SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stockholmspolisens IF
Simförening
Medlemskap
Medlemsavgift
För att deltaga i någon av Polisens IF Simförenings grupper måste man vara medlem. 
Medlemsavgiften gäller per kalenderår och kostar för enskild medlem 300 kronor och för familjemedlemskap 700 kronor.

Hur blir jag medlem?
När du bokar dig till en av våra aktiviteter så skapas ett medlemskap automatiskt. 
Alla är välkomna att bli stödmedlemmar även fast man inte själv är aktiv simmare. Varje medlem har rösträtt vid föreningens årsmöte. Alternativt: Boka ditt medlemskap här

Skulle det vara så att ni blir fler än tre aktiva i samma familj, kontakta oss så gör vi om enskilda medlemskap till ett familjemedlemskap. Medlemmarna måste vara registrerade på samma adress.

Observera att Stockholmspolisens IF Simförening inte har någon koppling till Polismyndigheten i Sverige. Det finns alltså inga krav på att arbeta som polis för att bli medlem hos oss.

Terminsavgifter

Ett kalenderår har två terminer, en för vårterminen och en för höstterminen

Endast medlemsavgiften faktureras en gång per år.

 

Simskolagrupper      

 Terminsavgift

 Träningstillfällen                                                              

 Baddaren

 1 850 kr

 15 ggr

 Sköldpaddan

 1 850 kr

 15 ggr

 Pingvinen

 1 850 kr

 15 ggr

 Fisken

 1 850 kr

 15 ggr

 Hajen

 1 950 kr

 15 ggr 

 

 

 

Utmanargrupper      

 Terminsavgift

 Träningstillfällen                                                              

 Utmanaren Brons

 2 650 kr 

 2 ggr/vecka                                                     

 Utmanaren Silver

 2 650 kr           

 2 ggr/vecka

 Utmanaren Guld

 2 750 kr

 3 ggr/vecka

 

 

 

Swimopen/Sim&Hälsa grupper      

 Terminsavgift

 Träningstillfällen                                                              

     

 SH brons

 2 000 kr 

 15 ggr 

 SH silver

 2 550 kr

 2 ggr/vecka

 SH guld

 2 750 kr

 3 ggr/vecka

 SH elit

 2 850 kr

 3 ggr/vecka

 

 

 

Tävlingsgrupper

 Terminsavgift

 Träningstillfällen     

 Simiaden Brons

 2 800 kr

 3-4 ggr/vecka

 Simiaden Silver

 2 900 kr

 4 ggr/vecka

 Simiaden Guld

 3 000 kr

 4 ggr/vecka

 Mästerskap Ungdom

 3 200 kr

 5 ggr/vecka

 Mästerskap Junior

 3 500 kr

 6 ggr/vecka

 Mästerskap Senior

 3 600 kr

 7-8 ggr/vecka

 

 

 

Vuxensim

 Avgifter

 Träningstillfällen     

 Crawlkurs steg 1-3

 1 850 kr

 8 ggr

 Pre-master

 2 800 kr

 2 ggr/vecka

 Masters

 3 200 kr

 3 ggr/vecka

 

För deltagare i någon av våra crawlkurser, se information angående friskvårdsbidrag här!

Avbokningsregler

Alla eventuella avbokningar eller önskemål om byten skall ske via mail admin@polisensimning.se. För avanmälan senare än 7 dagar före kursstart debiteras hela kursavgiften, ingen återbetalning sker. Undantag, uppvisande av läkarintyg kan återbetalning ske.

HEAD to Head 2021
2021-10-11 22:30

Head to Head 2021 hölls i helgen på Eriksdalsbadet och vi kunde för första gången på länge välkomna publik till tävlingen!

 

Tävlingen genomfördes med försökspass på förmiddagarna och direktfinaler och finaler på eftermiddagarna. Vi hade många deltagare från olika klubbar, både från Stockholm och från andra delar av landet. Fina simningar och personliga rekord radades upp under dagarna två.

 

Vi vill tacka alla deltagare och alla er som möjliggjorde tävlingen genom att ställa upp som funktionärer!

 

Resultat på livetiming

Extra årsmöte 2021
2021-10-06 22:00
Torsdagen den 28:e oktober klockan 18:00 hålls det ett extra årsmöte i Stockholmspolisens IF Simförening.


Mötet hålls digitalt via Teams.

 

Länk till mötet (Teams)

För att få rösta på årsmötet måste man vara medlem, men självklart är alla välkomna att lyssna och delta genom sin närvaro.

 

Handlingar:

Dagordning

 
Ledig tjänst
2021-10-03 22:56
Vi söker en tränare med delad tjänst eller två tränare till våra mästerskapsgrupper och simskola. Vi söker dig som är en driven och positiv ledare. Du har erfarenhet och utbildning inom simning, pedagogisk undervisning och ett brinnande intresse att utveckla unga simmare och barn.
 
Läs hela annonsen på länken här
HEAD Summer Cup 2021
2021-07-03 20:27

Head summer cup 2021 hölls i helgen på Eriksdalsbadet. Tävlingen inleddes med ett kvällspass 2/7 och avslutades med ett förmiddagspass 4/7. Tävlingen var Coronaanpassad med två pass för tjejer och två pass för killar för att hålla nere deltagarantalet per pass.

 

Trots farhågor om att många var ringrostiga efter ett långt ofrivilligt tävlingsuppehåll blev det många fina simningar från Polisen sims och de andra klubbarnas simmare.

 

Tävlingen flöt på fint och det var roligt att se så många klubbar representerade. Vi vill speciellt skicka ett tack till alla er som möjliggjorde tävlingen genom att ställa upp som funktionärer!

 

Nästa säsong drar igång i augusti. 

Ha en skön sommar!

Nuvarande restriktionerna förlängs
2021-04-16 15:33

Regeringen och Stockholm stad meddelade inte något nytt vilket betyder att samma restriktioner gäller vidare till och med söndag 16 maj 2020. Organiserad föreningsverksamhet för barn och ungdomar födda 2002 och senare kan fortsätta att bedrivas i Stockholms stads anläggningar.

Swim Open Stockholm
2021-04-12 12:39

Efter en lång väntan i dessa pandemi-tider fick våra förväntansfulla simmare äntligen chansen att testa formen igen. Swim Open gick av stapeln med några av världens bästa simmare på plats i Eriksdalsbadet förra veckan.

 

Jacob Danielsson, Erik Falk samt Victor Wågström fanns på plats tillsammans med ca 150 andra av Sveriges bästa simmare som blivit utvalda till tävlingen. Med rådande omständigheter och begränsad tid för träning i simhallen fick killarna bara åtta veckor att simma inför tävlingen. Trots kort förberedelse fick vi se fina prestationer. Erik simmade fyra olika lopp och persade på samtliga och vi fick se ett imponerande personbästa på 100 frisim med tiden 52,35. Jacob tog en plats i C-finalen på 50 fjärilsim och även Victor knep en plats i C-finalen på 50 bröstsim. 
 
Vi är otroligt tacksamma att vi fick deltaga och att Svenska Simförbundet lyckades att anordna tävlingen trots alla nuvarande Corona-restriktioner. 
Nytt beslut - äldre ungdomar får börja att träna
2021-02-05 12:42
Med anledning av regeringens glädjande besked igår och idrottsförvaltningen i Stockholms stads beslut idag kommer vi nu kunna öppna upp mer av vår verksamhet i våra simhallar. 

Från och med måndag 8 februari kommer även barn och unga födda mellan år 2002 och 2004 att kunna simma. De undantas därmed liksom verksamhet för yngre barn från rekommendationen om att hålla icke-nödvändig verksamhet som drivs av staten, regioner eller kommuner stängda. 

För de som är födda 2001 och tidigare gäller de tidigare rekommendationerna om stängda kommunala inomhusanläggningar som förlängs till den 21 februari. 

Vi återkommer så snart som möjligt med särskild information via e-post om vad som gäller just er.
Terminsstart för barn födda 2005 eller senare
2021-01-22 14:40
Regeringen meddelade igår att idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för barn födda 2005 eller senare, såväl inomhus som utomhus, ska kunna hålla öppet. Alla födda 2005 eller senare alltså undantas från rekommendationen om att hålla icke-nödvändig verksamhet som drivs av staten, regioner eller kommuner stängda. 

Dialog förs med Stockholm stad och berörda anläggningar för att vi på ett smittsäkert sätt nu ska kunna återuppta verksamheten för barn födda 2005 och senare även inomhus från och med måndag den 25 januari. Mer detaljer kommer löpande till berörda grupper via e-post.  

För de som är födda 2004 och tidigare gäller de tidigare rekommendationerna om stängda kommunala inomhusanläggningar som förlängs till den 7 februari. Vi återkommer så snart som möjligt med särskild information via e-post om vad som gäller just er.
Organiserad utomhusträning kan börja från 16 januari
2021-01-15 16:40

Smittskyddsläkaren i Stockholm i samråd med Stockholm stad släpper på de lokala restriktionerna gällande organiserad utomhusträning. Redan från imorgon kan föreningslivet börja mötas och träna ihop igen där det är möjligt och lämpligt. För vår förening betyder detta att följande grupper börjar med utomhusträning från och med måndagen den 18:e januari: simiaden brons, simiaden silver, simiaden guld, mästerskap ungdom, mästerskap junior, mästerskap senior och masters. Berörda grupper kommer att få mer information från sina respektive tränare.


TÄNK PÅ!

Smittläget i regionen är fortsatt allvarligt. Ett stort ansvar vilar på dig som besökare att följa myndigheternas rekommendationer och lagstiftning för att begränsa smittspridning. Fortsatt gäller stor försiktighet.

 • Stanna hemma om du har förkylningssymtom.
 • Res säkert, dvs begränsa ditt åkande med kollektivtrafiken.
 • Håll avstånd till andra.
 • Var beredd att ändra dina planer om det är mycket folk där du hade tänkt att vara.
Ytterligare skärpta restriktioner
2020-12-20 18:18

Under fredagseftermiddagen presenterade regeringen ytterligare skärpta restriktioner.


Stockholms stad har efter detta och till följd av smittläget i Stockholm beslutat att all verksamhet för alla åldrar är inställd på alla stadens idrottsanläggningar, inom- och utomhus. Beslutet som i första hand gäller till och med 24 januari omfattar bland annat simhallar. Härutöver avråder staden från all spontan gruppverksamhet.


För oss som simförening innebär detta: Vi ställer in alla träningar från och med idag söndag 20 december. Vi siktar på att starta all verksamhet igen 25 januari om inga andra besked kommer från myndigheterna. Vi informerar löpande om det kommer lättnader i restriktionerna.


Ta hand om er själva och varandra. 

God Jul och Gott Nytt År!

Bokning av simlektioner till vårterminen 2021
2020-11-30 16:01
Följande nyhet innehåller viktig information angående bokningen av lektioner och kurser till nästa termin.  

Bokning av simskola och Swimopen inför nästa termin (VT 2021) görs via hemsidan. För medlemmar i Stockholmspolisens IF Simförening öppnar bokningen den 10 december kl. 08.00.  För nya medlemmar öppnar bokningen den 15 december kl. 08.00. Man måste vara medlem för att boka lektioner och kurser inom SPIF (för information om medlemskap gå till medlemskap & avgifter). 

För att boka en lektion inför vårterminen, var god klicka här

Vänligen notera att från och med nästa termin måste all bokning av Swimopen brons, Swimopen silver och Swimopen guld ske via hemsidan. Utmanarekurser bokas inte, utan simmare flyttas upp av sina tränare. Är man ny i föreningen, och intresserad av en sådan kurs, vänligen kontakta ansvarig tränare. 

För detaljerad information om de grupper vi erbjuder se den övre menyn och klicka på gruppen du är intresserad av.  
Nya restriktioner påverkar inte födda 2005 och yngre
2020-11-20 18:09

Under dagen har Stockholm stad informerat om nya rekommendationer och regler med start från lördag den 21 november till och med den 13 december. Stadens egna simhallar och gym stänger för allmänheten. Stängningen av simhallarna för allmänheten påverkar inte verksamheten för våra aktiva födda 2005 och senare. 


Mer information finns på Stockholm stads hemsida.


Förlängda lokala allmänna råd i Stockholms län
2020-11-19 19:12
Med anledning av dagens beslut om att förlänga de allmänna råden i Stockholms län till och med den 13 december 2020 kommer verksamheten på våra bad för alla födda år 2004 och tidigare att fortsatt vara inställd.

Vi fortsätter att noga följa utvecklingen och uppmanar alla att följa de allmänna råden. För de barn som vi fortsatt bedriver verksamhet för vill vi påminna om vikten av att så gott det går hålla avstånd till varandra och följa övriga rekommendationer. Vi uppmanar föräldrar att prata med sina barn om vikten av detta.

Ni kan läsa mer på Folkhälsomyndighetens webbsida.  
Påverkan av de nya skärpta allmänna råd i Stockholm på vår verksamhet
2020-10-29 19:44

Idag den 29 oktober har Folkhälsomyndigheten fattat beslut om skärpta allmänna råd. Läs mer på deras webbsida. Det står bland annat att man ska avstå från att vistas i inomhusmiljöer vilket även innefattar badhus. Att man ska avstå från att delta i idrottsträningar och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.


För vår verksamhet innebär detta att vi måste ställa in alla aktiviteter till och med den 19 november för alla som är födda år 2004 och äldre. Simmare födda 2005 eller senare (yngre) får träna som vanligt. Se till att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att motverka smittspridningen. Läs mer på länken här


Även vår tävling HEAD to Head kommer att ställas in på grund av ovanstående information. 


