SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stockholmspolisens IF
Simförening
Simskola
Vanliga frågor

När öppnar anmälan inför HT21?

Vi har öppnat bokningarna till hösten nu. För att se vilka grupper och bassänger som finns tillgängliga, var god klicka på länken nedan:
https://sportadmin.se/book/?F={00BC8438-39F3-466F-887B-61C5459584B4

 

Jag kan inte se grupper för perioden jag skulle vilja boka på bokningssidan. Vad betyder det?

Om du inte kan se gruppen för perioden du vill boka lektioner för (tex VT, HT eller Sommar) betyder det att dessa grupper ännu inte är öppna för bokningar. Om du vill ha ett exakt datum för när man kan boka, kontakta oss på simskola@polisensimning.se för att läggas till i vår infomejl-lista.  

 

Vi fick inte plats i den grupp vi önskade – vad kan vi göra? 

Tyvärr har vi inget kösystem för grupperna. Om gruppen du vill boka är full kan du välja ett av två alternativ: A) titta regelbundet på vår bokningssida om någon bokat av sin plats B) om du är ny medlem, kontakta oss på simskola@polisensimning.se så att vi kan lägga till dig i vår infomejl-lista så att du får info om när man kan boka för nästa termin.  

 

Jag har lagts till i klubbens infomejl-lista/kontaktlista. Vad betyder det? 

Att bli tillagd i klubbens infomejl-lista innebär inte att du har en garanterad plats i en grupp. Det betyder att du kommer att få information om datum, platser och planerade aktiviteter som vår klubb erbjuder. De på infomejl-listan kommer därför få prioriterad information om: vilka grupper/tider vi erbjuder och när bokningarna öppnas för alla grupper. 

 

Kan man ställa sig i kö för en plats? 

Nej, vi har inget kösystem för grupperna. Som nämnt ovan kan du istället

a) titta regelbundet på vår bokningssida om någon bokat av sin plats

b) om du är ny medlem, kontakta oss på simskola@polisensimning.se så att vi kan lägga till dig i vår infomejl-lista så att du får info om när man kan boka för nästa termin. 

 

Varför har mitt barn rekommenderats att gå samma grupp en gång till? 

Barn utvecklas olika snabbt. Det är vanligt att barn rekommenderas att gå samma grupp en gång till om alla kriterier för gruppen inte uppnåtts. När man går från en grupp till en annan (högre nivå) är kriterierna mer avancerade och kräver mer av simmaren. Om du har frågor om ditt barns simutveckling, var god kontakta ansvarig tränare direkt. Kontaktar ni oss på kontoret kan vi tyvärr inte ge information om varje enskild simmare.  

 

Var kan jag se grupprekommendationen för nästa termin (endast medlemmar)? 

För att se grupprekommendationen, följ instruktionerna nedan: 

- Gå till vår hemsida: https://www.polisensimning.se/start/?ID=36443 

- Klicka på ”Sommar 21-boka här” 

- Klicka på "Så fungerar det" längst upp till höger för mer information. 

Efter du har loggat in, visas den rekommenderade gruppen högst upp på bokningssidan och ger därmed en fingervisning till medlemmen om vilken grupp som är lämplig för just den.  

 

Vilken grupp passar bäst för mitt barn (endast nya medlemmar)? 

För att kunna avgöra vilken grupp som passar ditt barn bäst, var god läs gruppbeskrivningarna och kriterierna som finns på vår hemsida på denna länk noga: 

 

Simskola: https://www.polisensimning.se/sida/?ID=39099 

Sim & Hälsa: https://www.polisensimning.se/start/?ID=299576 

 

På vilka anläggningar/bassänger har vi verksamhet? 

Vi erbjuder simlektioner för barn på alla nivåer och åldrar på följande anläggningar:  

 

Eriksdalsbadet 

Forsgrenska badet 

Gubbängsbadet 

GIH-badet 

Kronobergsbadet 

Västertorps Simhall 

Skärholmens Simhall 

 

Mitt barn har gjort klart alla nivåer för simskola. Vad är nästa steg? 

