SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stockholmspolisens IF
Simförening

Sim & Hälsa grupper
Fortsätt simma utan kravet att tävla med Stockholmspolisens IF Simförening!

Viktiga datum för bokningar

 

Hösttermin:

Den 15 juni kl. 9:00 öppnar vi bokningen för nuvarande medlemmar.  

Den 20 juni kl. 9:00 öppnar vi bokningen för icke-medlemmar.

 

Vårtermin:

Den 15 december kl. 9:00 öppnar vi bokningen för nuvarande medlemmar.  

Den 20 december kl. 9:00 öppnar vi bokningen för icke-medlemmar.

 

Observera att bokningarna till simskola öppnar kl 8:00. 

Vi rekommenderar att man gör en intresseanmälan på vår webbsida för att få ett mejl när det blir dags att boka

 

Viktiga datum VT24:
Startdatum: Vecka 4 (22–28 januari)
SportlovVecka 9 (26 februari- 3 mars)

Påsklov: Vecka 13-14 (torsdag 28 mars-onsdag 3 april)
Slutdatum: Vecka 20 (13-19 maj)

 

Utveckla din simning utan att tävla

Vi på SPIF Simförening vill att simning ska kunna utgöra en naturlig del av ungas uppväxt. Förutom att simkunskap är allmänt nyttigt av grundläggande skäl, är simidrotten en lättillgänglig och social träningsform som på ett skonsamt sätt bygger upp styrka och kondition. Den allsidiga simningen utgörs helt enkelt av hälsosamma, sociala och roliga stunder, för de som älskar att träna i vattnet! 
 
Våra grupper inom Sim & Hälsa har inget krav på tävling. Då stress och press inför tävling inte passar alla, vill vi på SPIF erbjuda ungdomar chansen att stanna kvar och utveckla sin simning oavsett prestation- eller ambitionsnivå, där just tävlandet uteblir. Föreningen är väldigt förstående till den individuella synen på tävling, och hur denna kan komma att ändras över tiden. Därför kan man alltid prata med sin tränare, och byta mellan mästerskapsgrupper och icke-tävlingsgrupper när en sådan önskan skulle uppstå.
 
Se vilka grupper för Sim och Hälsa som erbjuds samt vilka nivåer de motsvarar på aktuellt grupputbud och nivåbeskrivningar. 
 
Vi på Stockholmspolisens IF Simförening vill kunna hålla en hög kvalité på våra badhus och vår verksamhet, för såväl simmarnas som tränarnas och badpersonalens skull, därför är det viktigt att man respekterar dessa ordningsregler.
 
Sim & Hälsa (S&H)
Sim & Hälsa - som på ett tydligare sätt förmedlar vad grupperna ska representera. Den bakomliggande tanken och målet med förnyandet av vårt koncept är att alla inom föreningen ska kunna utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och själva välja varför de simmar, oavsett om det är för att det är roligt, för att må bra eller för att tävla på elitnivå. 
 
Vad innebär detta?
Förändringen av S&H-grupperna innebär att vi kommer implementera en ny träningsplan och en större variation av träningsformer för grupperna S&H Guld och S&H Elit. Vi vill förenkla övergången till simrelaterade idrottsgrenar, såsom triathlon, swim-run och livräddning, genom att inkludera dessa i träningsplanen. Notera att utrustning, som exempelvis våtdräkt, bekostas av klubben för att öka tillgängligheten. Förutom detta kommer det att organiseras gemensam landträning, som gym och cross fit.
 
Vidare kommer det att finnas möjlighet till utbildning till assistent för simmare som fyllt 15 år, samt vidareutbilningar till ledare för de som fyllt 18 år. Detta för att uppmuntra en större andel att stanna kvar i föreningen. För mer information om detta, gå till utbildning. 
  
Extra aktiviteter
För de som vill och tycker att det är roligt kommer det organiseras 6 tävlingar per år för S&H Guld och S&H Elit. Dessa utgörs av 5 simtävlingar samt ett klubbmästerskap (KM) inom swim-run, triathlon och öppet vatten. Tävlingarna kommer simmarna alltså frivilligt kunna delta i utan att behöva gå i mästerskapsgrupperna. 
 
Terminsavgifter

Grupp

 Terminsavgift

 Träningstillfällen

S&H brons

 2 100 kr 

 1 ggr/ vecka (15 veckor)                                                     

S&H silver

 2 650 kr           

 2 ggr/ vecka

S&H guld

 2 850 kr

 3 ggr/ vecka

S&H elit

 2 950 kr

 3 ggr/ vecka

 
Observera att en medlemsavgift tilkommer för icke-medlemmar.
 
Kontakt och bokning
Vid frågor, vänligen meddela simskola@polisensimning.se
För att boka plats, klicka här!
 
Observera att S&H Elit ännu inte är bokningsbar. Kontakta oss i fall ni vill provsimma med gruppen.
 
Nyheter från föreningen
 
Våra tävlingar
Sponsorer
Sociala medier
Samarbetspartner