Alla berörda simmare får mer detaljerad information via mejl.


Vi följer ständigt situationens utveckling och vi kommer med nya besked så snart som möjligt.

Svenska Simspelen 2020
2020-09-28 15:19
Helgens tävling Svenska Simspelen i Upplands Väsby omfattade många fina simningar och prestationer. Många av våra simmare var på plats, varav flera lyckades ta sig hela vägen till final trots det hårda motståndet. Resultaten inkluderade ett flertal nya personbästa och förhöjda placeringar, men framförallt så fick simmarna äntligen chansen att testa sin kapacitet på tävling igen. Med den begränsade tävlingssituationen som råder, är dessa tävlingar i början av säsongen en bra möjlighet för simmarna att öva och förbereda sig inför de större tävlingarna som väntar, såsom SUM-SIM, JSM och SM. 

Nu laddar mästerskapsgrupperna om och tränar vidare inför nästa tävling: vår egen HEAD to Head som sker i slutet av oktober. 
Crawlkurser HT20 omgång 2
2020-09-11 13:50

Den 15:e september kl. 12.00 öppnar bokningen för omgång 2 av Stockholmspolisens IF Simförenings uppskattade crawlkurser. Är du sugen på att lära dig att crawla från grunden eller fortsätta utveckla din crawlteknik ytterligare? Förbättra då din simteknik under åtta träningstillfällen med våra kompetenta tränare! Om du inte vet vilken grupp som passar dig kan du läsa mer på föreningens webbsida, annars kan du boka en crawlkurs direkt genom att klicka på länken här.


Kursstart: Vecka 43 HT 2020 (med undantag för morgonkursen på måndagar som startar v.38)


Läs mer om våra crawlkurser, kursutbudet och de olika nivåernas kriterier, mål och delmoment på vår webbsida


Kursutbud för omgång 2 

En nyhet för denna omgång är morgonkurser* på måndagar och fredagar samt träning på GIH-badet. Se hela det aktuella kursutbudet nedan.

Grupp

Plats

Tid

Crawlkurs steg 1

Kronobergsbadet

Måndag 20.30 - 21.30

Crawlkurs steg 1

Eriksdalsbadet

Måndag 20.30-21.30

Crawlkurs steg 1

Eriksdalsbadet

Fredag 07.30 - 08.30

Crawlkurs steg 1

Eriksdalsbadet

Söndag 19.30 - 20.30

*Crawlkurs steg 1

Eriksdalsbadet

Måndag 08.30 - 09.30  (v. 38)

Crawlkurs steg 1 

GIH-badet

Lördag 18.00 - 19.00

Crawlkurs steg 2 

Eriksdalsbadet

Fredag 19.00 - 20.00

Crawlkurs steg 2 

Eriksdalsbadet

Söndag 19.30 - 20.30

Crawlkurs steg 2 

Kronobergsbadet

Måndag 20.30 - 21.30

Crawlkurs steg 3 

Kronobergsbadet

Måndag 20.30 - 21.30

Crawlkurs steg 3

Eriksdalsbadet

Söndag 19.30 - 20.30

Pre-master grupp

Eriksdalsbadet

Söndag 19.30 - 20.30

Eriksdalsbadet

Torsdag 20.30 - 21.30

 

Vi i SPIF Simförening jobbar ständigt med att expandera kursutbudet för att kunna möta den efterfrågan som finns, men med hänsyn till den rådande Covid-19 situationen måste vi se till att deltagarna kan träna i en säker miljö där det inte är för många simmare i grupperna.

 

*Observera att crawlkurs steg 1 (måndagar kl. 08.30) börjar redan den 14:e september. Vill du deltaga boka kursen här!

Laddade för ny hösttermin
2020-08-30 11:47
Efter ett härligt sommarlov där Stockholmspolisens IF simförening arrangerat aktiviteter så som simkollo, simskola, öppet vattenträning samt diverse träning för våra mästerskapsgrupper, är nu höstterminen igång. Alla klubbens grupper har startat och våra coacher är på plats, mer laddade än någonsin inför vad den här terminen har att erbjuda.

Under uppstarten inför säsongen har alla våra tränare haft en kick-off där vi bland annat gått igenom enkäterna som ni besvarade efter föregående termin. Vi vill rikta ett extra tack till alla er som tog er tid att besvara den. För det är med er hjälp som vi kan utvecklas i vår verksamhet och växa som förening samt få en inblick i vad ni uppfattar som våra förbättringsområden och styrkor. Vi är glada för att många av er varit nöjda med hur vi hanterar den rådande pandemin och vi kommer självklart fortsätta följa utvecklingen kring Covid-19 och anpassa verksamheten på det sätt som krävs. En viktig sak som framkom i enkäten var önskemål om större tydlighet kring upplägget för säsongen samt delmål runt tävlingar, för att ge simmarna större förståelse för vad vi gör och varför samt därmed ett större inflytande och mer motivation. Detta är en av de saker vi nu tar med oss in på den här nya spännande terminen tillsammans med er!
Riksmästerskapen
2020-08-20 16:57
Erik Falk
Under juni månad arrangerade vi riksmästerskapen. Denna tävling fungerade som en ersättare för de inställda tävlingarna SM, JSM och sum-sim. Tävlingen arrangerades av klubbar i hela Sverige, under en fyra dagars period, detta för att kunna arrangera mästerskap i linje med folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Erik Falk vann i den äldsta sum-sim klassen på 100 frisim med det nya personliga rekordet 54.10. Stort grattis Erik!
Alla barn ska kunna träna simning
2020-08-20 13:51

Nytt samarbete med Viggo Foundation

 

Den här höstterminen inleder Stockholmspolisens Simförening ett samarbete med Viggo Foundation, stiftelsen som arbetar för att barn med någon form av NPF diagnos (Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) ska få möjlighet att idrotta.

 

Barn med NFP-diagnos kan ha svårt att fungera i vissa grupper och att förstå instruktioner på samma sätt som normalfungerande barn, därför kan Stockholmspolisens Simförening erbjuda specialutbildade tränare och instruktörer.

 

Det viktigt att vi kan erbjuda simträning även för den här gruppen barn som annars har svårt att få tillgång till den här typen träning, säger Sverker Falk, ordförande för Polisensimning. Vi är mycket glada över att vi har kunnat inleda det här samarbetet med Viggo-Foundation. Vårt mål inom föreningen  är att så många barn som möjligt ska få möjlighet att träna simning.

 

I gruppen Polisen Heroes kommer barnen att få lära sig crawlteknik. Men naturligtvis ska man också ha roligt och få känna på den frihet och glädje som det innebär att få ha en simbassäng tillsammans.

På sidan viggofoundation.se finns mer information om crawlgruppen och andra aktiviteter för barn med NPF-diagnos.

Datum för Hösttermin 2020 (Simskola, Utmanaren, Swimopen)
2020-08-07 11:35
Nedan finner ni terminens viktigaste datum:

Startdatum: vecka 34: 17-23 augusti

Höstlov: vecka 44: 26 oktober- 1 november

Slutdatum: vecka 49: 30 november- 6 december 

Varmt välkomna till terminsstart hösten 2020!
2020-07-02 15:46

Vi öppnar nu upp för nya anmälningar till höstterminen 2020. Vi är en simförening med ca 1 200 medlemmar i alla åldrar och kunskapsnivåer, allt från nybörjare till elit- och masterssimmare. Alla som vill lära sig mer om simning ska känna sig välkomna till oss! 


Vår verksamhet bygger på Simlinjen som är ett resultat av flera års forskning om hur simutveckling sker bäst hos barn. Vi erbjuder 70 olika grupper för åldrarna fyra år och uppåt. Vi har ett brett utbud av grupper inkluderande bland annat simskola, teknikgrupper för ungdomar, tävlingssim, och olika simgrupper för vuxna. En nyhet från och med i höst är att vi kommer att samarbeta med Viggo Foundation som jobbar med barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. 


Våra simgrupper är indelade i fyra kategorier med olika nivåer:

Simskola (Baddaren 4-8 år, Sköldpaddan 4-8 år, Pingvinen 4-8 år, Fisken 4-8 år, Hajen 6-10 år)

Utmanare (Brons, Silver, Guld - 7-12 år)

Swimopen (ej tävlingsgrupper - 7-17 år)

Simiaden (Brons, Silver, Guld - 9-13 år)

Mästerskap (Ungdom, Junior, Senior - 12 år och uppåt)

Masters och crawlkurser för vuxna


Vi bedriver verksamhet i följande simhallar: Eriksdalsbadet, Kronobergsbadet, Gubbängen, GIH-badet, Bredäng, Västertorp och Skärholmen. 


Alla våra tränare har erfarenhet inom simträning och coachning/pedagogik samt vidareutbildas kontinuerligt enligt vår klubbs riktlinjer. 


Varmt välkomna att bli en del av Polisen simförening i höst! 


Klicka på länken för att skicka in din anmälan till oss. Vissa grupper är inte bokningsbara genom vår webbsida. I sådana fall kontakta oss för att provträna med oss. 

Head Summer Cup 2020 inställd / cancelled
2020-05-15 23:35
Vi behöver tyvärr ställa in Head Summer Cup på grund av Covid-19. 

Unfortunately we have to cancel Head Summer Cup due to COVID-19.
Utmärkelser för 2019
2020-04-21 10:28
Under senaste årsmöte delade vi ut följande utmärkelser för 2019,

Axel Lewander, åretsprestation:
Du är en utmärkt representant för vår klubbs värdegrund och Polisenstilen genom att träna hårt med både bra kvalité och hög närvaron året runt. Du är förebild för såväl yngre som äldre simmare. Vi vill genom denna utmärkelse särskilt uppmärksamma din otroliga prestation under Sum-Sim 2019 då du på 200m fjärilsim tog en silver medalj och slog sitt personligt rekord med sju sekunder 

Sofia Glabik, åretsledare:
Du representerar vår klubbs värdegrund och Polisenstilen på ett utmärkt sätt genom att vara en duktig tränare som alltid visar en god inställning och en positiv attityd gentemot våra simmare. Du lyfter våra simiadengrupper och får alla simmare att komma till och lämna såväl träningar som tävlingar med ett leende på läpparna. Du är värdefull! 


Jeroen Thur, åretsprofil:
Du är en utmärkt representant för vår klubbs kärnvärden och Polisenstilen genom ditt stora engagemang för föreningen i alla dina olika roller som aktiv simmare, förälder, tävlingsfunktionär, styrelseledamot och kassör. Under våra tävlingar är du ovärderlig då du är med från planeringens fösta stund till avriggningens sista minut. Du finns alltid tillgänglig för att hjälpa till och hittar alltid bra lösningar på alla de olika frågor och problem som kan uppstår i vår verksamhet.

Vi delade även ut medaljer från Svenska Simförbundet:
Jan Lundin och Håkan Bengtsson, båda OS-simmare och bland de medlemmar som varit med i vår föreningen längst tid, har tilldelats Svenska simförbundets Förtjänstmedalj i Guld. Det är en stor ära för oss som simförening att ha två medlemmar som gjort sig synnerligen väl förtjänt om svensk simidrott samt i övrigt på ett framstående och förtjänstfullt sätt lagt sig vinn om förbundets bästa, vilket är kriterierna för att tilldelas dessa medaljer från Svenska Simförbundet. Vi tackar er för det ni gjort och gör för såväl svensk simidrott som för vår förening.
Information med anledning av Coronavirus: Uppdatering 1 april
2020-04-01 20:29

Vi vill förtydliga att vår verksamhet fortsätter precis som förut. Simhallarna håller fortfarande öppet. Vänligen visa hänsyn och tänk på följande som Folkhälsomyndigheten rekommenderar:


 • Alla som är känner sig sjuka med symtom som snuva, hosta eller feber ska stanna hemma. Det gäller även om man bara känner sig lite sjuk. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra. Stanna hemma så länge ni känner er sjuka. Vänta minst två dygn efter tillfrisknande innan ni kommer tillbaka.
 • Duscha och tvåla in dig ordentligt innan bad.
 • Kom tidigast till bassängen 5 min innan simskolan/simträningen startar.
 • Dela inte utrustning eller vattenflaskor med andra i gruppen under träningen.
 • Lämna badet så snart din simskola/simträning är avslutad.
 • När ni är i lokalen är det VIKTIGT att hålla avstånd till varandra, även runt bassängen.

Vi har gett följande riktlinjer till våra tränare att förmedla till simmarna:

 • Undvik trängsel i omklädningsrummen, välj skåp så långt ifrån andra som möjligt.
 • Undvik trängsel när instruktioner ges.
 • Max 4 simmare per bana, vid fler simmare starta från båda håll.

 

Folkhälsomyndigheten, Folkhälsomyndigheten , och Svenska Simförbundet, Sv Simförbundet har gått ut med förtydligande rekommendationer för idrotten och simhallar.

Kloreringen av vattnet i badanläggningarna minimerar risken för att Coronavirus sprids.

Information med anledning av Coronavirus: Uppdatering
2020-03-17 19:42

Stockholmspolisens IF Simförening följer dagligen Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vi kommer att fortsätta vår verksamhet tills annan information kommer eller tills dess att det kommer beslut om att stänga grundskolor eller simhallar.

 

Folkhälsomyndigheten menar att mindre evenemang inte behöver ställas in på grund av risk för viruset.

