SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stockholmspolisens IF
Simförening
Swimopen - Sim & Hälsa grupper
Fortsätt simma utan kravet att tävla med Stockholmspolisens IF Simförening!
Utveckla din simning utan att tävla
Vi på SPIF Simförening vill att simning ska kunna utgöra en naturlig del av ungas uppväxt. Förutom att simkunskap är allmänt nyttigt av grundläggande skäl, är simidrotten en lättillgänglig och social träningsform som på ett skonsamt sätt bygger upp styrka och kondition. Den allsidiga simningen utgörs helt enkelt av hälsosamma, sociala och roliga stunder, för de som älskar att träna i vattnet! 

Våra grupper inom Swimopen - Sim & Hälsa har inget krav på tävling. Då stress och press inför tävling inte passar alla, vill vi på SPIF erbjuda ungdomar chansen att stanna kvar och utveckla sin simning oavsett prestation- eller ambitionsnivå, där just tävlandet uteblir. Föreningen är väldigt förstående till den individuella synen på tävling, och hur denna kan komma att ändras över tiden. Därför kan man alltid prata med sin tränare, och byta mellan mästerskapsgrupper och icke-tävlingsgrupper när en sådan önskan skulle uppstå.

Se vilka grupper för Swimopen - Sim och Hälsa som erbjuds samt vilka nivåer de motsvarar på aktuellt grupputbud och nivåbeskrivningar. 

Vi på Stockholmspolisens IF Simförening vill kunna hålla en hög kvalité på våra badhus och vår verksamhet, för såväl simmarnas som tränarnas och badpersonalens skull, därför är det viktigt att man respekterar dessa ordningsregler.

Sim & Hälsa (S&H)
Från och med våren 2021 kommer vårt Swimopen-koncept genomgå en del förändringar. Bland annat byter det namn till Sim & Hälsa, som på ett tydligare sätt förmedlar vad grupperna ska representera. Det kommer även tillkomma en grupp: S&H Elit (motsvarar mästerskap grupperna), för äldre simmare som vill fortsätta med simningen utan att vara tävlingsidrottare. Denna grupp kommer utgöra en brygga över till Mastersgruppen.

Den bakomliggande tanken och målet med förnyandet av vårt koncept är att alla inom föreningen ska kunna utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och själva välja varför de simmar, oavsett om det är för att det är roligt, för att må bra eller för att tävla på elitnivå. 
 
Vad innebär detta?
Förändringen av S&H-grupperna innebär att vi kommer implementera en ny träningsplan och en större variation av träningsformer för grupperna S&H Guld och S&H Elit. Vi vill förenkla övergången till simrelaterade idrottsgrenar, såsom triathlon, swim-run och livräddning, genom att inkludera dessa i träningsplanen. Notera att utrustning, som exempelvis våtdräkt, bekostas av klubben för att öka tillgängligheten. Förutom detta kommer det att organiseras gemensam landträning, som gym och cross fit.

Vidare kommer det att finnas möjlighet till utbildning till assistent för simmare som fyllt 15 år, samt vidareutbilningar till ledare för de som fyllt 18 år. Detta för att uppmuntra en större andel att stanna kvar i föreningen. För mer information om detta, gå till utbildning. 
  
Extra aktiviteter
För de som vill och tycker att det är roligt kommer det organiseras 6 tävlingar per år för S&H Guld och S&H Elit. Dessa utgörs av 5 simtävlingar samt ett klubbmästerskap (KM) inom swim-run, triathlon och öppet vatten. Tävlingarna kommer simmarna alltså frivilligt kunna delta i utan att behöva gå i mästerskapsgrupperna. 

Viktiga datum (ändrade på grund av stängda simhallar)
Startdatum: vecka 4 (25-31 januari)
Sportlov: vecka 9 (1-7 mars)
Påsklov: vecka 13 (29 mars-5 april) 
Slutdatum: vecka 20: (17-23 maj)

Terminsavgifter

Grupp

 Terminsavgift

 Träningstillfällen

S&H brons

 2 000 kr 

 1 ggr/ vecka (15 veckor)                                                     

S&H silver

 2 550 kr           

 2 ggr/ vecka

S&H guld

 2 750 kr

 3 ggr/ vecka

S&H elit

 2 850 kr

 3 ggr/ vecka


Observera att en medlemsavgift tilkommer för icke-medlemmar.

Kontakt och bokning
Vid frågor, vänligen meddela simskola@polisensimning.se
För att boka plats, klicka här!

Observera att S&H Elit ännu inte är bokningsbar. Denna grupp tillkommer inom kort.

Bokning till VT 2021
Bokning till vårterminen 2021 öppnar kl. 08.00 den 10 december för medlemmar  
och kl. 08.00 den 15 december för nya medlemmar. Från och med nästa termin sker all bokning via hemsidan. För att delta krävs det att man är medlem (för information om medlemskap klicka här).
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
 
Sponsor
 
Partners
Vår bildsida