SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stockholmspolisens IF
Simförening

Stockholmspolisens IF Simförening

Välkommen till vår webbsida. Bli en del av ett fantastiskt team!
Läs mer om vår förening...

Nyheter

SPIF Simförening glänste på SM i simning
2023-11-27 20:59

Årets svenska mästerskap i simning i kortbana blev en succé för Stockholmspolisens IF Simförening. På Valhallabadet i Göteborg levererade vår trupp, som bestod av 13 simmare, utmärkta prestationer och tog hem fyra medaljer. Jacob Danielsson glänste lite extra med två individuella medaljer – silver på 50 fjärilsim och brons på 100 fjärilsim. Lagkapperna bidrog också till medaljskörden med två silver på 4x50 medley och 4x50 frisim. Klubben har dessutom avancerat i SM-poänglistan och intog i år en imponerande elfte plats. 

Samarbete med Sponsorhuset
2023-11-21 10:32

I en värld där varje klick och varje köp kan göra en skillnad, är det med stor glädje vi meddelar vårt samarbete med Sponsorhuset, en plattform som förvandlar vanlig online-shopping till en möjlighet att stötta Stockholmspolisens IF Simförening. Tack vare vårt samarbete med Sponsorhuset, en pionjär i att kombinera e-handel med föreningsstöd, har vi nu en unik möjlighet att dra nytta av deras generösa system som delar ut återbäring inte bara till köparen utan även till vår förening. Det är ett enkelt, men kraftfullt sätt att stödja oss, utan extra kostnad för dig.

Jacob Danielsson: Att simma i takt med arbetslivet
2023-11-08 11:58

Polisensimmaren Jacob Danielsson som i somras representerade Sverige i World University Games i Kina har precis avslutat ett simpass i Eriksdalsbadet. Han är en 25-årig simmare som haft en lite annorlunda resa till framgångarna. Jacob, en "late bloomer”, kombinerar heltidsarbete med simningen och har aldrig varit bättre än han är nu. Han är uttagen att representera Sverige på NM i Tartu, Estland och är även en kandidat för att delta i EM.

Zoggs Zwim Stockholm 2023
2023-10-15 20:01

Förra helgen, 7-8/10, gick vår tävling Zoggs Zwim Stockholm av stapeln! Det blev en lyckad tävling med stort deltagande.

 

På plats fanns omkring 800 simmare från ca 25 klubbar i Sverige och Finland, 80-talet funktionärer och en engagerad publik! Det bjöds på snabba simningar med många nya personbästa både från våra egna simmare och från andra klubbar. Vår egen polisensimmare Rudolfs Stupans slog till med inte mindre än 3 st nya svenska dövsimningsrekord i grenarna 50 frisim, 100 frisim och 50 ryggsim!

 

Ett stort grattis säger vi till "Bästa Zoggs Zimmaren" på herr- och damsidan som kammade hem prispengar för bästa totala prestation (tre bästa lopp).

På damsidan vann Lisa Nystrand (Neptun), följd av Aliisa Soini (Uinti, Åbo) och Venla Holma (Uinti, Åbo). På herrsidan vann Melker Rosengren (Väsby), tvåa kom Olle Sköld (Neptun) och trea Patric Ridell (Neptun).

 

Vi vill också uppmärksamma vår polisensimmare Jacob Danielsson som simmade 50 fjäril på tiden 23.26, vilket är det 4:e snabbaste simmare någonsin i Sverige!

 

Vi vill rikta ett STORT TACK till alla som har hjälpt till och till alla deltagare på Zoggs Zwim Stockholm!

 

Resultat

Bilder

Jan Lundin (1942 - 2023)
2023-05-16 20:10

Det är med stor sorg vi nåtts av beskedet att vår hedersmedlem Jan ”Ludde” Lundin somnade in den 10 maj i år.  

 

Ludde föddes i Stockholm 1942 och tävlade i simning för Stockholms Polisens IF när han var med på OS i Tokyo 1964. Han var då med i de båda lagkapperna på 4 x 100 m och 4 x 200 m frisim där Sverige nådde en fin 5:e-plats i båda.

 

Han representerade även Sverige på flera andra internationella mästerskap och tog bl.a. brons i lag på europamästerskapen i simning 1962 och 1966. 

 

Han har efter sin simkarriär fått motta flertalet fina utmärkelser och priser för sina insatser i och vid sidan av bassängen. Han tog år 2020 bl.a. emot Svenska simförbundets Förtjänstmedalj i Guld. 

 

Han fortsatte efter sin aktiva simkarriär att engagera sig i simningen, föreningslivet och Stockholmspolisens IF. Han var en förebild och för många av oss ett bekant ansikte. De sista åren var han även en given ordförande på våra årsmöten där han gladeligen delade med sig av anekdoter från sitt rika idrottsliv. 

 

Vi minns honom med värme och våra tankar går till hans närmaste.

Årets priser utdelade på årsmötet
2023-03-23 10:00

Stockholmspolisens IF Simförening höll sitt årsmöte den 22:a mars klockan 19:00. Mötet hölls både digitalt via Teams och fysiskt på Eriksdalsbadet, i det stora konferensrummet.