– Det finns ingen anledning att ställa in mindre evenemang, som idrottsträningar med 10-20 personer. Tvärtom är det viktigt att aktiviteter för hälsan pågår, att helt förlama samhället på aktiviteter tjänar inte det här syftet och motverkar de allmänna hälsomålen.

 

I övrigt gäller det som tidigare kommunicerats:

Vi ber alla medlemmar följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer i dagsläget gällande det nya coronaviruset. 

Det innebär att alla som är känner sig sjuka med symtom som snuva, hosta eller feber inte ska komma till vår verksamhet. Det gäller även om man bara känner sig lite sjuk. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra. Stanna hemma så länge ni känner er sjuka. Vänta minst två dygn efter tillfrisknande innan ni kommer tillbaka. 

Det är även viktigt att tänka på att tvätta händerna ofta och noga med tvål och vatten, och att hosta/nysa i armvecket. 

 

Mer information hittar ni på Folkhälsomyndighetens sida (https://www.folkhalsomyndigheten.se)

Nya Crawlkurser!
2020-03-12 22:02

Våra crawlkurser avslutas vecka 12, och redan veckan därpå börjar vi med nya kurser som kommer att pågå fram till vecka 21. Just nu kan både våra nuvarande men även nya medlemmar boka kurser. 


Anmälningslänk:

https://sportadmin.se/book/?F=%7B00BC8438-39F3-466F-887B-61C5459584B4%7D


Det finns ett väldigt stort intresse för våra crawlkurser och tyvärr har vi begränsade platser i alla grupperna så det är först till kvarn som gäller. 


Ni får välja mellan följande kurserna:


Crawlkurs steg 1:

Eriksdalsbadet fredag kl.19

Kronoberg måndag kl.20.30


Crawlkurs steg 2:

Eriksdalsbadet fredag kl. 19

Eriksdalsbadet måndag kl. 20:30

Eriksdalsbadet söndag kl.19:30

Kronoberg måndag kl.20.30


Crawlkurs steg 3:

Eriksdalsbadet söndag kl.19:30

Kronoberg måndag kl.20.30


(Nivåbeskrivningar hittar ni under "Kurser")

UGP 3
2020-03-12 21:26
Under helgen simmades UGP 3 som vi organiserade tillsammans med Täby sim och Stockholms simförbund. Vi hade många glada deltagare och tävlingen gick bra utan krångel.
Polisens simmare fick många nya pers och vi tog även in några medaljer.
Vi vill passa på att tacka alla som hjälpte till under tävlingen!
Information med anledning av Coronavirus
2020-03-05 15:24

Polisen simning ber alla medlemmar följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer i dagsläget gällande det nya coronaviruset. 

Vi uppmanar därför alla simmare som varit i ett riskområde att avstå från att träna/tävla ifall man visar symptom som exempelvis hosta, feber och luftvägsbesvär. 

Det är även viktigt att tänka på att tvätta händerna ofta och noga med tvål och vatten, och att hosta/nysa i armvecket. 

Mer information hittar ni på Folkhälsomyndighetens sida (https://www.folkhalsomyndigheten.se)


UGP 2
2020-02-06 15:24
25-26 januari kickstartade tävlingssäsongen med UGP i Torvalla. Både simiaden och mästerskap var med och tävlade och vi kom hem med många pers och medaljer!
Bra jobbat allihopa!
SM 2019
2019-11-23 21:14

Våra mästerskapare kom nu hem från förra veckans SM. 

Vi tog hem två brons medaljer efter Jacob Danielssons 100 fjäril och Martin Nilssons 50 rygg.

Martin lyckades även komma på en fjärdeplats på 100 rygg. 

Båda lagkappen kom på en sjunde plats, 4x50 me med Martin Nilsson, Victor Wågström, Jacob Danielsson och Dennis Wilkman, och 4x100 frisim med Martin Nilsson, Dennis Wilkman, Jacob Danielsson och Erik Falk. 

Vi är även väldigt glada att Paola Kylberg har gjort en comeback efter en längre paus som har simmat 50 ryggsim, en A-kval med tiden 30.18

Masters NM
2019-11-02 11:28
Stockholmspolisen’s Masters simmare presterade riktigt bra på Masters NM i Vantaa, Finland;

Guld
4x50 medley 
4x50 frisim
4x100 frisim mixed
 Med : Margrit Ohlsson, Anna- Lena Bryngelsson, Nils Wahlberg, Håkan Bengtsson

Margrit Ohlsson Guld i: 
100 ryggsim
50 ryggsim
200 ryggsim

Nils Wahlberg guld i: 
100 frisim
50 frisim
50 fjärilsim

Håkan Bengtsson 
Guld i 200 frisim
silver i 200 medley

Anna - Lena Bryngelsson
Guld i 100  bröstsim 
Guld i 50 bröstsim

Vera Koponen
Silver 100 fjärilsim
Bronze 50 fjärilsim

Anna Nummi 
Silver 800

Bra jobbat allihop!
Head to Head
2019-10-23 14:11

Under helgen simmades Head to Head. 

Vi hade under dagarna över 4000 individuella starter med sammanlagt 986 simmare. 

Tävlingen blev ett stort succé utan krångel men med massa glada simmare både från vår sida och andra klubbar! Vi har fått mycket positiv feedback och det är vi väldigt glada över. 

Vi vill därför tacka alla som hjälpte till med att organisera tävlingen och alla som kom till den. 

Stort tack till våra underbara aktiva föräldrar som hjälpte till och stod som funktionärer!

DM 2019
2019-10-08 14:09
Under helgen simmades DM med många nya personbästa samt medaljer för Jacob Danielsson, Martin Nilsson och i lagkapp. Grattis!
Tävlingen var även en bra test för simmarna inför alla kommande mästerskapstävlingar. 
Två intensiva tävlingshelger
2019-10-05 22:11

Förra helgen simmade polisensimmarna sammanlagt tre olika tävlingar. På lördagen blev det succé i Södertälje på Sydpoolens Knatte Cup för de yngsta simmarna med massa medaljer i individuella lopp och i lagkapp. På söndag simmade alla simiadensimmare och många mästerskapare Arne Borg. Även där fick vi in många nya medaljer. 

Många av våra juniorer och seniorer simmade samtidigt Svenska Simspelen där simmade Jacob Danielsson 50 och 100 fjäril med tiderna 25.10 och 55.96 som räckte till två bronsmedaljer. 

Denna helg simmar vi i två tävlingar, Tureberg Knatte Cup och DM.

Som vanligt blev det massa nya personbästa för simiadensimmarna i Tureberg samt flera medaljer. 

Nya Funktionärer
2019-09-12 19:48
Arne Jägerblom som kursledare

För att vi ska kunna arrangera egna tävlingar måste alla hjälpas åt. Det finns många uppgifter som ska göras. En av dessa uppgifter är att vara tävlingsfunktionär. Vi är därför väldigt glada över att ha sex nya utbildade funktionärer i klubben.

Håll utkik efter nästa funktionärsutbildning våren 2020!

Boka Simskola/Teknik Motion HT19
2019-08-21 09:56
Bokningen öppnar den 17 juni för befintliga medlemmar och den 24 juni för nya medlemmar. Se till att boka in er innan platserna är slut!

Det finns beskrivningar för grupperna i Bokningen och även lathund för hur man registrerar sig och bokar in sig i en grupp.

GIH-badet kommer att öppna till hösten och Polisens IF kommer återigen att hålla i simskola på detta bad.

SM/JSM och USM i Öppet Vatten 2019
2019-08-19 22:07
Polisens SM-simmare
Söndagen den 18e augusti hölls SM/JSM och USM i Öppet vatten. Tävlingen simmades i Delsjön i Göteborg och Stockholmspolisens IF ställde upp med fem starka simmare som alla gjorde en bra insats.

I SM som var 5km kom Alida Liljequist på nionde plats och Christian Norberg på åttonde plats. Bland de yngre som simmade 2,5 km i USM kom Axel Lewander på åttonde plats och Jan Salentin på fjärde plats och var mycket nära en medalj.
Erik Falk kom på trettonde plats i den äldre kategorin. 

Med den här tävlingen är säsongen för öppet vatten härmed över och vi startar igen nästa vår!
Långbane-SM 2019
2019-07-09 20:49
Polisens IF på SM/JSM 2019
SM/JSM i långbana hölls i Malmö 27 Juni - 2 Juli och Stockholmspolisens IF ställde upp med en fem killar stark trupp.
De simmades flera olika distanser samt en lagkapp i 4x100FR där våra bästa resultat för detta året var:
 • 2x 4:e plats för Martin Nilsson 50 och 100RY + en B final 50FR
 • 2x b-final för Jacob Danielsson på 50 och 100FJ
 • 7:e plats för 4x100FR lagkapp med fina nya PB
Nu är det dags att sikta in oss på våra yngre simmare som har sin största tävling kvar i form av SUMSIM som kommer att hållas kommande helg. 
Head Summer Cup 2019
2019-07-04 20:41
Simmare laddar upp för tävling
Head summer cup 2019 hölls på Eriksdalsbadet mellan den 28 och 30 juni. Det var en av de allra största tävlingarna i både Stockholmspolisens regi samt en av de största tävlingarna i Sverige med klubbar från olika delar i Sverige men också från andra länder så som England, Malta, Estland samt våra nordiska grannar Norge och Finland. 
Vi hade en underbar atmosfär trots långa pass hela helgen då det var över 600 anmälda simmare. Stämningen var god och många hejarop ekade i Eriksdalsbadet under helgen där vi fick se många fina simningar och många nya personbästan.
Många av våra egna simmare satte nya personbästan i långbana samt plockade hem flera medaljer under tävlingens gång. Nu simmarna ett sommarlov innan vi drar igång igen i Augusti.
Vi vill också passa på att tacka alla föräldrar och frivilliga som ställt upp som funktionärer under denna tävling. Er insats är ovärderlig!

Sommardoppet
2019-06-20 07:41
Polisens IF på Sommardoppet
Den 15/6 anordnades Sommardoppet av SS04, det var en rolig utomhustävling i Huvudstabadet. Polisens IF ställde upp med över 40 simmare från våra tävlingsgrupper som alla hade en väldigt bra tävling.
Det var många snabba tider och säsongens första och enda tävling i utomhusbassäng för många av simmarna.
Yoggi yoggi!
DM 2019
2019-05-27 16:18
DM mästare 2019
I helgen gick DM i Järfällas simhall där Polisens IF ställde upp med flertalet simmare. Vi hade en lyckad tävling med många bra simningar med dessa som urval:
 • DM mästare killarnas lag 4x100m FR
 • Jacob Danielsson DM mästare på 100FR och 3:a på 50FJ och 50FR
 • 3 lagkapper kvallade sig till SumSim och SM
 • Liv Asp Olsson kvallade sig till Sum Sim.

Vårsimiaden distriktsfinal och Jöns Svanbergssimmet
2019-05-14 22:35
Polisens IF på Jöns Svanbergssimmet
Det var en stor tävlingshelg för Polisens IF där våra simmare deltog på två tävlingar. De yngre kvalade simmarna från förra helgens Vårsimiad fick nu ställa upp i distriktsfinalen. Vi hade hela sex kvalade lagkappslag samt två individuellt kvalade simmare. Otto Sahlée fortsatte att simma starkt och han tog hem en femteplats på 200m frisim!
På Jöns Svanbergssimmet hade vi flera av våra äldre simmare som både tog hem några medaljer samt gjorde nya kval till Sumsim. Grattis!
Vårsimiaden
2019-05-08 17:57
Simmare från Polisens IF under Vårsimiaden
Vårsimiaden är en av distriktets större tävlingar för yngre simmare och Polisens IF ställde upp med flera simmare. Det var en bra tävling för simmarna som slog personbästan samt plockade hem flera medaljer. 
En speciellt bra tävling var det för våra lagkappslag där vi i både 4x100m Medley och 4x100m frisim i mixed tog en bronsmedalj. Killarna tog hem en silvermedalj i 4x50m frisim och tjejerna tog hem ytterligare ett brons på samma sträcka. 
Vi vill också passa på att lyfta fram Otto Sahlée som tog två bronsmedaljer i 200m fritt och 100m fjäril. 
Yoggi yoggi!
Swim Open Stockholm
2019-04-18 11:29
 Swim Open Stockholm är Sveriges största simtävling där några av världens bästa simmare deltog. Vi såg blandannat Katinka Hosszu, Sarah Sjöstrom, Mykhaylo Romanchuk samt Florian Wellbrock. 
Tävlingen gick på Eriksdalsbadet i helgen och vi hade hela 14 simmare som var kvalade och deltog. Det var många bra simningar under tävlingen som höll ett högt tempo. Våra simmare bjöd på många personbästan samt en A final av Martin Nilsson där hans 25,95 räckte till en 6:e plats.

Nordic Swim Tour
2019-04-09 13:08
Juniorer på Nordic Swim Tour
Den 4-7 April gick andra stoppet på Nordic swimming tour i Bergen, Norge. Stockholmspolisens IF hade tolv simmare från Juniorerna på plats samt två tränare i form av Jesse Faria och Katerina Varsamidou. 
Simmarna hade det roligt i en fin stad där det både hade tur med mat, väder och simprestationer. Det blev många personliga rekord och många fantastiska prestationer. Några simmare simmade på väldigt fina tider däribland:  Axel Lewander, Heidi Saluveer, Liv Asp Olsson, Maria Bang och David McLeod. Nu ser vi fram emot Stockholm Swim Open som är den avslutande tävlingen i Nordic Swim Tour.
Yoggi yoggi!

