SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stockholmspolisens IF
Simförening
Simskola
Vanliga frågor - simskola

När öppnar anmälan för simskola kurser? 

 
Hösttermin:
Den 15 juni kl. 8:00 öppnar vi bokningen för nuvarande medlemmar.  Bokningarna för vårterminen öppnar den 15/12 kl.8:00 för nuvarande medlemmar. 
Den 20 juni kl. 8:00 öppnar vi bokningen för icke-medlemmar.

 

Sommarsimskola:

För nuvarande medlemmar: 4 maj kl. 08:00 

För nya medlemmar: 8 maj kl. 08:00 


Vårtermin:
Den 15 december kl. 8:00 öppnar vi bokningen för nuvarande medlemmar.  Bokningarna för vårterminen öppnar den 15/12 kl.8:00 för nuvarande medlemmar. 
Den 20 december kl. 8:00 öppnar vi bokningen för icke-medlemmar.
 

Jag kan inte se grupper för perioden jag skulle vilja boka på bokningssidan. Vad betyder det?

Om du inte kan se gruppen för perioden du vill boka lektioner för (tex VT, HT eller Sommar) betyder det att dessa grupper ännu inte är öppna för bokningar. Om du vill ha ett exakt datum anmäl ditt intresse 

 

Jag fick inte plats i den grupp jag önskade – vad kan jag göra? 

Tyvärr har vi inget kösystem för grupperna. Om gruppen du vill boka är fullbokad har du två alternativ:

1) titta regelbundet på vår bokningssida om någon bokat av sin plats (det händer att folk hoppar av)

2) gör en intresseanmälan genom formuläret här för att få information om framtida bokningar osv.

 

Jag har anmält intresse genom formuläret. Vad betyder det? 

Att anmäla intresse innebär varken att du har en garanterad plats i en grupp eller att du står i kön utan det betyder att du kommer att få viktigt information om när vi öppnar anmälan igen osv. Du behöver alltså inte leta efter information på vår webbsida själv utan du blir påmind om det.  

 

Kan man ställa sig i kö för en plats? 

Nej, vi har inget kösystem för grupperna. Som nämnt ovan kan du istället

1) titta regelbundet på vår bokningssida om någon bokat av sin plats

2) gör en intresseanmälan genom formuläret här för att få information om framtida bokningar osv.

 

Varför har mitt barn rekommenderats att gå samma grupp en gång till? 

Barn utvecklas olika snabbt. Det är vanligt att barn rekommenderas att gå samma grupp en gång till om alla kriterier för gruppen inte uppnåtts. När man går från en grupp till en annan (högre nivå) är kriterierna mer avancerade och kräver mer av simmaren. Om du har frågor om ditt barns simutveckling, var god kontakta ansvarig tränare direkt. Kontaktar ni oss på kontoret kan vi tyvärr inte ge information om varje enskild simmare.  

 

Var kan jag se grupprekommendationen för nästa termin (endast medlemmar)? 

För att se grupprekommendationen, följ instruktionerna nedan: 

- Gå till vår hemsida

- Klicka på ”Boka en kurs! - Boka här” 

- Klicka på "Så fungerar det" längst upp till höger för mer information. 

Efter du har loggat in, visas den rekommenderade gruppen högst upp på bokningssidan och ger därmed en fingervisning till medlemmen om vilken grupp som är lämplig för just den.  

 

Var kag jag se informationen om bedömning och utmärkelser för mitt barn (endast simskola medlemmar)?

I slutet av terminen, kan alla simskola medlemmar se information om bedömning och utmärkelser för sitt barn. Den är tillgängligt digitalt i SportAdmin medlemsap, där kan man se informationen både om vilka märken och kriterier simmarna har klarat. Det finns två olika typer av kriterier. För det första är det kriterierna för simmärken (ex. baddaren blå, sköldpaddan, pingvinen silver, etc.). För det andra är det våra egna utmärkelser som hjälper er att veta vilka simmare som kommer att simma i vilka grupper nästa termin. Om du har ytterligare frågor om ditt barns bedömning, var god kontakta ansvarig tränare direkt. Kontaktar ni oss på kontoret kan vi tyvärr inte ge information om varje enskild simmare.  

 

Vilken grupp passar bäst för mitt barn (endast nya medlemmar)? 

För att kunna avgöra vilken grupp som passar ditt barn bäst, var god läs gruppbeskrivningarna och kriterierna som finns på vår hemsida på denna länk noga: 

Simskola grupper 

Utmanaren grupper

Sim & Hälsa grupper

 

På vilka anläggningar/bassänger har vi verksamhet? 