 

Sverker Falk blev omvald till ordförande och styrelsen fortsätter sitt arbete i samma konstellation som förra året. Endast medlemmar hade rösträtt på årsmötet, men vi hade några fler som deltog och lyssnade på mötet

 

Föreningen delade ut årets priser under mötet och de tre utmärkelserna gick till:

  • Årets profil: Pijus Guvenius
  • Årets ledare: Penelope Rojas
  • Årets prestation: 4x50m lagkapp med Jacob Danielsson, Daniel Ruijs, Erik Falk och Erik Brandt.

Det var en spännande kväll för föreningens medlemmar och pristagarna, som alla visade upp imponerande prestationer och engagemang under det gångna året.

Nybörjarkurs i crawl för äldre vuxna
2023-01-04 10:37

Som ett nytt initiativ har vi i SPIF valt att utöka kursutbudet inom våra populära crawlkurser med en grupp som endast riktar sig till vuxna över 65 år. Den här gruppen är på nybörjarnivån Steg 1 och är på 12 kurstillfällen à 60 minuter. Priset är samma som för 8 kurstillfällen, så en kursomgång kostar endast 1900 kr. Med fler erfarna och kompententa tränare per simmare, och fler kurstillfällen, är tanken att tempot ska bli lite lugnare och mer anpassat efter varje deltagares förmåga. Målet är fortfarande samma, att få en givande träningsupplevelse och en grundläggande kunskap i crawl. 

 

Kraven för att få delta är samma som de vanliga steg 1-kraven samt att man är 65 år eller äldre. Så om du som är över 65 år, eller någon du känner, är sugen på att börja lära sig crawla i denna nya grupp, kolla upp grupputbudet redan nu! Inför kursstart vecka 2 finns det fortfarande några platser kvar att boka. 

 

Se mer information under vår crawlkurs-flik, annars kan du boka direkt HÄR! 

Kortbane-SM/JSM 2022
2022-11-28 15:53

Årets SM/JSM-tävlingar i kortbana på Eriksdalsbadet i Stockholm är över, och återigen har våra simmare, tränare och SPIF-supporters på läktaren representerat vår klubb på ett fantastiskt sätt!

 

Simmarna på plats var Daniel Ruijs, David Alonso, Erik Brandt, Erik Falk, Gustav Niring, Isabelle Brodd, Jacob Danielsson, Lea Granert, Oliver Rasool, Pijus Guvenius och Victor Wågström och tränare på plats under hela mästerskapet var Rik Op Het Veld. Vi såg många starka individuella simningar i både försök och final, samt flera snabba lagkapper från junior- och seniorherrarna.

 

Förutom att vi sett nya personbästa från nästan alla våra simmare vill vi uppmärksamma några särskilda insatser från veckan: Jacob Danielsson och Erik Falk har återigen synts till ordentligt både i finaler och på prispallen. Individuellt lyckades Jacob kamma hem ett SM-silver (50 frisim), och Erik två JSM-guld (50 och 100 frisim) samt ett JSM-brons (200 frisim). Erik Falk, Jacob Danielsson, Daniel Ruijs och Erik Brandt tog även SM-bronset i 4x50 frisim. I finalerna såg vi också Erik Brandt individuellt på 50 ryggsim, samt Lea Granert på 50 och 100 bröstsim.

 

Vilken SM-vecka vi har haft! Nu får gänget lite vila för att sedan ladda om inför kommande tävlingar, däribland vårt eget klubbmästerskap som går av stapeln den 18e december!

Head to Head 2022
2022-10-11 11:04

Vår Head to Head-tävling har passerat, och ännu en gång med stor succé. 

 

Med nästan 1000 deltagare från 3 olika länder, närmre 100 funktionärer och en taggad publik blev det en fullspäckad och riktigt lyckad tävling som vår förening arrangerade. Vi såg riktigt snabba simningar och många nya personbästa både från våra egna simmare och de från andra klubbar. 

 

Ett extra grattis säger vi till de herr- och damsimmarna som kammade hem prispengarna för bästa totala prestation (tre bästa lopp). På damsidan vann Aliisa Soini (Aurajoen Uinti Ry), följt av Josefin Lindkvist (Simklubben Neptun) och Christine Ekman (Simklubben Neptun) på prispallen. På herrsidan var det ingen mindre än vår egna Jacob Danielsson (Stockholmspolisens IF Simförening) som tog förstaplatsen! Tvåa var Rasmus Hanson (Spårvägen Simförening) och trea Tim Rogersson (Simklubben Neptun). 

 

Stort tack till alla som har hjälpt till och deltagit på vår sista Head to Head-tävling! 

 

Nästa gång vi ses på tävlingen har den ett nytt namn, då vår sponsor har bytt namn till Zoggs.

 

Resultat

Följ oss på instagram!
Se vår simlinje
Ladda ner medlemsappen!
 
Våra tävlingar
Sponsorer
Sociala medier
Samarbetspartner