För de som har gjort klar simskolenivå med oss kommer ditt barn erbjudas ett av följande alternativ: A) börja med en av våra Utmanaren-kurser eller B) börja med en av våra Sim- och hälsa kurser (Swimopen-kurser). För att ta reda på vilken av de två alternativen som passar bäst för ditt barn, var god kolla nivåbeskrivningen och kriterierna för dessa grupper på vår hemsida genom att klicka på den här länken: 

 

Sim & Hälsa grupper: https://www.polisensimning.se/start/?ID=299576 

 

Utmanaren grupper: https://www.polisensimning.se/sida/?ID=40403 

 

Vart vänder jag mig om jag som förälder har synpunkter på träningen? 

All konstruktiv feedback uppskattas av klubben. Vi strävar alltid efter att förbättra kvalitén på våra lektioner. Det mest effektiva sättet att ge feedback är att personligen prata med ansvarig tränare vid poolkanten antingen före eller efter lektionen. Om förbättring inte skett efter samtalet ber vi er kontakta oss på simskola@polisensimning.se. 

 

Vad kan jag göra om mitt barn inte vill hoppa i vattnet under lektionerna? 

Det är vanligt att simmare kan känna sig nervösa under de första simlektionerna. Vi rekommenderar att föräldrar tar följande steg för att stötta sina barn: 

 

1-Kom i god tid till träningarna så att ditt barn hinner ta det lugnt innan. 

2-Låt barnen sitta vid kanten och bara titta på, visa för barnet att det är helt okej att göra så. Det är viktigt att barnet inte känner någon press. 

3-Meddela alltid den ansvariga simtränaren om situationen - så kan ni hjälpas åt att hitta en lösning. 

4-Som sista alternativ: Att du som förälder är med i vattnet tills dess att barnet är tryggt och vågar vara själv i gruppen. 

 

Var god kom ihåg att vi har många simmare och trots att tränarna kommer att göra sitt bästa för att hjälpa en nervös simmare att hoppa i vattnet, har de inte möjlighet att hjälpa alla simmare individuellt. Vi ber därför föräldrar att ta hänsyn till de andra simmarna i gruppen och hjälpa till så mycket som möjligt att vänja barnet vid att vara i vattnet under simträningarna.  

 

Hur anmäler jag frånvaro? 

Var god kontakta simskola@polisensimning.se om du vet att ditt barn kommer att vara frånvarande från en träning. Vi vidarebefordrar informationen till ansvarig tränare.  

 

Får jag som förälder sitta och titta på när mitt barn har träning i undervisningsbassängen? 

Vi rekommenderar att föräldrar till simmare i grupperna Fisken och uppåt inte sitter vid poolkanten under lektionerna. Detta beror på att föräldrarnas närvaro kan vara distraherande för både simmare och tränare. Notera dock att vi inte har sittplatser vid poolen. 

 

För simmare i Baddaren, Sköldpaddan och Pingvinen får föräldrar sitta vid poolkanten eftersom barnen är yngre. Var dock uppmärksam på att det är viktigt att det inte blir för mycket folk vid poolkanten. Om ditt barn är bekvämt och självständigt i vatten rekommenderar vi att föräldrar inte tittar på. 

 

Vi ber er även att inte prata med simmarna eller tränarna under lektionerna. Detta kan vara distraherande och även påverka säkerheten eftersom tränarens uppmärksamhet ska vara på simmarna under hela lektionens gång och simmarna bör vara fokuserade på vad tränaren säger.  

 

Vilka avbokningsregler gäller för era kurser? 

Alla eventuella avbokningar eller önskemål om byten skall ske via mail admin@polisensimning.se. För avanmälan senare än 7 dagar före kursstart debiteras hela kursavgiften, ingen återbetalning sker. Undantag: vid uppvisande av läkarintyg kan återbetalning ske. 

 

Var god notera att kurserna kan komma att avbokas om vi inte har tillräckligt många simmare inbokade.  

 

Erbjuder ni privatlektioner? 

Vi erbjuder i dagsläget inte privatlektioner.  

 
 
Sponsor
 
Partners
Vår bildsida