Vi erbjuder simlektioner för barn på alla nivåer och åldrar på följande anläggningar: Eriksdalsbadet, Forsgrenska badet, Gubbängsbadet, GIH-badet, Kronobergsbadet, Västertorps Simhall, Skärholmens simhall och Högdalens simhall. 

 

Mitt barn har gjort klart alla nivåer för simskola. Vad är nästa steg? 

För de som har gjort klar simskolenivå med oss kommer ditt barn erbjudas ett av följande alternativ: A) börja med en av våra Utmanaren-kurser eller B) börja med en av våra Sim- och hälsa kurser (Swimopen-kurser). För att ta reda på vilken av de två alternativen som passar bäst för ditt barn, var god kolla nivåbeskrivningen och kriterierna för dessa grupper på vår hemsida genom att klicka på den här länken: 

Sim & Hälsa grupper 

Utmanaren grupper

 

Vart vänder jag mig om jag som förälder har synpunkter på träningen? 

All konstruktiv feedback uppskattas av klubben. Vi strävar alltid efter att förbättra kvalitén på våra lektioner. Det mest effektiva sättet att ge feedback är att personligen prata med ansvarig tränare vid poolkanten antingen före eller efter lektionen. Om förbättring inte skett efter samtalet ber vi er kontakta oss på simskola@polisensimning.se. 

 

Vad kan jag göra om mitt barn inte vill hoppa i vattnet under lektionerna? 

Det är vanligt att simmare kan känna sig nervösa under de första simlektionerna. Vi rekommenderar att föräldrar tar följande steg för att stötta sina barn: 

 

1-Kom i god tid till träningarna så att ditt barn hinner ta det lugnt innan. 

2-Låt barnen sitta vid kanten och bara titta på, visa för barnet att det är helt okej att göra så. Det är viktigt att barnet inte känner någon press. 

3-Meddela alltid den ansvariga simtränaren om situationen - så kan ni hjälpas åt att hitta en lösning. 

4-Som sista alternativ: Att du som förälder är med i vattnet tills dess att barnet är tryggt och vågar vara själv i gruppen. 

 

Var god kom ihåg att vi har många simmare och trots att tränarna kommer att göra sitt bästa för att hjälpa en nervös simmare att hoppa i vattnet, har de inte möjlighet att hjälpa alla simmare individuellt. Vi ber därför föräldrar att ta hänsyn till de andra simmarna i gruppen och hjälpa till så mycket som möjligt att vänja barnet vid att vara i vattnet under simträningarna.  

 

Hur anmäler jag frånvaro? 

Var god kontakta simskola@polisensimning.se om du vet att ditt barn kommer att vara frånvarande från en träning. Vi vidarebefordrar informationen till ansvarig tränare.  

 

Får jag som förälder sitta och titta på när mitt barn har träning i undervisningsbassängen? 

Vi rekommenderar att föräldrar till simmare i grupperna Fisken och uppåt inte sitter vid poolkanten under lektionerna. Detta beror på att föräldrarnas närvaro kan vara distraherande för både simmare och tränare. Notera dock att vi inte har sittplatser vid poolen. 

 

För simmare i Baddaren, Sköldpaddan och Pingvinen får föräldrar sitta vid poolkanten eftersom barnen är yngre. Var dock uppmärksam på att det är viktigt att det inte blir för mycket folk vid poolkanten. Om ditt barn är bekvämt och självständigt i vatten rekommenderar vi att föräldrar inte tittar på. 

 

Vi ber er även att inte prata med simmarna eller tränarna under lektionerna. Detta kan vara distraherande och även påverka säkerheten eftersom tränarens uppmärksamhet ska vara på simmarna under hela lektionens gång och simmarna bör vara fokuserade på vad tränaren säger.  

 

Vilka avbokningsregler gäller för era kurser? 

Alla eventuella avbokningar eller önskemål om byten skall ske via mail admin@polisensimning.se. Medlemsavgiften 100 kr återbetalas aldrig. Upp till sju (7) dagar innan kursstart återbetalas hela kursavgiften förutom medlemsavgift. För avbokning senare än sju (7) dagar före kursstart debiteras hela kursavgiften, ingen återbetalning sker. Undantag, uppvisande av läkarintyg kan återbetalning ske vid skador eller allvarliga sjukdomar.

 

Var god notera att kurserna kan komma att avbokas om vi inte har tillräckligt många simmare inbokade.  

 

Erbjuder ni privatlektioner? 

Vi erbjuder i dagsläget inte privatlektioner.  

 
 
Sponsorer
 
Partners
Vår bildsida