SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stockholmspolisens IF
Simförening

Stockholmspolisens IF Simförening

Välkommen till vår webbsida. Bli en del av ett fantastiskt team!
Läs mer om vår förening...

Nyheter

Hej och varmt välkomna till höstterminen hos Stockholmspolisens IF Simförening!
2023-08-25 10:00

Vi hoppas att ni ska få en spännande och givande termin tillsammans med oss!

 

Vilka är vi?
Polisen Sim har ca 1500 simmare fördelade på över 140 grupper. Vi har fler än 60 engagerade tränare som finns där för att guida och stödja er. Deras utbildning är prioriterad och många har gått kurser som anordnats av Svenska Simförbundet. 

 

Vi har grupper för alla, från nybörjare till elit. Vi försöker ständigt utveckla vår förening och för närvarande arbetar vi med "Strategi 2025". Den innehåller riktlinjer från Simförbundet som stävar mot ett livslångt idrottande. Som ett led i detta arbete drog vi i våras igång en crawlkurs riktad till dem som är 65 år och äldre. Efter ett stort intresse för den kursen har vi beslutat att utöka antalet platser nu i höst.

 

Efter varje termin skickar vi ut en enkät för att fånga upp era tankar och åsikter. Utifrån enkäten skapar vi handlingsplaner för att fortsätta förbättra vår verksamhet.

 

Tävlingar

Under året genomför två stora tävlingar samt ett klubbmästerskap.

Närmast på tur står Zoggs Zwim Stockholm i oktober. Detta evenemang har vuxit till att bli en av Sveriges mest framstående simtävlingar och drar till sig intresse från både nationella och internationella klubbar. För att kunna genomföra tävlingen behöver vi ert stöd. Om ni är intresserade av att hjälpa till, erbjuder vi en gratis kurs för tävlingsfunktionärer den 16 september. Anmälan kan göras här.

 

Polisenstilen

Inom Polisen Sim har vi något som vi kallar Polisenstilen som är viktig att alla våra medlemmar är bekanta med. Den representerar vår klubbfilosofi, våra värderingar och hur vi förväntar oss att våra medlemmar och anställda agerar.

 

Vad innebär då Polisenstilen?

  • Att erbjuda alla ungdomar en solid simutbildning i en positiv och stöttande miljö.
  • Ett klart ställningstagande mot våld, droger och rasism, medan vi främjar kamratskap, gemenskap och rättvisa.
  • Oavsett om man strävar efter att bli en elitidrottare eller inte, finns det alltid en plats för alla inom Stockholmspolisens IF Simförening.

 

En mer detaljerad beskrivning av Polisenstilen hittar ni här.

För ytterligare frågor, se gärna Vanliga Frågor & Svar innan ni kontaktar oss.
Återigen, varmt välkomna!

 

Sverker Falk, ordförande

Jan Lundin (1942 - 2023)
2023-05-16 20:10

Det är med stor sorg vi nåtts av beskedet att vår hedersmedlem Jan ”Ludde” Lundin somnade in den 10 maj i år.  

 

Ludde föddes i Stockholm 1942 och tävlade i simning för Stockholms Polisens IF när han var med på OS i Tokyo 1964. Han var då med i de båda lagkapperna på 4 x 100 m och 4 x 200 m frisim där Sverige nådde en fin 5:e-plats i båda.

 

Han representerade även Sverige på flera andra internationella mästerskap och tog bl.a. brons i lag på europamästerskapen i simning 1962 och 1966. 

 

Han har efter sin simkarriär fått motta flertalet fina utmärkelser och priser för sina insatser i och vid sidan av bassängen. Han tog år 2020 bl.a. emot Svenska simförbundets Förtjänstmedalj i Guld. 

 

Han fortsatte efter sin aktiva simkarriär att engagera sig i simningen, föreningslivet och Stockholmspolisens IF. Han var en förebild och för många av oss ett bekant ansikte. De sista åren var han även en given ordförande på våra årsmöten där han gladeligen delade med sig av anekdoter från sitt rika idrottsliv. 

 

Vi minns honom med värme och våra tankar går till hans närmaste.