Polisens IF på Västerås Meet
2019-04-01 11:10
Polisens IF i Västerås
I helgen 30-31 mars gick Västerås Meet, en av Sveriges större tävlingar i långbana. 
Polisens IF ställde upp med flertalet glada och peppade simmare som alla gjorde bra prestationer. Det var stabila simningar vilket tyder på att simmarna börjar bli redo för Swim Open som hålls på Eriksdalsbadet nu i April.
Det blev även flera tider som låg nära kvalgränserna till SumSim, speciellt för Nicole Papachristou som hade nära tider på både 100m- och 200m- ryggsim.

Polisens IF på Seriesim
2019-03-26 11:45
Seriesim omgång 3 i Farsta
I helgen simmades också den tredje omgången av seriesimmet som Polisens IF deltar i Farsta simhall. 
Tävlingen arrangerades av Lidingö simsällskap tillsammans med Neptun. Vi ställde upp med en stark trupp som slog många fina personliga rekord och även vann alla fyra lagkapper!
Bra jobbat alla simmare!
Polisens IF på Masters SM
2019-03-26 11:37
Masters simmare från Polisens IF
I helgen gick Masters SM av stapeln i Eskilstuna där Polisens IF hade många simmare som var kvalificerade. Våra starka mastetsgrupp bjöd på trevlig stämning och många bra tider där vi samlade ihop hela 10 guldmedaljer, 14 silvermedaljer och 4 bronsmedaljer. 
I åldersklassen 75-79 år respresenterade Håkan Bengtsson oss, Håkan har bland annat simmat både OS och EM samt varit medlem i Stockholmspolisen sedan 50-talet. På denna tävling kammade han hem hela 8 medaljer. En annan simmare att hålla ögonen på i åldersklassen är Nils Wahlberg som tog hem 5 guldmedaljer!

UGP3 i Polisens IFs regi
2019-03-13 13:01
Juniorer från Polisens IF på UGP3
Den 9-10 mars arrangerade Stockholmspolisens IF SF UGP-3 tillsammans med Stockholms simförbund men den allra största arrangören var dock de föräldrar som såg till att tävlingen kunde genomföras tack vare deras brinnande ideella engagemang.
Vi hade hela 17 klubbar som kom och besökte oss under helgen, en del hela vägen ifrån Finland! Själva ställde vi upp med en nästan 50 simmare stark trupp där alla grupper från simiaden brons till och med mästerskap junior var representerade. Det var också en av de första externa tävlingar för några av våra 2006:or!
Alla Polisen-simmare gjorde en bra tävling men grädden på moset var de fyra individuella sum-sim kval som gjordes under helgen. Grattis till Axel Lewander, Liv Asp Olsson, Maria Bang samt Elsa Fogelsjöö.

Kringelsim
2019-02-27 14:21
Polisens IF på Kringelsim
Polisens IF deltog på Kringelsim den 16-17 februari i Södertälje simhall. På plats hade vi hela 70 simmare som gjorde många fina personbästan. Speciellt simmarna i våra Simiadengrupper hade en extra framgångsrik helg med flera fina simningar. 
Årsmöte 3 april 2019
2019-02-20 14:00
Välkomna på årsmöte!
Onsdagen den 3 april klockan 17.00 hålls årsmöte i Stockholmspolisens IF Simförening. Platsen är Stora konferensrummet på Eriksdalsbadet.

Vi ser fram emot att se många av er där!

Mer information finns här.

Bästa hälsningar,

/Styrelsen
UGP2 samt Neppan Knattecup
2019-01-28 14:34
I helgen deltog Stockholmspolisens IF SF på två tävlingar, UGP2 samt Neppan Knattecup.

UGP hölls i Södertörns simsällskaps hemmaarena, Torvalla simhall. Vi hade 37 simmare som deltog från våra simiaden och ungdom/junior-grupper. 

Våra simmare hade en positiv attityd under hela tävlingen där de tog hand om och peppade varandra vilket resulterade i 9 guld, 7 silver samt 8 bronsmedaljer men även många personbästan. 

Våra mest framstående simmare under denna tävling var Erik Falk som var snabbast i alla åldersgrupper på 100FR samt Gustav Niring som var snabbast i alla åldersgrupper på 100RY.


Neppan Knattecup simmades i Eriksdalsbadet på söndagen den 27:e januari och var den första externa tävling för många av våra -08 och -09:or. Det var glada miner hos simmarna som tillsammans tog hem en bronsmedalj i 8x25m benspark. De tog även hem 2 guld, 4 silver samt 1 bronsmedalj. 

En extra eloge till våra två guldmedaljörer Daniel Rasool i 50FR och Sandra Ignatjovic 50RY. 

KM 2019
2019-01-21 15:19
Yoggi yoggi inför KM
Under söndagsförmiddagen simmades Stockholmspolisens IFs Klubbmästerskap där hela 80 simmare deltog och plockade poäng. Det simmades 50:or av varje simsätt och ett avslut på 100m medley där den som haft snabbast tid i sin åldersgrupp i varje gren erhöll flest poäng. En av våra äldsta aktiva medlemmar Håkan Bengtsson delade ut priser till våra simmare. 
Våra Klubbmästare 2019 är:

11 år och yngre
1. Evelina Kopparberg och Gustav Stridh
2. Elsa Ljustander och Jonatan Frisendahl
3. Hedda Wallinder-Mähler och Anton Heddini

12-14 år
1. Liv Asp Olsson och Daniel Rasool
2. Meja Johansson och Sam Asaad
3. Hannah Klamkin och Rasmus Bäckman

15 år och äldre
1. Lea Granert och Dennis Wilkman/Martin Nilsson
2. Sofia Walsh
3. Heidi Saluveer och Jacob Danielsson

Masters
1. Jenny Johnsson och Stefan Vlachos
2. Desirée Andersson och Daniele Franchi
3. Anne Sundell och Harri Mossmyr

Utmärkelser delades också ut till de simmare som gjort enastående prestationer under mästerskap 2018.

Jacob Danielsson
 • JSM guld 50m FJ 
Martin Nilsson
 • SM guld 100m RY 
 • SM brons 50m RY 
 • NM guld 100m RY 
 • NM guld 4x100ME lagkapp 
 • NM silver 50m RY 
Elsa Fogelsjöö
 • USM silver Öppet vatten
Mattia Lentini
 • SM öppet vatten brons 
Gustav Niring
 • Sum Sim brons 100RY 

Jenny Johnsson, Beatriz de Una Boveda, Emelie Wallin, Jenny Björkman
 • EM masters guld 4x100ME lagkapp
Alida Liljeqvist
 • JSM brons Öppet vatten 
SPIF:s Martin Nilsson nytt guld på NM
2018-12-10 18:02
Ny guldmedalj på NM till Martin efter framgångarna på SM
7-9 december arrangerades Nordiska Mästerskapen i Uleåborg i Finland. SPIF Simförenings SM-guldmedaljör Martin Nilsson var uttagen till landslaget att representera Sverige. Martin simmade hem guldmedaljen på 100 m ryggsim med tiden 53,04 vilket var hela 1,67 sek före silvermedaljören.
Han tog även silver på 50 m ryggsim med tiden 24, 67.
Martin simmade ryggsimssträckan i medleylagkappen 4x100 m och satte nytt personbästa på sträckan med 52,86. Laget tog silvermedalj.

Stockholmspolisens IF Simförening gratulerar varmt till framgångarna! Yoggi Yoggi!

Här finns resultaten.
2 x guld till SPIF på SM/JSM
2018-12-10 16:29
Jacob Danielsson, JSM-guld, hela truppen på plats, Martin Nilsson, SM-guld
Kortbane-SM gick den 14-18 november på Sveriges nationalarena för simidrott, Eriksdalsbadet, i Stockholm och arrangerades av Svensk simidrott tillsammans med Stockholmspolisens IF Simförening, Neptun och Södertörns simsällskap.
Polisen hade en 5 man stark trupp simmare som gjorde mycket starkt ifrån sig.

Jacob Danielsson tog JSM-guld på 50 m fjäril med tiden 23,91. Han slutade som JSM-4:a på 100 m fjäril.
Jacob simmade även ett nytt personbästa på 50 och 100 m fritt och tog sig till B-final.

Martin Nilsson tog SM-guld på 100 m ryggsim med tiden 53,20.
Martin tog också SM-brons 3:a på 50 m ryggsim med nytt personbästa 24,43

De andra i truppen var Dennis Wilkman, Victor Wågström och Esbjörn Ohlsson som simmade på sina personbästa. Tränare var Polisens chefstränare Grega Zore, Katerina Varsamidou och Jesse Faria. Polisens egen Christian Norberg var massör.

Ett varmt grattis till alla simmare och tränare som jobbat hårt och tagit sig till toppen! Yoggi Yoggi!

Samtliga resultat.
Klädkampanj
2018-12-10 08:20

Nu är det dags att beställa nya profilkläder inför våren och sommarens alla tävlingar. Ni kan i samma veva se till att handla utrustning för hela sommarens äventyr. Detta innebär att ni som vill satsa på swimrun eller triathlon också har ett förmånligt erbjudande på våtdräkter och tillbehör.

Kampanjen börjar imorgon tisdagen den 11 december håller på t.o.m. den 6:e januari och produkterna levereras under början av februari. Se till att ladda upp med nya badkläder, t-shirts och varför inte en väska med ditt namn på? 

Använd er av rabattkoden* “polisensimning” för att få 15% rabatt.

Om du valt att få ditt namn tryckt, var vänlig och skicka ditt ordernummer och namnet du vill ha tryckt till: support@sportextreme.com

Här är länken till alla SPIF-produkter: http://www.sportextreme.com/simning/simklubbar/spif.html

*Rabattkoden gäller inte bara på simutrustning och profilkläder utan på all utrustning som finns på www.sportextreme.com. Den gäller på alla ordinarie priser men ej på reavaror och eventuell frakt.  


Bokningen för VT2019 är öppen
2018-12-03 09:10
Bokningen öppnar för anmälan till simskola och teknik-motionsgrupper inför våren den 3/12 för aktiva medlemmar och den 10/12 för nya medlemmar.

Det finns beskrivningar för grupperna i Bokningen och även lathund för hur man registrerar sig och bokar in sig i en grupp.

Polisensimmare och sekreterare i styrelsen tog VM-silver i Swimrun
2018-10-02 21:39
Desireé Andersson under ÖtillÖ
Desirée Andersson, som utöver att hon simmar i Polisen även är sekreterare i föreningens styrelse, har under året vunnit flera av deltävlingarna i världscup-serien ÖtillÖ. Från början var tanken att endast köra den inledande tävlingen på Hvar i Kroatien, men det fina resultatet samt den roliga och sporrande upplevelsen ledde till att hon även ställde upp i tävlingarna på Utö och i Engadin (Schweiz). 
Måndagen den 3:e september var det dags för ”den riktiga” ÖTILLÖ (tillika VM i swimrun) som går från Sandhamn till Utö. Distansen är 75 km varav 65 km är löpning och resterande 10 km är simning. I swimrun tävlar man i par och Desirée körde ÖTILLÖ tillsammans med Fanny Danckwardt Liljeström (f.d. Simmare i Södertörn). Efter att ha lett den inledande delen av loppet fick de till sist se sig besegrade av de numera trefaldiga världsmästarinnorna med ca 4 minuter. Desirée och Fanny hade en tid av 9h och 15 sek och kammade hem silvermedaljen.
Simkampen
2018-09-24 12:35

Under helgen 22-23 september anordnades för elfte gången Simkampen mellan Stockholms simförbund och Svenska Finlands Idrottsförbund. Tävlingen gick av stapeln på neutral mark i Godby simhall på Åland. Stockholmsdistriktets bästa simmare hade tagits ut till ett lag och Stockholmspolisens Liv Olsson, Axel Lewander, Gustav Niring och Alexander Suei deltog i Simkampen. 

 

På lördagseftermiddagen gjorde våra simmare mycket bra ifrån sig och simmade under sina personliga bästa tider i olika grenar. Liv och Gustav simmade 200 backstroke nära sina personliga bästa tider, Axel och Gustav registrerade sina bästa tider på 100 fjäril och Alexander var imponerande i 200 ME. Bortsett från att vinna 200 backstroke, fick Gustav även den vinnande tiden på 200 FR.

 

Under söndagen öppnade Polisen med lagkapp, 4x100 frisim. Först var det damernas tur och Liv simmade 3:e sträckan på 1:04:46. Sedan var det herrarnas tur och då simmade Gustav, Axel och Alexander. Gustav simmade första sträckan på 59:35, Axel andra sträckan på 1:01:77 och Alexander fjärde på 59:96. Efter lagkappen var det Axel och Alexanders tur att simma 200 fjäril. Axel simmade in på 2:29:30 och tog förstaplatsen i grenen, tyvärr blev Alexander diskad men han simmade in på en bra tid, 2:38:00. Sen simmade Liv 400 medley på 5:36:00, men tyvärr blev även hon diskad. Efter 400 medley för damer var det Axels tur att simma det. Han simmade på 5:08:65. Bra simmat Gustav, Alexander, Liv och Axel!  

SPIF Masterssimmerskor Europamästare
2018-09-05 17:52

I söndags startade Master-EM i långbana i Kranj, Slovenien och på plats hade SPIF fyra deltagare.

