefan Åkesson

Förra helgen gick vårt årliga klubbmästerskap (KM) av stapeln. Detta blev årets sista tävling för våra polisen-simmare som simmade snabbt och hade det kul tillsammans under lördagsmorgonen. I direkt anslutning till KM simmades utmanaren. Både KM och utmanaren hade ca 100 deltagare var.

Medaljer delades ut till alla som deltog på KM. De snabbaste simmarna på 100 medley fick även ett speciellt pris från vår sponsor HEAD.

Ett extra stort tack vill vi tillägna till våra funktionärer som gjorde det möjligt att genomföra tävlingarna.

 

Resultat   Bilder

Erik Falk representerade Sverige på NM
2021-12-05 21:49
Efter fina prestationer under SM blev Erik Falk uttagen att representera Sverige på NM tävlingen vilket skedde under helgen i Upplands Väsby. Trots att han inte planerade denna tävling så fick vi se bra prestationer av honom. Han simmade 50 och 100m frisim och lagkapper. Lite oturligt knep Erik fjärde platsen på båda sträckorna men fick till slut en bronsmedalj i lagkappen 8x50m frisim. 
 
Erik berättade själv: "Jag är nöjd med simningarna under helgen, men hade lite stolpe ut i form av 4:e platser på både 50 och 100 fritt, bara en hundradel från brons på 50 fritt. Fick dock avsluta på ett bra sätt med en bronspeng på 8x50 fritt!"
 
Stor succé på SM
2021-11-30 20:59
Rik lovade att ha kostym på sig om vi fick två simmare i samma final. Stiligt!

SM på hemmaplan 24-28/11 bjöd på riktigt fina simningar från våra SPIF-simmare! Vi hade totalt sju simmare som representerade vår förening under mästerskapet.

Våra simmare tog tre medaljer, kvalificerade sig till åtta finaler och slog flertalet personliga rekord. Erik Falk tog hem två JSM-silver, på 50 respektive 100 frisim. Han simmade även A-final på dessa sträckor samt B-final på 100 och 200 medley.

Jacob Danielsson tog en bronsmedalj på 50 fjärilsim samt simmade A-finaler på 100 fjäril, 50 och 100 fritt där han tog två fjärdeplatser och en femteplats.

Både Lea Granert (50 och 100 bröstsim) och Isabelle Brodd (200 bröstsim) var väldigt nära B-finaler med fina tider.

Gustav Niring, Pijus Guvenius, Ali Jaafar och Malin Ekstrand simmade lagkapper och extralopp för att förbättra sina tider och kvalificera sig till kommande tävlingar. Stort grattis till alla simmare samt tränare Rik Op het Veld och Mattia Lentini.

 

Resultat

Polisen på kortbane-DM i Torvalla
2021-10-24 19:13

I helgen (23-24/10) deltog vi i kortbane-DM i Torvalla Simhall.

Vi fick se många fina simningar och resultat från Polisengänget!

 

Medaljer:

Jacob Danielsson, guld 100 fritt 

Erik Falk , silver 100 fritt, silver 100 rygg, silver 50 fritt

Lea Granert, brons 100m medley

Lagkapps-brons 4x100 fritt, Jacob Danielsson, Pijus Guvenius, Rik Op het Veld, Erik Falk

 

Övriga deltagare som hade kvalat till DM och var med och gjorde fina insatser var:

Isabelle Brodd, Klara Klingberg, Gustav Niring, Victor Wågström, Axel Lewander och Malin Ekstrand

 

Resultat

HEAD to Head 2021
2021-10-11 22:30

Head to Head 2021 hölls i helgen på Eriksdalsbadet och vi kunde för första gången på länge välkomna publik till tävlingen!

 

Tävlingen genomfördes med försökspass på förmiddagarna och direktfinaler och finaler på eftermiddagarna. Vi hade många deltagare från olika klubbar, både från Stockholm och från andra delar av landet. Fina simningar och personliga rekord radades upp under dagarna två.

 

Vi vill tacka alla deltagare och alla er som möjliggjorde tävlingen genom att ställa upp som funktionärer!

 

Resultat på livetiming

Följ oss på instagram!
Se vår simlinje
Ladda ner medlemsappen!
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
 
Sponsorer
 
Partners
Vår bildsida