Årets priser utdelade på årsmötet
2023-03-23 10:00

Stockholmspolisens IF Simförening höll sitt årsmöte den 22:a mars klockan 19:00. Mötet hölls både digitalt via Teams och fysiskt på Eriksdalsbadet, i det stora konferensrummet.

 

Sverker Falk blev omvald till ordförande och styrelsen fortsätter sitt arbete i samma konstellation som förra året. Endast medlemmar hade rösträtt på årsmötet, men vi hade några fler som deltog och lyssnade på mötet

 

Föreningen delade ut årets priser under mötet och de tre utmärkelserna gick till:

  • Årets profil: Pijus Guvenius
  • Årets ledare: Penelope Rojas
  • Årets prestation: 4x50m lagkapp med Jacob Danielsson, Daniel Ruijs, Erik Falk och Erik Brandt.

Det var en spännande kväll för föreningens medlemmar och pristagarna, som alla visade upp imponerande prestationer och engagemang under det gångna året.

Nybörjarkurs i crawl för äldre vuxna
2023-01-04 10:37

Som ett nytt initiativ har vi i SPIF valt att utöka kursutbudet inom våra populära crawlkurser med en grupp som endast riktar sig till vuxna över 65 år. Den här gruppen är på nybörjarnivån Steg 1 och är på 12 kurstillfällen à 60 minuter. Priset är samma som för 8 kurstillfällen, så en kursomgång kostar endast 1900 kr. Med fler erfarna och kompententa tränare per simmare, och fler kurstillfällen, är tanken att tempot ska bli lite lugnare och mer anpassat efter varje deltagares förmåga. Målet är fortfarande samma, att få en givande träningsupplevelse och en grundläggande kunskap i crawl. 

 

Kraven för att få delta är samma som de vanliga steg 1-kraven samt att man är 65 år eller äldre. Så om du som är över 65 år, eller någon du känner, är sugen på att börja lära sig crawla i denna nya grupp, kolla upp grupputbudet redan nu! Inför kursstart vecka 2 finns det fortfarande några platser kvar att boka. 

 

Se mer information under vår crawlkurs-flik, annars kan du boka direkt HÄR! 

Kortbane-SM/JSM 2022
2022-11-28 15:53

Årets SM/JSM-tävlingar i kortbana på Eriksdalsbadet i Stockholm är över, och återigen har våra simmare, tränare och SPIF-supporters på läktaren representerat vår klubb på ett fantastiskt sätt!

 

Simmarna på plats var Daniel Ruijs, David Alonso, Erik Brandt, Erik Falk, Gustav Niring, Isabelle Brodd, Jacob Danielsson, Lea Granert, Oliver Rasool, Pijus Guvenius och Victor Wågström och tränare på plats under hela mästerskapet var Rik Op Het Veld. Vi såg många starka individuella simningar i både försök och final, samt flera snabba lagkapper från junior- och seniorherrarna.

 

Förutom att vi sett nya personbästa från nästan alla våra simmare vill vi uppmärksamma några särskilda insatser från veckan: Jacob Danielsson och Erik Falk har återigen synts till ordentligt både i finaler och på prispallen. Individuellt lyckades Jacob kamma hem ett SM-silver (50 frisim), och Erik två JSM-guld (50 och 100 frisim) samt ett JSM-brons (200 frisim). Erik Falk, Jacob Danielsson, Daniel Ruijs och Erik Brandt tog även SM-bronset i 4x50 frisim. I finalerna såg vi också Erik Brandt individuellt på 50 ryggsim, samt Lea Granert på 50 och 100 bröstsim.

 

Vilken SM-vecka vi har haft! Nu får gänget lite vila för att sedan ladda om inför kommande tävlingar, däribland vårt eget klubbmästerskap som går av stapeln den 18e december!

Head to Head 2022
2022-10-11 11:04

Vår Head to Head-tävling har passerat, och ännu en gång med stor succé. 

 

Med nästan 1000 deltagare från 3 olika länder, närmre 100 funktionärer och en taggad publik blev det en fullspäckad och riktigt lyckad tävling som vår förening arrangerade. Vi såg riktigt snabba simningar och många nya personbästa både från våra egna simmare och de från andra klubbar. 