 

I regn och rusk lyckades 4x50 medley laget knipa en guldmedalj i åldersklassen 120-159 år. Jenny Johnsson öppnade med ryggsim och lämnade över till Beatriz de Uña Bóveda som på bröstsimsträckan simmade upp laget till en första plats. Guldmedaljen säkrades efter en fjärilsträcka av Emelie Wallin och ett avslutande frisim av Jenny Björkman.

 

Även fina individuella prestationer nära personliga rekord noterades under dagarna i sträckor från 50 till 800 meter.

 

Härliga dagar i Slovenien för vårt SPIF mastersgäng, stort grattis till alla fina prestationer och till guldet!


Nu ser vi framemot härliga träningar och fler tävlingar när säsongen startar på riktigt.

Polisen HEAD Summer Cup 2018
2018-08-30 13:26
Fullsatta läktare under Polisen HEAD Summer Cup

Med 750 simmare, 4000 starter, fullsatt publikläktare och en härlig stämning på Eriksdalsbadet genomfördes Polisen HEAD Summer Cup 2018 den 29/6-1/7.


Glada hejarop från klubbkompisar i alla tävlande klubbar gjorde att det presterades många personliga rekord, fantastiska tider och bra placeringar. Stockholmspolisens simmare tog flera pallplatser och flera hamnade topp 10 i sina respektive åldersgrupper. Grattis till er alla!
Sum-Sim i Malmö 2018
2018-07-05 17:11
Sum-Simtruppen med tränare på plats på Lindängsbadet i Malmö

Stockholmspolisens IF SF är precis hemkomna med en 12 simmare stor trupp. Mästerskapet bjöd på enastående väder, glada simmare, många personliga rekord och en bronsmedalj. Yoggi yoggi!


Bokningar för HT18
2018-06-04 13:40
Bokningen öppnar för anmälan till simskola och teknik-motionsgrupper inför hösten 2018 den 11/6 för aktiva medlemmar och den 25/6 för nya medlemmar.

Det finns beskrivningar för grupperna i Bokningen och även lathund för hur man registrerar sig och bokar in sig i en grupp.

SPIF Simförening Årsmöte 2018
2018-04-20 14:00
SPIF:s ordförande Jan Lundin delar ut förtjänstmärken till Arne Jägerblom och Martin Nilsson. Styrelsen framför klubbkansliet.
Måndagen den 16 april hölls årsmöte i Stockholmspolisens IF Simförening. Styrelsen för 2018-19 består av samma ledamöter som förra verksamhetsåret.
Mötesordförande var SPIF:s ordförande och simföreningens veteran Jan Lundin.
Under årsmötet delades Alliansföreningens förtjänstmärke ut till Martin Nilsson för sitt SM-guld på 50 m ryggsim med tiden 24.76 under SM/JSM i Jönköping i november 2017.
Ytterligare förtjänstmärke delades ut till Polisens Arne Jägerblom för sina mångåriga och föredömliga insatser inom föreningens funktionärsarbete både som tävlingsledare inom alla kategorier tävling och som utbildare av nya funktionärer.
Alliansföreningens diplom delades ut till SKK:s Christina Hancock Bruhn för fina insatser för Stockholmspolisen IF Simförenings tävlingsverksamhet där hon många gånger bidragit med sin kompetens i tävlingsledningen.
Träningsläger på Åland
2018-04-17 19:31
Stockholmspolisens IF

Påsklovet firade Mästerskap Ungdom och Simiaden Guld på ett kylslaget Åland. Träningslägret hölls på Godby Idrottscenter en dryg mil från Mariehamn.

Tre träningspass per dag var upplägget och dagarna började med ett rejält simpass direkt efter frukost. Efter lunch genomfördes landträning som både handlade om löpning och aktiviteter i gymmet samt ett sent eftermiddagspass med simning vilket avslutade dagarna. 

Det är fantastiska ungdomar som klubben har, tålmodiga, träningsvilliga, skötsamma och jättetrevliga. De fick väldigt mycket beröm av personalen från Godby idrottscenter.

SPIF på Nordic Swim Tour
2018-04-13 11:47
Stockholmspolisens IF
Mycket har hänt under de sista veckorna i föreningen. Polisens IFs seniorer har ställt upp i Swim Open Stockholm och är nu på plats i Norge för Bergen Swim Festival. Dessa två tävlingar bildar tillsammans Nordic Swim Tour som är ett nytt tävlingskoncept. Ni kan följa tävlingen live här.
Våra juniorer har varit på ett intensivt träningsläger på Åland där de blandat simning, landträning och teambuilding. Nu ser vi fram emot fina resultat på Vårsimiaden som kommer simmas i början av Maj.
De allra yngsta simmarna gör sig samtidigt redo för nästa Utmanartävling som kommer att gå av stapeln den 20:e April i Skärholmens simhall.

Vi vill även passa på att påminna er om Årsmötet som hålls nu på måndag (16 April) 18.30 på Hotell Clarion Skanstull.
Masters SM i Jönköping
2018-03-27 10:54
Stockholmspolisens IF på Masters SM
I helgen 23-25 mars gick Masters SM av stapeln på Rosenlundsbadet i Jönköping. Stockholmspolisens IF ställde upp med en stark trupp på 15 simmare som tillsammans stod för 50 individuella starter och samt lagsimningar, något som i slutet resulterade i 26 medaljer varav 12 guld. 

Under lördagsförmiddagen ställdes det även upp i lagsimningen 4x50m Frisim mix i åldersgruppen 280-319 år där det Nordiska rekordet, som suttit i hela 10 år, slogs med en halv sekund.

Simläger i Spanien
2018-03-05 19:27
Under sportlovet så spenderade våra simmare från Mästerskap Senior och Mästerskap Junior sina dagar på träningsläger i Torremolinos i Spanien. Det var ett mycket lyckat läger med intensiva dagar för simmarna. Dagarna spenderades med morgonjogg vid kustlinjen med inslag av löpteknik från Grega. Simmarna fick avnjuta och kämpa sig igenom två träningspass om dagen, där våra tränare kan säga att de är mycket nöjda med allas insats och prestation. Utöver träningar hade vi en basketturnering där Polisen fick se sig utklassade av de slovenska triatleterna, samt en dagstur till Malaga där en grupp simmare fick uppleva staden med slott och glass. Hotellet som vi bodde på bjöd på fantastiska buffeér och Spanien bjöd på varma temperaturer med mycket regn men även några soltimmar. Vi tackar alla simmare och tränare för ett väldigt lyckat läger med mycket glädje och skratt samt stärkt kamratskap och nya bekantskaper.
Polisen Go the Distance 2018
2018-02-20 13:26
Simmare, tränare och HEAD på plats på Eriksdalsbadet
Helgen den 17-18 februari gick Polisen Go the Distance av stapeln på Sveriges nationalarena för simidrott, Eriksdalsbadet. Tävlingen gick i lång bana och utgjorde därmed ett tillfälle att tidigt på säsongen kunna kvalificera sig för sommarens mästerskap. Flera av simmarna lyckades också kvalificera sig så stort grattis till dem!
Lugn stämning och fin simning präglade helgen. Sundsvall hade åkt ner till Stockholm för att tävla och det är alltid roligt när klubbar från andra delar av landet deltar.
Vår samarbetspartner HEAD fanns också på plats med fina simartiklar.
Tävlingsledning, funktionärer och föräldrar gjorde ett strålande jobb och såg till att tävlingen genomfördes på utmärkt vis.

Resultat från tävlingen

Tränarkickoff Polisens IF
2018-02-13 09:13
Polisens Simskole-, teknik- och elittränare Foto: Susanne Gnalin

Lördagen den 10 februari samlades klubbens bredd- och elittränare tillsammans med ledamöter från styrelsen för en gemensam utbildningsdag och kick-off för vårterminen. Stockholmspolisens IF Simförenings chefstränare Grega Zore med kollegorna Mattia Lentini, Jesse Faria och Ekaterina Varsamidou höll intressanta föreläsningar om simteknik, uppvärmning, styrketräning och barns och ungdomars fysiska utveckling. Väldigt intressant och lärorikt och man kan konstatera att det finns stor kompetens inom klubben.

Efteråt arrangerades femkamp och gemensam middag.

Polisens IF på U-GP 2 i Södertörn
2018-01-31 11:58
Säsongens första Yoggi Yoggi!

De flesta av Stockholmspolisens IF Simförenings simmare tävlade för första gången under 2018 på U-GP 2 i Torvallasimhallen i Haninge 27-28/1. Vi såg många bra prestationer av våra simmare samt många personbästa. Tränarna är mycket nöjda med resultaten och början av den här terminen. Vi ser fram emot nästa tävling - Vinterneptuniaden kommande helg.


Här finns resultaten.

Stockholmspolisens IF på Masters DM
2018-01-22 15:05
Glada masterssimmare
På Masters DM i Järfälla den 20 januari deltog en relativt stor grupp simmare från Polisen, 10 personer. Samtliga fick resa hem med minst en guldmedalj. Den sammanlagda medaljskörden blev 14 guld, 13 silver och två brons, och helt oavsett medaljer så gjordes fina prestationer. Förhoppningsvis blir uppslutningen lika stor på Masters SM i Jönköping i mars, även om det blir en större utmaning att ta medaljer då.

Ni hittar alla resultat här:
Välkomna till simåret 2018!
2018-01-19 15:09

Jag vill hälsa alla nya och gamla medlemmar hjärtligt välkomna till ett nytt och händelserikt simår med Stockholmspolisens IF Simförening!

 

Att bygga upp och driva en god verksamhet kräver kunskap, pedagogik och målmedvetenhet. Sedan föreningens nystart 2014 har utvecklingen gått stadigt framåt. Vi startade med knappt 700 medlemmar och antalet har idag vuxit till strax under 1400 medlemmar, i stort sett en fördubbling på tre och ett halvt år.


Vi har lärt tusentals barn och ungdomar att simma och vi har vässat och breddat utbudet för våra tävlingssimmare. Simskola och crawlkurser är i princip alltid fullbokat och många står på kö. 2017 avslutades med flera medaljer under SM/JSM och blev ett fint bevis på att klubben erbjuder simning på högsta nivå.


Polisen är en klubb med kvalitet och hjärta där alla ska trivas och utvecklas i sin egen takt. Vi har verksamhet runtom hela Stockholm och både våra simmare och tränare representerar ett mångfaldigt modernt och internationellt Stockholm.


Jag är stolt över att vara ordförande i vår förening och tackar särskilt våra tränare, administratörer och funktionärer för ett fantastiskt arbete och ser fram emot ett nytt år tillsammans.


Maria Fogelström Kylberg
Ordförande Stockholmspolisens IF SimföreningFörnyat samarbete Polisens IF och HEAD
2018-01-16 09:42
HEAD och representanter från Stockholmspolisens IF Simförening
Stockholmspolisens IF har tecknat ett nytt samarbetsavtal med HEAD att gälla från den första januari 2018 och tre år framåt. 
Samarbetet syftar till att samverka kring bra simarrangemang och att kunna erbjuda förmånliga rabatter för SPIF:s medlemmar vad avser HEAD:s sortiment.

- Vi är mycket glada över att ha rott i hamn ett bra och förmånligt erbjudande för vår klubb och ser fram emot ett gott samarbete med HEAD de närmaste åren, säger Maria Fogelström Kylberg, ordförande i Stockholmspolisens IF Simförening.

Inom kort kommer klubben att lansera en kampanj då medlemmarna erbjuds att köpa klubbartiklar.

Bilden visar tillfället då avtalet skrevs under. 
Från vänster: Grega Zore chefstränare, Desirée Andersson styrelsen, Maria Fogelström Kylberg styrelsen, Chris Flodén HEAD, Jonas Vesterlund Sportextreme och Lisa Nord, verksamhetsansvarig.
Sum-Sim Riksfinal 2017
2017-12-20 12:28
Stockholmspolisens IF - simmare och tränare i Eskilstuna

Under helgen 8-10 december arrangerades årets Sum-Sim Riksfinal på Munktellbadet i Eskilstuna. Stockholmspolisens IF Simförening fanns på plats med 9 simmare och 3 tränare.

Simmarna gjorde starka och bra insatser med en 4:e plats med tiden 1:04,07 som bästa placering av Gustav Niring på 100 m ryggsim för pojkar 13 o yngre. Även i lagkapperna gick det bra med en fin 8:e plats för laget 4x100 medley flickor 16 år o yngre som också därmed kvalade till Sum-Sim i sommar.

Likaså kvalade medleylaget 4x100 m pojkar 14 år o yngre till Sum-Sim.

Bra kämpat alla simmare och tränare som nu får lite välförtjänt julledighet!


Resultat från tävlingen.

SPIF Simförening KM 2017
2017-12-01 11:21
Stockholmspolisens IF Simförening - KM 2017

Söndagen den 26 november gick Polisens KM av stapeln i Sveriges nationalarena för simidrott, Eriksdalsbadet. Simmarna som deltog kom från grupperna Utmanaren guld upp till Masters. Det simmmades 50-m sträckor i samtliga simsätt och 100 m medley. Det hela avslutades med en festlig mixad lagkapp där både föräldrar, tränare och simmare i olika åldrar deltog. Alla simmare bjöds på godis och fika och stämningen var positiv och hög bland både simmare, tränare och funktionärer!


I varje lopp samlade simmarna poäng och när dagen var slut korades årets kvinnliga respektive manliga Minimästare (14 år o yngre), Stormästare (15 år o äldre) och Mastersmästare. Dessa var:


Minimästare - Anna Dimitriou + Heidi Saluveer (delad 1:a plats) &

                     Mikail Arslan

Stormästare - Paola Kylberg & Tyrone Nilsson-Deya

Mastersmästare - Jenny Johnsson & Tryggvi Gylfason


Lagkappen vanns av Masters Mix lag 1.