 

Ett extra grattis säger vi till de herr- och damsimmarna som kammade hem prispengarna för bästa totala prestation (tre bästa lopp). På damsidan vann Aliisa Soini (Aurajoen Uinti Ry), följt av Josefin Lindkvist (Simklubben Neptun) och Christine Ekman (Simklubben Neptun) på prispallen. På herrsidan var det ingen mindre än vår egna Jacob Danielsson (Stockholmspolisens IF Simförening) som tog förstaplatsen! Tvåa var Rasmus Hanson (Spårvägen Simförening) och trea Tim Rogersson (Simklubben Neptun). 

 

Stort tack till alla som har hjälpt till och deltagit på vår sista Head to Head-tävling! 

 

Nästa gång vi ses på tävlingen har den ett nytt namn, då vår sponsor har bytt namn till Zoggs.

 

Resultat

Sum-Sim 2022
2022-07-17 20:29

Tävlingen hölls i Norrköping. Vår förening representerades av simmarna Klara Klingberg, Evelina Kopparberg, Jonatan Frisendahl med tränaren Mattia Lentini på plats.

 

Vi såg flera fina nya personliga rekord av alla våra simmare. Klara Klingberg tog sig till final på 50m ryggsim och hamnade på en sjunde plats som bästa placering under mästerskapen. Även Jonatan Frisendahl slog sitt PB på 100m ryggsim och placerade sig på en 16:e plats. Evelina Kopparberg fick en 25:e plats på 100m ryggsim.

 

Grattis till alla och era fina prestationer och nu är det dags för ett välförtjänat sommarlov!

 

Resultat

SM/JSM i Linköping
2022-07-08 12:22

Sommarens SM/JSM som hölls i Linköping är över och våra SPIF-simmare på plats gjorde riktigt starka insatser och representerade klubben på ett fantastiskt sätt!

 

Simmarna på plats var Erik Falk, Gustav Niring, Isabelle Brodd, Jacob Danielsson, Lea Granert, Oliver Rasool, Pijus Guvenius och Victor Wågström och medföljande tränare var Rik Op Het Veld. Vi såg många fina individuella lopp i både försök och final, samt 3 lagkapper (4x100 frisim junior-herrar och 4x100 medley junior- och senior-herrar). 

 

Från veckan vill vi särskilt uppmärksamma Erik Falks fina insatser som resulterade i både finalsimningar och 4 individuella medaljer. Totalt blev det ett JSM-guld och SM-silver (50 fritt), JSM-silver (100 fritt) samt JSM-brons (200 medley). Som resultat av en riktigt fin säsong har Erik dessutom blivit uttagen till EM i Rom i augusti. STORT grattis säger vi!

 

Några ytterligare omnämnanden från veckan: Oliver Rasool satte sina första A-kval till JSM på sträckorna 50 fritt och 50 fjäril! Lea Granert simmade sina första SM-finaler med sträckorna 50 bröstsim (B-final) och 200 bröstsim (A-final). Även Jacob Danielsson gjorde fina finallopp på 50 fritt (A-final), 50 fjäril (B-final) och 100 fjäril (A-final).

 

Vilken SM-vecka! Nu är det endast Sum-Sim kvar nästa helg i Nörrköping!

 

Resultat

HEAD Summer Cup 2022
2022-07-08 11:12

Vi anordnade "en vanlig icke corona anpassad" HEAD Summer Cup i helgen 1-3 juli. Med fyllda läktare hejade föräldrar,syskon och klubbkompisar fram alla simmare till fantastiska prestationer i vattnet. Vi hade 800+ simmare från tre olika länder från olika 40 föreningar. Tävlingen blev en succé tack vara alla som ställde upp som funktionärer och såklart alla simmare och ledare som deltog. 

Vi ses igen nästa år 30 juni - 2 juli 2023!

 

Resultat

Följ oss på instagram!
Se vår simlinje
Ladda ner medlemsappen!
 
Våra tävlingar
Sponsorer
Sociala medier
Samarbetspartner