Klubbens styrelse och Simkommitté delade även ut utmärkelser för särskilda insatser 2017:


Årets manliga profil: Christian Norberg

Årets kvinnliga profil: Lea Granert

Årets simprestation Senior: Martin Nilsson

Årets simprestation Junior: Paola Kylberg

Årets ungdomsledare: Lizmerly Tashjian
Årets tränare: Grega Zore


Grattis till alla!


Resultaten från Livetiming

Poängsammanställning KMSum-Sim Regionsfinal Stockholm
2017-11-15 16:50
SPIF-simmare under Sum-Sim Regionsfinal Stockholm 2017
Under helgen 11-12 november arrangerade Stockholmspolisens IF Simförening i samarbete med Svenska Simförbundet Sum-Sim Regionsfinal på Sveriges nationalarena för simidrott, Eriksdalsbadet. 
Distriktets snabbaste simmare tävlade under två långa dagar om att få en eftertraktad plats på Riksfinalen som går av stapeln i Eskilstuna den 8-10 december. Vi fick se mycket fin simning och fina resultat av alla klubbens deltagande simmare. 
Fem individuella kval och tre lagkappslag tog sig till final från Polisen. Heja!
I simhallen var det hög stämning och tävlingen genomfördes på ett strålande sätt tack vare klubbens funktionärer, föräldrar och tränare. 
Kul att SPIF Simförening klarar att framgångsrikt arrangera ett mästerskap!

Resultat från tävlingen
Polisens IF imponerade på SM/JSM
2017-11-05 20:31
Stolta medaljörer och lagkappslag
SM/JSM har under den gångna veckan simmats i Jönköping. Polisens IF var på plats med en 7 simmare stark trupp bestående av 2 tjejer, 5 killar, 2 tränare och 1 massör. Mästerskapet blev en mycket stor framgång för Polisens IF Simförening med många imponerande prestationer och förbättrade personbästa. 
Vi tog hem inte mindre än tre medaljer under dagarna. Först på pallen var Jacob Danielsson som tog JSM-brons på 100 m fjäril med tiden 54.68. Nästa medalj gick till Martin Nilsson som tog SM-brons på 100 m ryggsim med tiden 54.53. Slutligen slog Martin Nilsson till den sista tävlingsdagen och tog SM-guld på 50 m ryggsim på tiden 24.76. Om jag räknade rätt tog sig 6 simmare till A-finaler och 5 simmare till B-finaler. På Polisens Facebooksida kan man läsa mer detaljerat om tävlingen.
Jag hade förmånen att vara på plats i Jönköping och kan stolt och glad konstatera att Polisens IF har ett gäng mycket duktiga simmare och tränare på elitnivå. 

Stort grattis hela truppen!

Maria Fogelström Kylberg
Ordförande, Stockholmspolisens IF Simförening

Resultat från tävlingen
Polisen HEAD to Head 2017
2017-10-05 10:50
Polisensimmare och tränare in action

Under sista helgen i september gick Stockholmspolisens IF Simförenings stora tävling Polisen HEAD to Head av stapeln på Sveriges nationalarena för simidrott, Eriksdalsbadet. Simmare från nivåerna Utmanaren guld upp till våra äldsta Mästerskapssimmare deltog i denna härliga simfest där vi fick se fin simning och många putsade personbästa. För de yngsta simmarna var det också för flera första gången de deltog i en större tävling efter Utmanaren.

Förutom simmare och tränare deltog även många föräldrar som tävlingsfunktionärer och arenafunktionärer och såg till att allt flöt perfekt.

Fler bilder finns i vårt flickr-album

Tack alla för en rolig helg tillsammans.

Yoggi Yoggi!


 Foto: Fredrik Lewander

Kläddrive och fotografering
2017-09-19 22:20
Glada simiadensimmare i Polisenkläder
Under början av denna vecka anordnades gruppfotograferingar för simiaden, mästerskap samt masters-gruppen. Fotograferingen hölls av Fredrik Lewander som även tagit många fina bilder till både vår hemsida och vår flickr.
Vi har nu uppdaterat gruppsidorna med de nya bilderna så passa på att släng ett extra öga på just din grupp!

Vi kommer även att hålla i en kläddrive där ni genom vår sponsor Head kan beställa nya klubbkläder. Head kommer att finnas på plats på hemmatävlingen Head to Head uppe vid tävlingsingången i 25:an på Eriksdalsbadet där det även går att prova delar av kollektionen innan ni beställer.
Kläddriven kommer att starta den 22 september och finnas öppen för beställning fram till och med den 8 oktober. Med vår rabattkod "polisensimning" får ni även 10% rabatt på alla produkter.
Ni hittar och beställer genom följande länk (observera att de nya kläderna inte släpps förrän den 22 september):
http://www.sportextreme.com/simning/simklubbar/spif.html

Simkampen 2017
2017-09-11 11:20
Team Stockholm vann Simkampen 2017. Paola och Jesse från Polisen var på plats.

Under helgen 9-10 september anordnades för elfte gången Simkampen mellan Stockholms simförbund och Svenska Finlands Idrottsförbund. Tävlingen gick av stapeln på neutral mark i Godby simhall på Åland. Stockholmsdistriktets bästa simmare hade tagits ut till ett lag och Stockholmspolisens Paola Kylberg fanns med i truppen som skulle kämpa mot några av Finlands snabbaste simmare. Paola simmade 200 m ryggsim, 100 m fjäril, 100 m ryggsim samt lagkapper där hon simmade ryggsimsträckan i 4x100 m medley och den allra första sträckan i en spännande 16x50 m frisim i en mixad lagkapp. Hennes bästa insatser var i lagkapperna med ett ryggsim på 1.06,74 och ett nytt personbästa i 50 m frisim på 27.41. Efter en spännande helg där Team Stockholm simmat mycket starkt blev slutpoängen 367 mot 251 till Stockholms fördel.


På plats på Åland fanns även Polisens tränare Jesse Faria som coachade Stockholmssimmarna tillsammans med andra tränare från distriktet.
Uppstartslägret i Eriksdalsbadet
2017-08-21 12:58
Simiadenlägret
Den här helgen hade vi Uppstartsläger för Simiaden Silver och Guld med besök på Gröna Lund. Det var 25 simmare som deltog på lägret och det var muntra miner och glada simmare under hela helgen.
Simma i Stockholmspolisens simförening
2017-07-24 13:45
Det finns fortfarande platser kvar till höstens terminsgrupper 2017!

Vi har simskola för de yngre barnen i nivåerna Baddaren till Hajen. 

Vi har även Teknik/motionsgrupper som passar för de som redan kan simma men vill lära sig mer och även prova på att tävla.

Läs kriterierna innan ni bokar för att säkerställa att ert barn hamnar i rätt grupp.

Verksamheten för dessa grupper bedrivs i simhallarna i Skärholmen, Västertorp, Kronoberg, Högdalen och Gubbängen.

Höstens första crawlkurser för vuxna kommer att hållas på Eriksdalsbadet.
Vi kan även erbjuda simsättskurser för barn/ungdom.

Under Boka Simskola hittar ni mer information hur ni bokar och vad vi har att erbjuda.

Polisens IF på Sum-Sim i Malmö
2017-07-18 11:20
Polisens trupp bestod av 15 mästerskapssimmare och tre tränare
Onsdagen inleddes med 4x200 lagkapp och Polisen hade ett tjejlag inkvalat; Caroline Wallenborg, Tuva Glimmerud Gullbjörk, Sofia Walsh och Paola Kylberg. Tjejerna gjorde en bra insats och slog lag-PB och slutade som 10:e bästa lag i Sverige.

Under torsdagens finalpass gjorde yngsta pojkarna en riktigt bra lagsimning på 4x100 medley. Laget bestod av Gustav Niring, Aleksandr Sidorov, Oliver Rasool och Hugo Seemann. På försökspasset hade Polisen ett flertal starter. Först Paola Kylberg, Tuva Glimmerud Gullbjörk och Caroline Wallenborg på 100 frisim med fina insatser runt personligt rekord. Därefter Sebastian Johansson, Tyrone Nilsson-Deya och Aleksandr Sidorov på 100 bröstsim och även där gick det fort.

Fredagen bjöd på fantastiskt avslut med ett brons i flickornas 4x100m medley. Paola Kylberg på rygg öppnade med 1:06.84. Lea Granert på 100 bröst med 1:14.90. Caroline Wallenborg på fjäril med 1:07.61. Tuva Glimmerud Gullbjörk avslutade med frisim på 59.96. Lea Granert tog sig till final i 100 bröst.

På lördagen fick Polisen ytterligare en medalj. Fantastiska simningar i finalen på 100 ryggsim där Paola Kylberg knep silvermedaljen på 1:07.22 och Sofia Walsh blev fyra i samma lopp på nytt PB med tiden 1:09.82. Pojkarna gjorde en stark lagkapp på 4x100 frisim med Kenzo Buchli, Tyrone Nilsson-Deya, David Stålmarck och Alexander Dimitriou.

Söndagens sista finalpass på Sum-Sim bjöd på stark simning. Tuva Glimmerud Gullbjörk visade klass på 200 rygg med tiden 2:29.66 och blev 5:e bästa tjej i Sverige. Paola Kylberg gjorde en stark finalsimning på 100 fjäril där hon slutade 6:a med det fina nya personliga rekordet 1:07.37 och hon simmade även final i 200 ryggsim. I den avslutande lagkappen simmade Tuva, Sofia, Lea och Paola och avslutade därmed ett riktigt bra mästerskap med många fina simningar och härlig stämning. Vi alla ser fram emot en ny termin... Yoggi Yoggi! (Grega Zore)

Polisens IF på SM/JSM i Borås
2017-07-09 20:47
Polisens simmare på plats i Borås 29/6-5/7
Stockholmspolisen IF Simförening deltog med 11 simmare under SM/JSM i Borås. Ytterligare två simmare anslöt i slutet av veckan till SM i Öppet vatten. Polisens trupp presterade många fina resultat och flera personbästa som räckte till B-final. Martin Nilsson simmade tre B-finaler med 13:e plats som bästa placering. Jacob Danielsson kom på 6:e plats i 50 fjärilsim i JSM, 11:e plats i B-final i 50 fjärilsim och 13:e plats i B-final i 100 fjärilsim. Dennis Wilkman simmade B-final i 200 medley och slutade på 15:e plats. SPIF:s bästa resultat totalt var en 4:e placering av Martin Falk i JSM Öppet vatten.  Christian Norberg slutade på 5:e plats och Dennis Wilkman på 6:e plats. Även de som inte tog sig till final gjorde fina prestationer under det svenska mästerskapet. Grattis till alla som kvalade och deltog på vår viktigaste tävling den här terminen!
Polisen HEAD Summer Cup 2017
2017-07-03 11:00
Fullsatta läktare på Eriksdalsbadet

Inför fullsatta läktare på Sveriges nationalarena för simning, Eriksdalsbadet, tävlade hundratals barn och ungdomar under helgen 30/6-2/7.

Klubbar från Stockholm, olika delar av Sverige samt även en del utländska klubbar hade passat på att tillbringa en helg i Stockholm och simma Stockholmspolisen IF Simförenings största simtävling. 3000 starter under tre dagar och mycket fin simning visades upp. En härlig stämning på läktaren bidrog till en lyckad simfest för alla inblandade. Tävlingen avslutades med den traditionella HEAD Summer Cup-lagkappen där Polisen kammade hem segerbucklan efter stark simning av fyra tjejer och fyra killar.

Nu önskar vi alla simmare och föräldrar en riktigt skön sommar och välkomna tillbaka inför en ny säsong i augusti!


Resultat från tävlingen finns här

Mästerskapsgänget i Fagersta
2017-06-21 18:29
Lägergänget efter morgonträningen
Nu är de allra flesta av våra mästerskapssimmare på ett läger i Fagersta. Där har vi blandat simning och uppladdning med lek och skoj under en fyra dagars period. Med oss på lägret har vi simmare från både Mästerskapsgrupperna ungdom, junior samt senior vilka är kvalade till antingen SUMSIM eller SM/JSM. 
Imorgon kommer vi att äta en tidig midsommarmiddag innan vi tar tåget tillbaka till Stockholm.
Polisens IF på UGP 3
2017-06-11 23:19
Några av Polisens simmare som deltog i UGP 3
Under helgen 10-11 juni deltog ett stort gäng simmare från Polisens tävlingsgrupper i säsongens sista distriktstävling för terminen. 
UGP 3 arrangerades av Spårvägen och gick av stapeln på Eriksdalsbadets 50-metersbassäng. Simmarna bjöd på spännande och fin simning med många förbättrade personbästa och även några som kvalificerade sig för sommarens Sum-Sim. Grattis! Simmare från Polisen var på prispallen flera gånger under helgen och visade att klubben har många duktiga simmare som utvecklats under året och gjort riktigt fina resultat. 
Bra simmat alla! Och bra jobbat alla tränare!

Samtliga resultat från helgen.
Polisens IF på DM
2017-06-11 23:01
Sveriges nationalarena för simning
Den 3-4 juni gick årets distriktsmästerskap i lång bana på Eriksdalsbadet, Sveriges nationalarena för simning. 
Polisens simmare bjöd på fin simning och flera putsade sina personbästa. Följande simmare placerade sig på prispallen: 
Jacob Danielsson- distriktsmästare på 100 m fjäril med tiden 57,90
Martin Nilsson - brons på 50 m ryggsim med tiden 27,47 och silver på 100 m ryggsim  med tiden 1:01,43
Dennis Wilkman simmade hem ett brons på 1500 m frisim med tiden 17:18,40
Utöver medaljörerna placerade sig flera av Polisensimmarna högt upp i resultatlistorna. 

Samtliga resultat från DM finns på Livetiming


Polisens IF på Vårsimiaden Final
2017-05-31 14:00
Simmare ur Polisentruppen förbereder sig Foto: Fredrik Lewander

Under helgen 20-21 maj gick regionsfinalen för Vårsimiaden i Stockholm i Vilundabadet i Upplands Väsby. Simmarna kom hem med medaljer av alla valörer och visade upp stark simning i lagkapperna. Bra jobbat!


På Livetiming finns resultaten.

Se fler fina bilder på Flickr

Polisens IF arrangerade Vårsimiaden
2017-05-07 20:20
Stockholmspolisens IF Simförening, Vårsimiaden, Eriksdalsbadet, Stockholm, 2017
Stockholmspolisens IF Simförening arrangerade under helgen tillsammans med Stockholms simförbund Vårsimiaden för de yngsta simmarna. 

Det blev en livad tillställning i Sveriges nationalarena för simning, Eriksdalsbadet, speciellt under de avslutande lagkapperna.

Polisens IF i Täby
2017-05-06 08:50
Många simmare från Stockholmspolisens IF Simförening på plats i Täby.
Under Valborgshelgen arrangerade Täby simtävlingen Scandic Täby Invite 2017 i vilken en stor grupp Polisensimmare deltog. För de yngsta simmarna var det den första bortatävlingen i lång bana. Många fina resultat, något Sumsimkval och personliga rekord presterades och vi som satt på läktaren och tittade kunde konstatera att stämningen i gruppen var på topp.  Bra jobbat alla simmare!

Polisens IF på Swim Open
2017-04-12 12:28
Glada simmare under Swim Open 2017
Under helgen och början av veckan har Stockholmspolisens IF varit representerade på Sveriges största simtävling. Swim Open Stockholm har gått av stapeln på Eriksdalsbadet vilket också är Polisens hemmaarena. 

En stor trupp simmare från både Mästerskap Senior- och Mästerskap Junior har deltagit i tävlingen och resultaten blev många personliga rekord och nya kvalificeringar till både SM/JSM samt SUMSIM.
Några simmare har även tagit sig till spännande finaler:
Martin Nilsson i C-final på 50m, 100m och 200m rygg.
Martin Falk i B-final på 400m medley
Jacob Danielsson i C-final på 50m fjäril
Lea Granert i C-final på 100m bröstsim.

Polisens IF på masters-SM
2017-03-26 16:10
SM-guldmedaljörer 2017, Stockholmspolisens IF Simförening.
Det blev flera sköna medaljer när Stockholmspolisens If Simförening åkte till Eskilstuna för att delta i masters-SM i kort bana. 

Intresserad av att simma masters med SPIF Simförening? Det finns två grupper beroende på förkunskaper och ambitionsnivå. 
Läs mer på Polisens IF:s webb.
Polisensimmare uttagna till Simiadenlägret
2017-03-20 11:18
Stockholmspolisens IF Simförening
Stockholmspolisens IF Simförening har tre simmare uttagna till simiadenlägret i Uppsala den 22-23 april, nämligen Axel Lewander, Gustav Niring och Liv Asp Olsson. Stockholms simförbund tar ut fyra simmare i varje åldersklass i Stockholm födda 2004-2005 som tävlat flitigt och samlat flest FINA-poäng i 100 m för vart och ett av simsätten fjärilsim, ryggsim, bröstsim, frisim och 200m medley. 

Bra kämpat Axel, Gustav och Liv!

Mer om uttagningen finns att läsa på Stockholms simförbunds webbplats.

Polisens IF på UGP 2
2017-03-12 17:14
Stockholmspolisens IF Simförening på prispallen på Ungdoms-Grand Prix (UGP), 2017.
Polisens IF hade ett starkt gäng polisensimmare på plats för UGP 2 i helgen.
Glädje och energi speglades i de starka insatserna. Kolla resultaten på Livetiming.
Formtest på Masters-DM 2017
2017-03-07 16:55
Stockholmspolisens IF Simförening Grand Masters. Arkivbild.
En liten men tapper skara från Stockholmspolisens IF Simförenings Grand Masters tog chansen att testa formen inför SM i öppna DM den gångna helgen. Man kan konstatera att flera av polisensimmarna verkar vara i toppform med till exempel dubbelsegrar i både 50 och 100 meter fritt i klassen herrar 50+.

- Det gick överraskande bra, egentligen ska ju formen toppas först till SM, sa en nöjd Pedro Pancheco, från Polisens IF som simmade bröstsim, fjäril och medley på DM.


Läs mer om att simma Masters med Stockholmspolisens IF Simförening.


Several Masters swimmers from Polisens IF participated in The Stockholm District Open Championships. Check out the results here.

Read more about training Masters swimming with Polisens IF (in Swedish).


Polisen Go the Distance
2017-03-05 19:22
Pepp inför Polisen Go the Distance 2017, Eriksdalsbadet 2017.
Tävlingen Polisen Go the Distance arrangerades i helgen på Sveriges nationalarena, Eriksdalsbadet, av Stockholmspolisens IF Simförening. Tävlingen gick i lång bana det vill säga i 50-metersbassängen, och gav simmarna chansen att tidigt på säsongen få kvaltider i lite längre sträckor.
Flera stora klubbar från Sundsvall i norr till Malmö i söder hade tagit chansen, liksom våra flitiga gäster från Åbo i Finland.

Polisens IF på Kringelsim och UGP
2017-02-20 10:58
Kringelsim 2017, Stockholmspolisens IF Simförening
Stockholmspolisens IF Simförening hade en stor trupp på plats i Södertälje på Kringelsimmet den gångna helgen. Hela resultatlistan hittar du på Livetiming.

UGP1 genomfördes tidigare på Eriksdalsbadet även där med deltagande från Polisens IF. Resultaten finner du på Livetiming.
Säsongstart för Polisens IF i seriesimmet
2017-01-26 13:36
Eriksdalsbadet, Stockholm.
Tävlingssäsongen drog den gångna helgen igång med seriesim i Eriksdalsbadet med Stockholmspolisens IF Simförening som arrangör. Polisen har i år två lag med i division 2 och det blev en tuff start och en hel del återbud tyvärr. Tävlingen flöt på bra och nu laddar vi för den kommande terminen.


Nu söker vi timanställda tränare till vår simverksamhet
2017-01-02 17:47
Vill du träna barn/ungdomar och har en viss erfarenhet?
Du bör vara över 15 år
Skicka ditt CV och personligt brev till:

Nybörjare/beginners course barn/ungdom VT17
2017-01-01 12:59
Nu har vi öppnat bokningen för våra Nybörjargrupper i simning i Stockholm för barn/ungdomar.
We have just opened the booking for our Beginners swimming groups in Stockholm for children/youth. Läs mer/Read more and book under Nybörjare och simskola

Snyggt avslut på 2016
2016-12-31 15:40
Foto: Desirée Andersson
Året avslutades med 100x100 meter.
Idag klockan 12 så fick alla 2 h & 55 minuter på sig att simma sig igenom några 100-ingar.
Här är några som tappert utförde denna utmaning.
Om alla klarade det? Självklart!
Fotografen simmade även hon

Gott Slut & Gott Nytt 
Klubbmästerskap på nationalarenan
2016-12-19 10:34
Stockholmspolisens IF Simförening, KM 2016. Foto: Fredrik Lewander.
(in English below)
Det var en hjärtlig och uppsluppen stämning på Sveriges nationalarena för simning, Eriksdalsbadet, när Stockholmspolisens IF Simförening genomförde sitt klubbmästerskap. Tävlingen, som var sanktionerad (se resultat i Livetiming), utgjorde en fantastisk avrundning på en mycket stark hösttermin som innefattat bland annat dubbelseger i Seriesimmet.

Klubbmästerskapet avslutades med en icke-officiell lagkapp som till stor munterhet och succé utgjordes av föräldrar och andra till Polisen närstående simmare. Lagkappens stjärna var Jan "Ludde" Lundin, som representerat SPIF i flertalet stora mästerskap, bl.a. i OS i Tokyo 1964. Nu går ju OS åter i Tokyo, nämligen år 2020, kanske vi får se Polisensimmare även där?

Stockholmspolisens IF är en av Sveriges mest framgångsrika simföreningar genom alla tider och fortsätter att fostra simmare i en anda av kamratskap och hög kvalitet.

Tack alla funktionärer, arenapersonal, föräldrar, simmare, tränare, styrelse och alla ni andra som bidrar till att göra Stockholmspolisens IF Simförening så fantastisk.

--------------------

The Polisen Club Championships marked an end to a fantastic semester which included e.g. a double victory in the Stockholm Swiming league (division 3, Seriesimmet). The results from the Club Championships are official times (see resultat in Livetiming), 

The final relay with parents and others was a great success. The star was former Olympic Jan "Ludde" Lundin, who represented SPIF in the Tokyo Olympics 1964. 

Stockholmspolisens IF is one of Swedens most successful swimming clubs of all time and continues to promote swimming through friendship and quality.

A big thank you to all officials, arena personnel, parents, swimmers, coaches, board and everyone else who contribute to making The Swimming Club of the Stockholms Police Athletics Association so fantastic.

Polisens IF på NJM
2016-12-14 20:50
Caroline Wallenborg, Stockholmspolisens IF Simförening, på Nordiska juniormästerskapen
I helgen deltog Stockholmspolisens simmare i Seriesim och Luciasimmet i Stockholm men Polisens IF var även representerade internationellt då Caroline Wallenborg deltog i Nordiska juniormästerskapen. Caroline blev uttagen efter fina prestationer i bröstsim på SM/JSM i kortbana för drygt en månad sedan. 

Nordiska juniormästerskapen gick i Kolding, Danmark och Sverige var representerade med en 32 simmare stark trupp som placerade sig på 3:e plats bland alla deltagande länder. Caroline bidrog med lagpoäng med sin starka simning och hamnade på 4:e plats på 200m bröstsim samt 6:e plats på 100m bröstsim.


Se resultaten på Livetiming

Storslam i Seriesim - två lag till division 2
2016-12-11 09:00
Segerpokalen division 3 - Foto Fredrik Lewander
Efter en spännande avslutningsomgång av årets Seriesim i Tyresö tog Polisens lag två hem segern.  Serien avslutas med Polisens båda lag i topp och de går därmed vidare till division 2 nästa säsong. 
Ett stort grattis till alla duktiga simmare och även föräldrar som var på plats och hejade fram lagen!

After a very exciting final in the 2016 Seriesim in Tyresö, Polisens two teams ended up first and second in Division 3 which means they both advance to Division 2 next season. Well done all swimmers and parents who were there encouraging their children!

Resultaten kommer publiceras här under simning/seriesim
Polisens IF på Sum-Sim riksfinal
2016-12-05 15:00
Caroline Wallenborg och Paola Kylberg på prispallen
Den 2-4 december gick Sum-Sim riksfinal i Jönköping dit Stockholmspolisens IF Simförening åkte med en nio simmare stark trupp. Det blev många fina simningar, bland annat tog Caroline Wallenborg två silver, ett på 100 m bröstsim och ett på 200 m bröstsim. Paola Kylberg slog även till och tog silver på 200 m ryggsim.

Damernas lag på 4x100 m medley samt 4x100 m fritt kvalificerade sig vidare till SM/JSM under kommande år. Vi fick också några individuella JSM-kval under helgens tävling, däribland Lea Granert på 100 m bröstsim och Tuva Glimmerud-Gullbjörk på 100 m ryggsim. 
Dags för Polisens klubbmästerskap 2016
2016-11-25 15:30

Skriv in förmiddagen lördagen den 17 december i kalendern för då är det KM med alla klubbkamrater på Eriksdalsbadet. Vi avslutar terminen och året med både lättsamma inslag och simning med officiell tidtagning. Vi ser också tillbaka på ett händelserikt år, här kommer några axplock:

• Etta och nästan säker tvåa i Seriesimmet för andra året i rad. (avgörs 10/12)
• Medaljer på SM, JSM och SUM-SIM inklusive svenska rekord i Masters.
• Massor med pallplatser på UGP och Simiadentävlingar och andra ungdomstävlingar.
• Massor guld-, silver- och bronstider på Utmanaren.
• Arrangerat stora regionala och internationella ungdomstävlingar.
• Lärt massor med barn att simma och vuxna att simma crawl

Stockholmspolisens IF Simförening har stolta traditioner som en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika simklubbar. Vi strävar efter att vara en inkluderande klubb där alla ska trivas. Vi tror att om man har kul så ger också träningen resultat, oavsett personliga mål. Samtidigt vill vi hålla en hög kvalitet och erbjuda den bästa träningen för klubbens simmare.

Sum Sim Reg 2016
2016-11-14 15:49
Stockholmspolisens IF Flickor 16 o yngre tog hem silvermedalj i 4x100m frisim
Stockholmspolisens IF har under helgen tävlat  Sum-Sim Region i Södertörns hemmabassäng, Torvalla. Simmarna gjorde många fina resultat och individuella kvalificeringar inför finalen den 2-4 december på Rosenlundsbadet i Jönköping.
Till Sum-Sim Region hade 33 simmare från klubbens olika tävlingsgrupper kvalificerat sig i tuff konkurrens med andra Stockholmsklubbar och simmade totalt 146 individuella starter och 8 lagkapper. Bravo!

Värt att nämna är våra snabbsimmande tjejer i 4x100m medleylaget (flickor 16 år och yngre) som inför finalen ligger på 2:a plats med 0,4 sekunder efter ledande laget. 
Yoggi Yoggi!

Se resultaten på Livetiming
Polisens IF på SM och JSM
2016-11-04 19:37
Har du möjlighet så kom till Eriksdalsbadet i helgen och heja fram de inte mindre än 16 Polisensimmarna som kvalificerat sig till SM eller Junior-SM. Tävlingen går på hemmaplan denna gång viket är väldigt kul. Att så många kvalificerat sig är ett stort framsteg för Stockholmspolisens IF Simförening, att jämföra med tre deltagare på förra årets kortbanemästerskap i Helsingborg. 

Passa även på att se till exempel simstjärnorna Sarah Sjöström och Therese Alshammar, Therese som gör sin sista tävling för karriären.

Följ tävlingen på Livetiming
Polisens IF arrangerade UGP4
2016-10-23 20:50
UGP4 2016, Eriksdalsbadet, Stockholmspolisens IF Simförening
Det blev en speciell tävlingshelg på Eriksdalsbadet när Stockholmspolisens IF Simförening tillsammans med Stockholms simförbund arrangerade UGP4. Finska ungdomslandslaget tillsammans med flera andra starka finska klubbar sporrade simmarna till storartade tider. Många av föreningens yngre simmare fick också chansen att få sina första officiella tider på flera simsträckor.

Guldhelg för Polisens IF på DM
2016-10-20 09:02
När DM avgjordes på Eriksdalsbadet hade Stockholmspolisens IF Simförening ett stort gäng simmare på plats. Det blev väldigt många personliga rekord varav flera innebar B-kval JSM

Polisens IF tog bland annat tre guldmedaljer i lagkapp på juniorsidan nämligen på 4x200 och 4x100 frisim och 4x100 medley. Ordföranden för Stockholmspolisens IF Simförening Anders Danielsson förklarar varför det går så bra för Polisens IF nu. 
- Föreningen jobbar hårt efter ledorden hjärta och kvalitet. Det innebär att simträningen ska präglas av bra kamratskap och att simmarna har roligt tillsammans men också att träningen ska hålla högsta kvalitet. Jag tror det är det som vi ser börjar bära frukt även i de lite äldre grupperna.

Resultat från DM/JDM finns på Livetiming
Polisen HEAD to Head
2016-10-09 18:15
Polisen HEAD to Head, Eriksdalsbadet 2016. Stockholmspolisens IF Simförening. Foto: Jonas Arnqvist
Mängder av starter och rafflande finalpass präglade Polisen HEAD to Head i Sveriges nationalarena för simning, Eriksdalsbadet i Stockholm den gångna helgen. Vi fick bland annat se fantastiska personrekord och förutom att polisensimmarna uppnådde flera pallplatser verkade alla, inklusive funktionärerna, ha väldigt kul.

Nya tävlingsfunktionärer till Polisen!
2016-10-01 13:31
Polisens Arne Jägerblom lär ut simregler till uppmärksamma simmarföräldrar
Lördagen den 1 oktober samlades ett 15-tal föräldrar på Eriksdalsbadet för att delta i en tävlingsfunktionärsutbildning. Efter genomgången kurs praktiserar man två pass på en sanktionerad tävling och därefter är man godkänd. Klubben behöver alltid många engagerade föräldrar för att verksamheten ska gå runt. Jätteroligt att så många deltog och välkomna i funktionärsgänget!
Medaljregn på Arne Borgs minne
2016-09-28 09:42
Arne Borgs minne & TYR sprint 2016. Foto: Fredrik Lewander

Söndagen den 25 september gick SKK:s tävling Arne Borgs minne av stapeln på Eriksdalsbadet. Stockholmspolisens simförening deltog med en stor och snabbsimmande trupp. 


Många personbästa slogs med stora marginaler och klubben kan stoltsera med inte mindre än 8 guldmedaljer, 9 silvermedaljer och 8 bronsmedaljer inom alla åldersgrupper. Dessutom kammade Caroline Wallenborg och Paola Kylberg hem tävlingens prestationspris för bästa simning i respektive åldersklass. Bra jobbat alla simmare och tränare! Vi ser fram emot en fortsatt framgångsrik tävlingssäsong med Polisen.


Resultaten finns på Livetiming

Säsongsinledning på Arena Cup
2016-09-22 07:34
Stockholmspolisens IF Simförening, Arena Cup 2016. Foto: Fredrik Lewander.
Stockholmspolisens IF Simförening tävlade den gångna helgen i Arena Cup.  Tävlingen arrangerades av Väsby och det gick väldigt bra för flera Polisensimmare. Många slog personliga rekord, till exempel Dennis Wilkmans fina kvaltid på 200 medley.

Missa inte att titta på de fina bilderna på vår bildsida på flickr.
Polisens IF på Simkampen på Åland
2016-09-12 16:00
Vinnande Stockholmslaget i simkampen på Åland 2016.

Uppdatering: Stockholmspolisens IF Simförening var välrepresenterad i Simkampen då vi hade fyra simmare som var uttagna. Tävlingen, som arrangerades av Svenska Finlands Idrottsförbund och Stockholms simförbund gick av stapeln 17-18 september. Polisensimmarna var Caroline Wallenborg, Tuva Glimmerud-Gullbjörk, Sofia Walsh och Paola Kylberg. Som tränare följde Nicole Thulin med.


Mer information om tävlingen publiceras på Stockholms simförbunds hemsida.

Uppstartsläger för Mastersgruppen
2016-08-28 21:30
Mastersgänget i Slovenien.
Den 24-28 augusti befann sig masterssimmarna i Slovenien för ett efterlängtat uppstartsläger. Träningen bedrevs av Grega Zore och hölls i Radovljica där en utomhus bassäng på 50 meter tillsammans med öppet vatten simning i sjön Bled var utgångspunkter. 
Långhelgen innehöll också flera aktiviteter i form av mountainbiking, hiking och utflykt till huvudstaden Ljubljana. Nu börjar den riktiga träningssäsongen under veckan och vi ser fram emot en till säsong med detta härliga gäng!
Kick-off för Polisentränarna
2016-08-22 16:01
Engagerade ledare och tränare
Årets tränarkick-off ägde rum söndagen den 21 augusti på Polisens kansli. Ett 20-tal tränare från olika nivåer inom verksamheten fanns på plats för att delta i HLR-utbildning och en work-shop om "Världens bästa tränare". Kursledarna kom från SISU, Idrottsutbildarna. Parallellt höll rutinerade Arne Jägerblom information om hur tävlingsledning och funktionärer arbetar och gick igenom tävlingsregler för tränarna.
En innehållsrik dag som sammantaget bidragit till att våra duktiga tränare fått ytterligare kompetens och är redo för en rolig och bra termin med simmarna.
Viktig info fakturorna
2016-08-19 10:32
Nästan alla fakturor är nu skickade till alla aktiva via e-post, men det har upptäckts två fel i utskicken:

Eriksdalsgrupperna Future Elit - A gruppen - B gruppen - C gruppen
Fakturorna som skickats ut kan visa fel tider i informationen om träningstillfällen.
Var god se tidigare utskickad kallelse för korrekta träningstider.

Övriga fakturor som skickats i mitten av augusti
På fakturorna står fel förfallodatum.
Den 30/9 är sista betalningsdatum oavsett vad som står på fakturan.

Vi beklagar felen.
Uppstartsläger Medley 2 & C-gruppen
2016-08-14 16:43
Daniel och simmarna efter sista simpasset
Under helgen den 13-14 augusti drog träningen igång på Eriksdalsbadet för Medley 2 och C-gruppen i form av ett hemmaläger. Det innebar också start för Polisens nya tränare Daniel Magnusson som assisterades av Paola Kylberg. Simning varvat med löpning och fyspass stod på programmet. Lite tid för roligare aktiviteter fanns också. Efter två dagars hårt jobb kan nu terminen dra igång. Bra jobbat alla och välkommen Daniel!
Mer mästerskap för Polisens IF
2016-07-07 12:20
Europeiska juniormästerskapen 2016
SM/JSM har dragit igång i Norrköping och här ingår också SM i Öppet Vatten. Stockholmspolisens IF Simförening deltar med ett gäng på nio simmare, varav åtta har kvalat individuellt.  Detta är den största grupp Polisens IF har haft på länge.  Simmarna är Martin Nilsson, Niclas Eriksson, Rebecka Bergström, Ayleen Burt, Alfred Åström, Emil Östrand, Carlandrea Puoti, Dennis Wilkman och Jacob Danielsson.
Följ tävlingen på Livetiming.

Exakt samtidigt går EJM i simning i Ungern och där har Polisens IF också en representant, Caroline Wallenborg, som kommer att simma 50, 100, och 200 m bröstsim.
Polisens IF på Sumsim
2016-07-02 09:57
Stockholmspolisens IF Simförening - Sumsim 2016.
Stockholmspolisens IF Simförening deltar i riksfinalerna i Sumsim i långbana i Linköping. Solen skiner och stämningen är på topp. Under de tre första dagarna har vi bland annat fått två individuella finaler med Caroline Wallenborg och Carlandrea Puoti båda på 200 m medley. Vi har även fått se många personliga rekord. 

Följ tävlingen på Livetiming.
Nytillskott på tränarsidan
2016-06-27 08:00
Daniel Magnusson, Stockholmspolisens IF Simförening, 2016.
Daniel Magnusson blir Stockholmspolisens senaste tillskott på tränarsidan. Daniel har under tio år fungerat som chefstränare i Ljungby SS och dessförinnan som simtränare i Växjö SS. Under dessa år kombinerade ”Danne” tränargärningarna med studier i coachning och sport managementprogrammet på Växjö Universitet, numera Linnéuniversitetet.  

Danne kommer att vara med från start när höstterminen börjar efter sommaren. Vi hälsar Danne varmt välkommen till Polisens IF, en av Sveriges mest framgångsrika simklubbar genom tiderna och idag en förening som präglas av hjärta och kvalitet.

Polisens IF stöttar simgymnasiet i Solna
2016-06-21 08:00
Justin Shields, Stockholmspolisens IF Simförening. Foto: Jonas Arnqvist.

Från och med höstterminen 2016 kommer Stockholmspolisens IF Simförening att samarbeta med Solna Gymnasium och Nationell Idrottsutbildning (NIU) genom att Justin Shields som är tränare i Stockholmspolisens IF Simförening går in som tränare på skolan.

Justin kommer att finnas med på kanten på samtliga träningar tillsammans med Ola Bergengren från SS04 som är huvudansvarig för NIU-simning. En redan mycket väl fungerande och bra verksamhet på skolan blir i och med detta ännu bättre där vi hoppas att Solna Gymnasium ska vara förstavalet för duktiga ungdomar i Stockholmsområdet som vill satsa på en elitaktiv karriär i simning parallellt med gymnasiestudier. På Solna Gymnasium finns möjligheten att kombinera samtliga program med NIU.

Ordförandens sommarhälsning
2016-06-19 19:00
Stämningsbild från en av vårens tävlingar, UGP3, i Eriksdalsbadet. Foto: Fredrik Lewander.
Midsommar närmar sig med stormsteg och det är dags att börja runda av och se tillbaka på vårens simtermin, även om några tävlingar återstår för många, inte minst vår egen Polisens Head Summer Cup. I Stockholmspolisens IF Simförening ska man kunna simma och ha kul, samtidigt som kvaliteten på träningen ska hålla yppersta klass. Jag kan konstatera att vi har engagerade simmare, tränare, anstallda och inte minst kanske Stockholms mest engagerade simföräldrar. Vi har arrangerat ett flertal tävlingar under våren och utan alla frivilliga krafter hade detta inte varit möjligt. Tack till er alla!

Vi har ett stort antal simmare som kvalificerat sig både till Sum-Sim och SM/JSM. Under våren har våra simmare även nått framgångar vid stora nationella tävlingar, inklusive ett flertal nya svenska rekord på masterssidan. 

Stockholmspolisens IF:s simverksamhet är en av de mest framgångsrika i Sverige genom tiderna. En förutsättning för att bedriva en bra verksamhet är att föreningen har en god ekonomi och jag kan konstatera att så är fallet. Vi har numera stor kompetens inom föreningen för att säkerställa detta.

Min förhoppning är att hösten kommer överträffa allas förväntningar, då vi förhoppningsvis kommer att få bättre bantider och då vi kommer att satsa ännu mer på kvalitet och omväxlande simträning.

Glad sommar!
Anders Danielsson, ordförande
JDM och DM i Stockholm
2016-06-13 08:31
Stockholmspolisens IF Simförening. Foto: Fredrik Lewander.
Under helgen genomfördes distriktsmästerskapen för juniorer och seniorer i lång bana i Eriksdalsbadet i Stockholm. Stockholmspolisens IF Simförening hade många startande och resultaten finns på Livetiming. Stort grattis till t.ex. Rebecka Bergström som satte personligt rekord med 18 sekunder på 1500 frisim vilket innebar kval till JSM.  Dennis Wilkmans personliga rekord på 800m frisim räckte även det till kval till JSM.

Följ oss på instagram!
Se vår simlinje
Ladda ner medlemsappen!
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
 
Sponsor
 
Partners
Vår bildsida